SKUESPILLER-STJERNE: Louise Peterhoff gjør for tiden suksess som Elin Hammer i serien «Blå ögon». Foto: TV 2
SKUESPILLER-STJERNE: Louise Peterhoff gjør for tiden suksess som Elin Hammer i serien «Blå ögon». Foto: TV 2Vis mer

Fant kjærligheten i Norge

Den TV 2-aktuelle svenske skuespilleren Louise Peterhoff trives best med nordmenn – både på jobb og privat.

SEOGHØR.NO: I TV 2s nye søndagsserie «Blå ögon» spiller det svenske stjerneskuddet Louise Peterhoff (38) stabssjef i justisdepartementet, og vår egen Sven Nordin (58) har rollen som justisminister.

Intense scener med en nordmann er ikke noe nytt for livlige Louise. Hun er nemlig gift med den norske teaterregissøren Alexander Mørk-Eidem (44).

NORSK KOLLEGA: I tillegg til å ha norsk kjæreste, spiller Louise i den TV 2-aktuelle serien «Blå ögon» blant annet sammen med den norske skuespilleren Sven Nordin (nr to f.v.). Foto: TV 2
NORSK KOLLEGA: I tillegg til å ha norsk kjæreste, spiller Louise i den TV 2-aktuelle serien «Blå ögon» blant annet sammen med den norske skuespilleren Sven Nordin (nr to f.v.). Foto: TV 2 Vis mer

– Det er jo litt klisjé, instruktøren og skuespilleren. Men jeg har jo ikke noe liv utenom, og et sted må jeg jo møte damer, har Mørk-Eidem uttalt til Aftenposten.

Tause om teater

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Louise Peterhoff. Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Louise Peterhoff. Foto: Se og Hør Vis mer

Han har regissert henne i blant annet Henrik Ibsens «En folkefiende», og Louise forteller at de er flinke til å skille jobb og privatliv.

– Vi har det så moro sammen når vi jobber. Samtidig gjelder det å prate om helt andre ting når vi kommer hjem, sier hun til avisa Svenska Dagbladet.

Barna betyr alt

Paret har to barn. Hun har en datter på åtte, mens han har en på ni. Selv omLouise er et brennhett navn i Sverige, lar hun seg ikke forføre av berømmelsen.

– Når jeg kommer hjem til barna blir jeg alltid minnet på at det er tiden med dem som er viktigst, forteller hun.

LES OGSÅ: - Vi er kjærester og kamerater