Carrie Symonds og Boris Johnson:

Fant lykken med «den andre kvinnen»

33 år gamle Carrie Symonds er Storbritannias «førstedame». Veien dit har ikke bare vært enkel.

FØRSTEDAME: Carrie Symonds giftet seg nylig med Storbritannias statsminister Boris Johnson. Slik har livet hennes vært hittil. Foto: Chris Jackson/ REUTERS / NTB
FØRSTEDAME: Carrie Symonds giftet seg nylig med Storbritannias statsminister Boris Johnson. Slik har livet hennes vært hittil. Foto: Chris Jackson/ REUTERS / NTB Vis mer
Publisert

Historien om Boris Johnson (56) og kjæresten Carrie (33) startet, tro det eller ei, med et heftig husbråk.

Skandaløse overskrifter om utroskap og skilsmisse har gjennom årene preget britisk tabloidpresse, og Johnson navn har vært å se «overalt» - ikke bare fordi han er statsminister.

Før forholdet hans til den 24 år yngre PR-eksperten Carrie Symonds ble bekreftet, ble de observert sammen en rekke ganger. Da politiet ble kalt til en ordensforstyrrelse, viste det seg imidlertid at ryktene om romansen stemte.

Det sto klart at Johnson hadde en ny flamme, og forholdet ble omsider bekreftet for offentligheten.

LYKKEN SMILER: Boris Johnson og Carrie Symonds er nå mann og kone. Her er paret avbildet i mai i år. Foto: Tolga Akmen /AFP / NTB
LYKKEN SMILER: Boris Johnson og Carrie Symonds er nå mann og kone. Her er paret avbildet i mai i år. Foto: Tolga Akmen /AFP / NTB Vis mer

Den siste helgen i mai kom også nyheten fans av statsministerens privatliv har ventet på. Han og kjæresten Carrie gikk fra å «bare» være kjærester, til å bli mann og kone.

- Carrie Symonds er nå Storbritannias statsministerfrue, og i samme stund har hun tatt etternavnet Johnson. Frem til forrige lørdag var hun første offisielle samboer en britisk statsminister har hatt i tradisjonstunge 10 Downing Street, forteller Øivind Bratberg, statsviter, skribent og ekspert på britisk politikk, til Se og Hør.

Velstående familie

Den i dag 33 år gamle Carrie Symonds kommer fra en velstående familie. At hun havnet med begge bena i politikken kom kanskje overraskende på, ettersom Symonds kommer fra en lang linje med journalister.

Faren hennes, Matthew Symonds, var i sin tid med på å starte den britiske avisa The Independent, mens moren, Josephine McAffee, jobbet som advokat for samme avis. Beste- og oldeforeldrene har jobbet som journalister for medier som BBC og Daily Herald.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

Likevel havnet hun altså i det politiske landskapet. Det var imidlertid ikke før en kort tur innom studiebenken. På universitetet i Warwick valgte hun å studere kunsthistorie og teater - altså langt fra det hun holder på med i dag, ifølge Business Insider.

Ble dopet ned

I 2009, da hun var 21 år gammel, ble hun ferdig med graden sin. At hun skulle klare å fullføre graden, var kanskje ingen selvfølge. I løpet av studietiden var hun nemlig utsatt for en skremmende opplevelse som kunne fått selv den ivrigste student til å hoppe av studiet.

19 år gammel ble hun dopet ned av en serievoldtektsmannnen John Worboys, kjent som «Black Cab Rapist», som i 2009 ble dømt for å ha forgrepet seg på tolv kvinner. Hendelsen fortalte hun om i et intervju med The Telegraph.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep, i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Worboys jobbet som taxisjåfør, og ga Symonds et glass med champagne etter å ha tilbudt henne skyss hjem en sen kveld i London. Han hevdet å ha vunnet penger, og ville feire med henne. Champagnen kastet hun på gulvet i taxien, men den Worboys ga seg ikke der.

Kort tid senere satte han seg selv bak i taxien sammen med henne, og utfordret henne til å ta en shot med vodka. Det kunne hun tjene 600 kroner på.

- Jeg styrtet det, noe som var dumt, siden jeg bare ville hjem. Fra det tidspunktet husker jeg ikke hva som skjedde, sa Symonds i The Telegraph-intervjuet.

Hun vet fremdeles ikke hva som skjedde med henne den kvelden, men da hun kom hjem skal hun ha kollapset foran moren sin, kastet opp og ledd hysterisk før hun svimte av og ikke våknet før neste dag.

Carrie Symonds var trolig Worboys' yngste offer.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Kjempet mot løslatelse

Hun kom seg hjem fra hendelsen med livet i behold, men det er ingen tvil om at opplevelsen satte spor.

I 2018 var hun blant de mange som engasjerte seg for at Worboys ikke skulle bli løslatt, noe hun også fikk kritikk for, ifølge Huffington Post.

- Vi visste at han fortsatt var en fare for kvinner og vi visste at vi måtte gjøre alt vi kunne for å forhindre at noen andre skulle bli dopet ned, overfalt og voldtatt. Og nå - endelig - er vi blitt lyttet til og fått bevist at vi hadde rett, sa Symonds til Evening Standard høsten 2018, etter at det ble kjent at løslatelsen ikke ble noe av.

Det var tidligere samme år avgjørelsen kom om at Worboys skulle løslates. Beslutningen satte sinnene i kok i offentligheten og fikk flere ofre til å stå frem.

Worboys ble deretter dømt til to livstidsdommer for angrep på ytterligere fire kvinner, med en minstetid på seks år. I februar i år ble det klart at han tapte anken av de to livstidsdommene, ifølge The Guardian.

Ble introdusert for politikk

Heldigvis var ikke studieløpet bare preget av traumatiske hendelser. Under studiene møtte hun nemlig Oliver Haste, som hun senere ble kjæreste med.

Han har tidligere uttalt til Mail on Sunday at han introduserte henne for flere medlemmer av Det konservative partiet i studietiden, fordi han selv var interessert i politikken deres. Da skal hun ha blitt bitt av basillen.

I 2009 fikk hun jobb i partiets PR-avdeling. Tre år senere jobbet hun for Johnson, da han stilte for å bli gjenvalgt som ordfører i London. Det viste seg å være en suksessoppskrift - han gikk seirende ut av valget.

IKKE LETT: David Eriksen hadde ikke trodd at en kaffe med Hedvig skulle lede til et tre år langt forhold. Nå får seerne bli enda bedre kjent med manageren, kjæresten og familien hans. Reporter: Thea Hope. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Deretter jobbet hun for partiets kommunikasjonsavdeling, der hun hadde flere jobber. Hun jobbet blant annet for ministerne John Whittingdale og Sajid Javid. I 2017, før hun hadde fylt 30 år, ble hun De konservatives kommunikasjonssjef.

God tone med Johnson

Jobben skal ha vært krevende, men også givende. Symonds hadde et åpenbart talent for det hun drev med, og ble i 2018 omtalt av PR Week som den nest mest innflytelsesrike personen i den britiske PR-bransjen.

Det var imidlertid ikke bare pressen som hadde fått øynene opp for den unge kvinnen. Samtidig som hun klatret i partiet, startet spekulasjoner om at hun hadde fått en ekstra god tone med Johnson.

Turtelduene skal nemlig ha blitt observert en rekke ganger, blant annet utenfor en restaurant i London der de spiste middag i anledning hennes 31-årsdag.

Det var bare et problem. Johnson var allerede gift, og hadde vært det de siste 25 årene.

25 ÅR: Johnson var gift med Maggie Wheeler i hele 25 år, og sammen fikk de fire barn. Det ble imidlertid spikeren i kisten da førstnevnte ble tatt i å være utro. Foto: Ben Cawthra / REX / NTB
25 ÅR: Johnson var gift med Maggie Wheeler i hele 25 år, og sammen fikk de fire barn. Det ble imidlertid spikeren i kisten da førstnevnte ble tatt i å være utro. Foto: Ben Cawthra / REX / NTB Vis mer

Sammen med ekskona Marina Wheeler (56) har han de fire barna Lara, Cassia, Milo og Theodor. I tillegg ble Johnson far til Stephanie i 2009 - et resultat av en affære med kunstrådgiveren Helen McIntyre.

- Det er Boris Johnsons tredje ekteskap, dette, og han har en lang og broket historie med mange kvinner som har stått ham nær. Her og nå synes det like fullt som at han har landet i en trygg hav, forteller Øivind Bratberg til Se og Hør.

ÅPNER SEG: Rachel Uchitel, kjent for å være Tiger Woods' elskerinne, har vært ordknapp om forholdet deres. Nå forteller hun om samtalen med kona hans - og hvordan de ble fersket. Video: HBO Nordic Vis mer

Ble skilt etter utrorykter

I september 2018 bekreftet Johnson at han skulle skilles fra Wheeler. Omtrent på samme tid sluttet Symonds som kommunikasjonssjef i Johnsons parti og begynte som seniorrådgiver i den veldedige organisasjonen Oceana.

