Petter Northug:

Fant kokain og MDMA

Mandag 21. desember kl. 12.00 skal Petter Northug forklare seg over videolink i Oslo tingrett.

MØTER I RETTEN: Petter Northug har innrømmet råkjøring og kokainoppbevaring. Foto: Heiko Junge / NTB
MØTER I RETTEN: Petter Northug har innrømmet råkjøring og kokainoppbevaring. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Northug er siktet for å ha oppbevart litt over seks gram kokain og 0,6 gram MDMA i hjemmet sitt, ifølge siktelsen som Dagbladet har fått tilgang til.

NRK omtalte saken først.

Ifølge siktelsen skal han ha oppbevart tre tabletter som inneholdt det narkotiske stoffet Diazepam og to tabletter som inneholdt det narkotiske stoffet Alprazolam, ifølge siktelsen. Oslo tingrett skal behandle tilståelsessaken mot Petter Northug i rettsmøte mandag 21. desember kl. 12.00.

Northug er siktet etter vegtrafikkloven for råkjøring og mobilbruk i bilen, straffelovens paragraf 231 for oppbevaring av narkotika og legemiddellovens paragraf 31 for narkotikabruk.

Tilståelsessak

I siktelsen kan man lese at Northug flere ganger kjørte «i motsatt kjørefelt mens han hele tiden filmet og kommenterte egen kjøring».

- Den beskrevne kjøringen innebar en stor fare for ham selv og andre trafikanter, står det videre.

PETTERS JUL: Petter Northugs julelåt «Petters Jul» brukte ikke lang tid på å passere én million visninger. Video: Rød Løper/Petter Northug Vis mer

Diazepam og Alprazolan er angstdempende medikamenter som blant annet finnes i henholdsvis Valium og Xanax, men det er ikke klart hvilke medikamenter det dreier seg om i Northugs tilfelle.

Det er satt av fire timer til tilståelsessaken. Langrennslegenden må svare for råkjøring og oppbevaring av kokain.

- Petter har erkjent straffskyld for samtlige punkter i siktelsen. Det er bakgrunnen for at vi får denne forenklede behandlingen mandag, sier Northugs advokat, Halvard Helle, til Dagbladet.

Politiadvokat i saken er Karoline Ekeberg og forsvarer er Halvard Helle. Rettens administrator er tingrettsdommer Ole Kristen Øverberg.

- Alvorlig rusproblem

Northug ble i sommer målt til 168 kilometer i timen og medga at han at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det. Han har senere innrømmet at det ble funnet kokain hjemme hos ham.

- Det er noe som sitter langt inne å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol, narkotika og piller. Jeg har ikke tatt det på alvor og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug foran et samlet pressekorps i august.

BILEN: Dette er bilen Northug ble stoppet i.
BILEN: Dette er bilen Northug ble stoppet i. Vis mer

Saken er berammet i rettssal 250 i Oslo tinghus, men av smittevernhensyn vil det være svært begrenset med plasser i tinghuset.

- Jeg har nådd mitt livs bunnpunkt og har oppsøkt profesjonell hjelp, sa Northug på pressekonferansen i august og fortalte at Olympiatoppen har gitt ham opplegg med psykolog og medisinsk personell for å hjelpe ham.

Northug ble i sommer målt til 168 kilometer i timen og medga at han at han hadde kjørt i 200 kilometer i timen i 80-sonen og filmet det. Mobilbruken er også en del av siktelsen.

- Det er noe som sitter langt inne å innrømme. Jeg har et alvorlig rusproblem som inneholder alkohol, narkotika og piller. Jeg har ikke tatt det på alvor og skjult det for de rundt meg, sa en preget Northug foran et samlet pressekorps i august.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

LES OGSÅ: Ser du hvorfor julekortet vekker oppsikt?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer