Birgitta Härenstam:

Fant lykken med milliardær etter mannens død

Enken til «Fredrikssons fabrikk»-stjernen viser fram kjæresten.

- LYKKELIG: Birgitta Härenstam, enken etter Magnus Härenstam, har funnet kjærligheten med den svenske finansmannen Erik Penser (76). Foto: NTB Scanpix
- LYKKELIG: Birgitta Härenstam, enken etter Magnus Härenstam, har funnet kjærligheten med den svenske finansmannen Erik Penser (76). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sommeren 2015 døde den folkekjære svenske skuespilleren Magnus Härenstam etter å ha vært kreftsyk i lang tid.

Härenstam, kjent for nordmenn blant annet som sjefen for «Fredrikssons fabrikk», ble 73 år gammel.

«Det er med sorg i hjertet at vi meddeler at vår elskede Magnus i ettermiddag, lørdag 13. juni, har avgått med døden som følge av sin kreftsykdom. Magnus fikk fredfullt sovne inn hjemme omgitt av oss», skrev familien i sin kunngjøring på en egen minneside på Facebook.

FOLKEKJÆR: Magnus Härenstam var elsket av mange. Her avbildet før innspillingen av filmen om «Fredrikssons fabrikk» i 1994. Fra venstre: Anne Marie Ottersen (73), Elsa Lystad (88), Magnus Härenstam og Hege Schøyen (61). Foto: NTB Scanpix
FOLKEKJÆR: Magnus Härenstam var elsket av mange. Her avbildet før innspillingen av filmen om «Fredrikssons fabrikk» i 1994. Fra venstre: Anne Marie Ottersen (73), Elsa Lystad (88), Magnus Härenstam og Hege Schøyen (61). Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Lykkelig

Skuespilleren etterlot seg dattera Smulan (45) og sønnen Tomas (38), samt kona Birgitta (72). Tre år etter ektemannens bortgang, forteller sistnevnte at hun har funnet kjærligheten igjen etter sorgen.

- Jeg har det bra og er lykkelig, sier Birgitta Härenstam til Aftonbladet.

Ifølge avisa har 72-åringen falt for den svenske finansmannen Erik Penser (76). I fjor meldte Expressen at han havnet på en 80. plass over Sveriges milliardærer i Veckans Affärer i 2016. I løpet av karrieren har 76-åringen, som også driver med bankvirksomhet, gjort en rekke suksessfulle investeringer.

Ifølge Expressen var Penser god for hele 2,5 milliarder svenske kroner i fjor.

VAR GIFT: Birgitta og Magnus Härenstam ga hverandre sitt ja i 2010. Fem år seinere ble hun enke. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: Birgitta og Magnus Härenstam ga hverandre sitt ja i 2010. Fem år seinere ble hun enke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vil ikke være ensom

Paret ble sammen i 2017. Da hadde det gått om lag ett år siden Penser mistet sin kone, Lillemor Ericsson, etter kort tids sykdom.

- Vi har det veldig trivelig sammen. Vi har de samme interessene, verdiene og de samme vennene. Har man hatt et langt og lykkelig ekteskap, som jeg har hatt, da vil man ikke være ensom. Jeg vet at min kone Lillemor ikke hadde ønsket at jeg skulle vært ensom, har 76-åringen uttalt til Svensk Damtidning.

Også Birgitta uttrykte takknemlighet for at paret fant hverandre i en tung tid.

- Når man har hatt et lykkelig liv, slik vi begge har hatt, er det stort å få oppleve kjærligheten igjen på sine eldre dager.

MISTET KONA: Erik Penser og Lillemor Ericsson giftet seg i 1967 og fikk tre barn sammen. Hun døde i 2016. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONA: Erik Penser og Lillemor Ericsson giftet seg i 1967 og fikk tre barn sammen. Hun døde i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Stor sorg

72-åringen giftet seg med Magnus Härenstam i 2010. I forkant av dette hadde sistnevnte ett ekteskap bak seg, med Anita Bendel. De var gift var 1972, fram til hennes død i 2003.

Ifølge NTB var Härenstam i fem tiår kjent som programleder og skuespiller på film, tv og teater.

I Norge ble han spesielt kjent i ovennevnte «Fredrikssons fabrikk», som var en svensk-norsk komiserie som gikk på NRK fra 1990 til 1993. I Sverige fikk han sitt store gjennombrudd med barneprogrammet «Fem myror är fler än fyra elefanter», hvor han sammen med Brasse Brännström og Eva Remaeus lærte en hel generasjon både alfabetet og å telle.

Mistet vennen sin

Härenstam gikk bort bare ett år etter sin kollega og venn, den svenske komikeren og skuespilleren Lars Erik «Brasse» Brännström.

Kort tid etter dødsfallet gikk sistnevnte ut på svensk tv og fortalte at de to kompisene pleiet tett omgang i Brännströms siste tid.

Saken fortsetter under:

POPULÆRE: De to gode vennene hadde stor suksess på 70-tallet som duoen Magnus og Brasse. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRE: De to gode vennene hadde stor suksess på 70-tallet som duoen Magnus og Brasse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det var veldig tøft, fortalte Magnus til Expressen om øyeblikket da han fikk høre at kollegaen var gått bort.

- Jeg tenker mer på ham nå enn på mange år. Alt han har betydd i mitt liv. Jeg er så glad for at vi fikk den lange stunden sammen. Det siste vi sa til hverandre var: «Vi ses».

Elleve måneder seinere gikk Härenstam bort.

LES OGSÅ: Assistenten sluttet brått og uventet