GOD STØTTESPILLER: Flotte Maj Britt Andersen og ektemannen Geir Holmsen har vært gift siden 1983 og samarbeidet siden tenårene. Nå er de ute på jubileumsturné. Foto: Se og Hør
GOD STØTTESPILLER: Flotte Maj Britt Andersen og ektemannen Geir Holmsen har vært gift siden 1983 og samarbeidet siden tenårene. Nå er de ute på jubileumsturné. Foto: Se og HørVis mer

- Fantastisk å bli mamma i voksen alder

Den folkekjære artisten Maj Britt Andersen er ikke i tvil om hva som er det største høydepunktet i hennes liv.

SEOGHØR.NO: Det er nesten utrolig å tenke på, men det er 40 år siden Maj Britt Andersen (58) debuterte på plate. Det markeres i disse dager med en storslagen turné.

VELKJENT ARTIST: Maj Britt Andersen har gjort stor suksess gjennom sin lange karriere. Her er hun på scenen under Allsang på grensen. Foto: Se og Hør
VELKJENT ARTIST: Maj Britt Andersen har gjort stor suksess gjennom sin lange karriere. Her er hun på scenen under Allsang på grensen. Foto: Se og Hør Vis mer
MED SØSTEREN: Maj Britt og Inger Lise Rypdal er søsken. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
MED SØSTEREN: Maj Britt og Inger Lise Rypdal er søsken. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Se og Hør møtte den populære artisten da hun endelig kom «hemmat» til Skreia. Rett borti veien for konsertstedet Østre Toten kulturhus ligger barndomshjemmet, og bare et lite steinkast unna ligger skolen hun gikk på som lita jente.

Allerede da hun var fem år gammel bestemte Maj Britt seg for at hun ville jobbe med barn. Det har hun gjort store deler av livet – både i barnehage og som artist.

Barneplatene har vært en gedigen suksess, og albumet «Folk er rare» er i dag allemannseie med over 100 000 solgte eksemplarer.

Det skulle gå mange år før hun og ektemannen Geir Holmsen (58) ble foreldre.

– Barna er den største gaven jeg har fått. Vi er så heldige å ha Theo (20) og Daniela (16), sier hun.

Saken fortsetter under bildet.


De ble adoptert fra Colombia, og Maj Britt får en helt spesiell glød når hun prater om sine to etter hvert store unger.

– Theo studerer på NTNU i Trondheim. Heldigvis skal jeg snart spille en uke der oppe, og det gleder jeg meg veldig til.

Datteren har ved flere anledninger opptrådt med foreldrene og trakterer flere instrumenter.

– Daniela spilte mye sammen med oss før, men nå skriver hun egne tekster og melodier og går sin egen vei, forteller den stolte moren.

Saken fortsetter under bildet.


Hun mener det er en klar fordel at hun var voksen da hun fikk barn.

– Det var fantastisk å bli mamma i voksen alder. Jeg var godt etablert, og hadde jobbet i mange år. Jeg hadde aldri problemer med å prioritere hva jeg skulle gjøre. Det er vanskeligere når du er yngre med en karriere du må ta hensyn til, mener hun.

Maj Britt er så heldig at hun som oftest har med seg mannen Geir på spillejobber. Han er en etablert komponist og bassist og lager melodiene til det meste hun fremfører.

– Vi møttes i Oslo i 1980. Da jobba jeg i barnehage på dagtid og begynte spilte om kveldene på forskjellige klubber med Geir. Siden den gang har vi jobbet tett sammen, sier hun.

LES OGSÅ: - Det føles fortsatt som en vegg er borte i livet mitt

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.