Medina:

Fant «stalker» i sengen - iført klærne hennes

Den danske popstjernen forteller om den ubehagelige hendelsen.

UBEHAGELIG: Den danske popstjernen Medina opplevde et ubehagelig møte med en stalker. Nå forteller hun om hendelsen i et nytt intervju. Her er hun avbildet på scenen under den danske musikkfestivalen Grøn Koncert i 2015. Foto: NTB scanpix
UBEHAGELIG: Den danske popstjernen Medina opplevde et ubehagelig møte med en stalker. Nå forteller hun om hendelsen i et nytt intervju. Her er hun avbildet på scenen under den danske musikkfestivalen Grøn Koncert i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den danske popstjernen Medina Danielle Oona Valbak (36), best kjent under artistnavnet Medina, hadde sitt gjennombrudd med albumet «Velkommen til Medina» i 2009.

36-åringen har siden den gang vunnet priser under Danish Music Awards og Danish DeeJay Awards. I dag har hun solgt mer enn 500 000 singler og over 130 000 album.

36-åringen har også gjort det stort internasjonalt, blant annet med singelen «You and I», som nådde helt til topps på den amerikanske Billboard-listen over «Hot Dance Airplay». På Instagram har den danske popstjernen over 300 000 følgere, og deler titt og ofte bilder med fansen sin.

View this post on Instagram

🌵

A post shared by MEDINA (@officialmedinamusic) on

Hadde på seg klærne hennes

Når du er en stor stjerne følger det også med mye oppmerksomhet, både positiv og negativ. Kjente personer har ofte opplevd å bli forfulgt av ukjente plageånder - såkalte «stalkere». Det kan være alt fra uønskede telefonoppringninger, til folk som faktisk oppsøker kjendisene hjemme.

Det fikk Medina erfare da hun måtte be om hjelp fra politiet etter en hendelse med en utenlandsk kvinne, det skriver danske Ekstra Bladet.

View this post on Instagram

Jeg ønsker jer alle en dejlig aften 💕

A post shared by MEDINA (@officialmedinamusic) on

I et intervju med danske P3 forteller artisten åpenhjertig om en konkret hendelse som utspant seg i starten av junimåned. 36-åringen kom hjem etter å ha vært i kusinens bryllup, og hadde ingen anelse om hva som ventet henne hjemme.

- Der ligger det en kvinne i sengen min, iført mine klær, og hun har vært i huset mitt i flere timer og endevendt alt. Det ble en alvorlig seanse, og politiet kom raskt til stedet, men det gikk 20 minutter før de kunne komme, forteller popstjernen til danske P3.

Oppsøkte bekjente av artisten

Det skal imidlertid ikke ha stoppet der. Ifølge 36-åringen eskalerte det, og kvinnen kom tilbake igjen til sangerens hjem. Hun skal også ha oppsøkt bekjente av Medina.

- Hun har fulgt meg i mange år, og det har eskalert mer og mer for henne. Jeg synes det er synd at hun har det så dårlig at det får henne til å gjøre disse tingene. Jeg håper hun får det bedre og forstår alvorligheten av dette, fortsatte hun.

Ifølge den danske avisen har kvinnen som skal ha forfulgt artisten nå fått et polititilhold - en skriftlig advarsel fra politiet som gis til en person som har krenket, forulempet eller forfulgt, fysisk eller skriftlig, en privatperson, institusjon eller offentlig myndighet.

View this post on Instagram

I am the Surprise 👻😍😜

A post shared by MEDINA (@officialmedinamusic) on

- Det er ikke så mye mer å tilføye, det var en superubehagelig opplevelse, forteller Medinas manager, Thomas Børresen til Ekstra Bladet.

Det er imidlertid ikke første gang 36-åringen har opplevd å bli forfulgt. For fire år siden ble en mann erkjent skyldig i fire av fem anklager, etter å ha oppsøkt artistens hjem og blant annet stått utenfor i seks timer i regnvær og ringt på dørklokken, ifølge den danske avisen.

Vis mer

Stalket artistene i 16 år

Danske Medina er derimot ikke den eneste stjernen som har opplevd ubehagelige møter med «stalkere». I mai kom det frem at artistene Tone Damli (31) og Ina Wroldsen (34) i flere år hadde blitt kontaktet av en mann i 50-årene.

Ifølge TV 2 ble mannen dømt for stalking og utpressing av sangerne, og ble 29. mai dømt til besøksforbud som vil være gjeldende til og med mai 2020. Dette ble begrunnet med fare for gjentakelse.

Wroldsen har i hele 16 år mottatt jevnlige henvendelser fra mannen, flere av dem med seksuelt innhold. Mannen skal blant annet ha gitt uttrykk for at han elsker henne, at hun er en gud og at de to hører sammen.

INA WROLDSEN: Artisten og låtskriveren avbildet under presentasjonen av de nominerte til Spellmannsprisen 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
INA WROLDSEN: Artisten og låtskriveren avbildet under presentasjonen av de nominerte til Spellmannsprisen 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ifølge dommen skal Wroldsen ha blokkert vedkommende i sosiale medier, men mannen skal så ha forsøkt å komme i kontakt med henne ved hjelp av andre familiemedlemmer. Dommen legger stor vekt på Wroldsens egen forklaring i retten.

Frykter for datteren

Siden 2015 har Damli mottatt seksualiserte meldinger på Instagram fra samme mann, i tillegg til trusler. Mannen skal også ha involvert Damli i sin kontakt med offentlige etater knyttet til navnebytte og voldsoffererstatning.

TONE DAMLI: Her er artist Tone Damli avbildet under Se og Hørs kjendisgalla i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TONE DAMLI: Her er artist Tone Damli avbildet under Se og Hørs kjendisgalla i 2017. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

I e-post av 29. januar 2019, skriver mannen i 50-årene at Damli ikke må glemme at han er «farlig for gjeldsslaver som deg». Damli har forklart at hun er redd for seg selv og sin datter som følge av pågangen.

I kjennelsen sto det at Oslo tingrett ikke betvilte at kontakten har vært skremmende og belastende for sangeren og hennes familie i lang tid.

Psykisk ustabil

Mannen har også tidligere fått besøksforbud, uten å godta dette. Saken ble derfor brakt inn til retten for vurdering. Retten konkluderte med at mannen fremsto som psykisk ustabil.

Advokat John Christian Elden har bistått de to kvinnene.

- Jentene har vært utsatt for stalking over mange år på en slik måte at det går ut over livskvalitet og familieliv. Da måtte vi reagere, og er glad for rettens klare kjennelse der de fikk medhold, sa Elden til Dagbladet.

Samtidig fortalte han at kvinnene håper at besøksforbudet vil bli håndhevet.

- Vi forutsetter nå at dette følges opp med mindre han vil pågripes av politiet, sa Elden til avisen.

LES OGSÅ: «Paradise»-vinner knivranet: - Trodde jeg skulle dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer