Fant kona som 16-åring

Kaizers Orchestra-sjefen er en trofast rocker i privatlivet.

EN «STAYER»: Til tross for en viss rockestjernestatus er Kaizers Orchestra-sjef Janove Ottesen fortsatt sammen med kjæresten. I mai feirer de 20 år sammen. Her avbildet på Spellemannsprisens nachspiel på Grand hotel i mars. Foto: Stella  Pictures
EN «STAYER»: Til tross for en viss rockestjernestatus er Kaizers Orchestra-sjef Janove Ottesen fortsatt sammen med kjæresten. I mai feirer de 20 år sammen. Her avbildet på Spellemannsprisens nachspiel på Grand hotel i mars. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Janove Ottesen (35), låtskriveren og frontfiguren i det norske suksessbandet Kaizers Orchestra, lever på ett vis rockestjernedrømmen.

Bandet har nettopp fått sin største radiohit med låta «Hjerteknuser», de spiller for fulle saler både i Norge og Europa, det settes opp teaterforestilling om Kaizer-universet og de er i ferd med å slippe en albumtrilogi. Men midt oppi suksessen og det hektiske turnélivet er det ikke unge groupies, men kjæresten som lokker.

- Jeg er en «stayer». Med bandet, vennene og min «fru», sier han til Dagbladet Søndag.
 
Og han har da blitt lenge også. Janove Ottesen møtte nemlig Susanne Reienes (37), hans nåværende kone, da har var bare 16 år gammel og fortsatt bodde hjemme på Bryne. Og i mai feirer de 20-års jubileum som kjærester.
 
- Vi klarte å bli voksne sammen, og det er helt fantastisk. Vi startet som ungdomskjærester, og har tatt mange skritt sammen for å komme dit vi er i dag. Nå har vi det kjekkere og kjekkere for hvert år som går, sier han fornøyd til Dagbladet Søndag.

Og den tidlige starten på forholdet er en av grunnene til at det å kombinere rocketilværelsen med familielivet fungerer såpass bra som det gjør, mener 35-åringen. I dag har paret barna Oliver (11) og Vera (7) sammen.

- En viktig grunn til at det går bra, er at jeg og Susanne var sammen i mange år før vi fikk barn, og før det tok av med Kaizers. Og hun er jo også opptatt med sin jobb, som daglig leder i en bedrift, forklarer han.

En annen grunn til at rockepappaens fraværsdager og fulle timeplan tolereres, er nok det faktum at kona visstnok skjemmes bort når Janove Ottesen først er hjemme. Ifølge ham selv pleier han da å stå for absolutt alt, både matlaging og husstell, samt henting og levering av ungene.


Artisten mener også at barna har godt av å oppdras gjennom «eksempelets makt», da både han og kona er såpass opptatt. Han håper at de lar seg inspirere av sin kreative, verdensomreisende far, fremfor å bare se reisingen som hans som kjip.

- Ungene våre vokser opp med en far som er i toppform. Jeg håper det inspirerer dem, slik at de også vil dra ut i verden og leve livet. Med måte og stil - sånn som han far, understreker han.

Første del av albumtrilogien til Kaizers Orchestra, «Violeta Violeta Volume I» er ute nå.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Jeg har fire barn med fire kvinner