Og sommeren etter ble politiet altså tilkalt til Johnsons bopel sør i London etter meldinger om husbråk.

Naboer hadde hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas, og ble bekymret. The Guardian var blant mediene som hørte opptak fra adressen, og det ble hevdet at Johnson uttalte at han nektet å forlate boligen.

SMAKS: Turtelduene Boris og Carrie datet lenge i skjul, før de omsider bekreftet forholdet. Her er paret avbildet i fjor. Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB
SMAKS: Turtelduene Boris og Carrie datet lenge i skjul, før de omsider bekreftet forholdet. Her er paret avbildet i fjor. Foto: Adrian Dennis / AFP / NTB Vis mer

Frem til det tidspunktet hadde britisk presse bare spekulert på om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to faktisk bodde sammen, ble sett på som sikkert bevis for førstnevnte påstand.

Andre medier mente derimot å ha mer informasjon om bruddet. Sky News skrev at det hadde blitt spekulert på at Johnson og Wheeler ikke bodde sammen lenger, og at han hadde vært utro med en yngre kvinne. En av kvinnene tabloidene pekte ut, var 24 år yngre Carrie Symonds.

I mars i år uttalte også en annen kvinne, Jennifer Arcuri, at hun hadde en affære med Johnson fra 2012 til 2016. Det gjorde hun i et intervju med Sunday Mirror. Statsministerens kontor avslo å kommentere.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Innlagt på intensiven

I juli 2019 ble Johnson valgt til Storbritannias statsminister, og han og Symonds flyttet inn i 10 Downing Street, statsministerboligen i London, sammen. De ble den gang det første ugifte paret som hadde bodd på adressen, ifølge Sky News.

I februar 2020, drøye syv måneder senere, bekreftet paret at de var i et forhold. Det gjorde de ved å kunngjøre at de hadde forlovet seg i slutten av 2019. Siden den gang har det gått slag i slag for paret.

For ikke bare slapp de forlovelses-bomben. De avslørte samtidig at de ventet sitt første barn sammen.

Svangerskapet skjedde imidlertid ikke helt uten dramatikk. I april, samme måned som babyen kom til verden, ble nemlig statsministeren smittet av covid-19. Han lå tre dager på intensivavdelingen som følge av sykdommen.

«Det var stunder forrige uke som var veldig mørke. Hjertet mitt går ut til alle de i liknende situasjon, som bekymrer seg så mye for sine kjære», skrev Symonds på Twitter den gang.

Ble foreldre

12. april ble han utskrevet fra sykehus, og drøye to uker senere ble paret foreldre. Den gang ble Johnson og Symonds foreldre til en liten gutt, som fikk navnet Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

Litt over ett år senere, 29. mai i år, ga paret hverandre sitt ja i en hemmelig seremoni.

NYGIFT: Boris og Carrie ga hverandre sitt ja denne helga i en hemmelig seremoni. Feiringen skjer imidlertid ikke før neste år. Foto: Rebecca Fulton / Downing Street via AP / NTB
NYGIFT: Boris og Carrie ga hverandre sitt ja denne helga i en hemmelig seremoni. Feiringen skjer imidlertid ikke før neste år. Foto: Rebecca Fulton / Downing Street via AP / NTB Vis mer

«Statsministeren og frøken Symonds giftet seg i går ettermiddag i en liten seremoni i Westminster Cathedral», het det i en pressemelding fra Downing Street forrige helg.

- Ekteskapet har en betydning som ankerfeste i et urolig liv for statsministeren selv. Som øverste politiske leder for nasjonen er det ikke noen urimelig forventning at han sørger for en fast ramme omkring familien han er i ferd med å etablere,sier Bratberg, og fortsetter:

- Så er det også et klart signal om hvor avgjørende Carrie Symonds er for hans personlige liv - og et stykke på vei også for hans politiske vurderinger, vil mange mene.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag deler Prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

Han legger til at Symonds har statsministerens øre ikke bare når det gjelder kostbar oppgradering av den gamle statsministerboligen, men også i valg av nære rådgivere og enkelte politiske prioriteringer - som dyrevelferd.

I januar ble Symonds for øvrig ansatt som kommunikasjonssjef i The Aspinall Foundation.

Denne våren ble det kjent at The Charity Commission, som registrerer og regulerer veldedige organisasjoner i England og Wales, har startet en gransking av The Aspinall Foundation og Howletts Wild Animal Trust. Forholdene som granskes strekker seg tilbake til tida før Symonds ble ansatt der, ifølge BBC.

LES OGSÅ: - Vil prege familien resten av deres levetid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer