Ricki Lake:

Fant kjærligheten etter eksmannens død

- Det sunneste forholdet jeg noensinne har vært i.

LYKKELIG: Tidligere programleder Ricki Lake forteller om tilværelsen med sin nye kjæreste, og hvordan hun lever med sorgen etter eksmannens død. Foto: NTB Scanpix
LYKKELIG: Tidligere programleder Ricki Lake forteller om tilværelsen med sin nye kjæreste, og hvordan hun lever med sorgen etter eksmannens død. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar avslørte den amerikanske tv-personligheten Ricki Lake (50) at hun var forelsket igjen - to år etter at eksmannen, Christian Evans (46), gikk bort.

Lake og Evans var gift fra 2012 til 2015. Ifølge People bidro hans bipolare lidelse til flere maniske episoder, som til slutt sørget for at forholdet deres tok slutt. Eksparet forble imidlertid nære venner - frem til han i februar 2017 tok livet sitt på grunn av sykdommen.

VONDT: Ricki Lake og Christian Evans var gift i tre år, men forble venner frem til sistnevntes bortgang i 2017. Foto: NTB Scanpix
VONDT: Ricki Lake og Christian Evans var gift i tre år, men forble venner frem til sistnevntes bortgang i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et nylig intervju med People åpner Lake opp om tiden etter eksmannens død, og sitt ferske forhold. 50-åringen forteller blant annet at hun aldri kunne forestilt seg å finne kjærligheten på ny.

- Å møte Christian var som et lynnedslag. Jeg trodde aldri at lynet ville slå ned to ganger, og det hadde jeg avfunnet meg med, sier Lake.

Trenger du hjelp?

- Akutt selvmordsfare: 113
- Legevakt: 116117
- Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/
- Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
- Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider, http://nssfinfo.no/

- Ikke desperat

Så møtte 50-åringen altså Jeffrey Scult - som blant annet står bak klesmerket One Golden Thread. De to fant raskt tonen, og innledet etter hvert et forhold.

- I lang tid trodde jeg at jeg aldri ville bli lykkelig igjen. Jeg hadde det okey alene. Jeg var ikke ensom, jeg var ikke desperat. Jeg tror man må elske seg selv og håndtere det å være alene før man i det hele tatt vurderer muligheten for et kjærlighetsforhold.

Lake understreker derimot at hun var svært sårbar da hun møtte Scult, men at han hadde stor forståelse og respekt for hvilken situasjon hun befant seg i.

- Vi tok ett skritt om gangen. Forholdet jeg har med Jeffrey nå er det sunneste jeg noensinne har vært i. Jeg tror på kjærlighet, og jeg tror på nye sjanser. Jeg føler at Christian veileder meg, og jeg tror det var han som brakte Jeffrey inn i livet mitt.

Ga sin tillatelse

I tiden etter Evans død, har Lake ved flere anledninger hyllet eksmannen på sosiale medier. 50-åringen har også gjort det til sin hjertesak å hjelpe andre som er rammet av bipolar lidelse. Ifølge Rådet for psykisk helse er bipolar lidelse et samlebegrep på psykiske helseplager som medfører store variasjoner i oppførsel og humør.

- Jeg må spre ordet om det å anerkjenne sykdommen og å få behandling så fort som overhodet mulig. Christian ville ikke bli stemplet som bipolar, men han innrømmet det i brevet han etterlot seg. Dette var han som endelig eide sykdommen. Det var han som ga meg tillatelse til å fortelle hans historie, forklarte Lake i et intervju med People i 2017.

- Han var en stille kraft som bare viste kjærlighet og godhet, og han ville alltid hjelpe andre.

- Hedre ham

Evans sykdom forverret seg med årene. Det tæret også på forholdet, som til slutt endte i skilsmisse. Likvel vil Lake huske eksmannen som en av de viktigste og varmeste personene hun har kjent.

- Jeg skal hedre ham ved å leve et lykkelig og godt liv. Jeg vet ikke hva som ligger i kortene for meg, men jeg er en optimist. Jeg sluttet aldri å elske ham, og er takknemlig for årene jeg fikk med ham, sa hun i 2017.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Den amerikanske tv-personligheten huskes fortsatt av mange for sitt selvtitulerte talkshow, som gikk på skjermen fra 1993 til 2004.

Hun har titt og ofte vært å se i tv-ruta, og har blant annet vært aktuell i flere filmer og realityprogrammer. Talkshowet hennes gikk også på skjermen igjen fra 2012 til 2013, noe som sørget for at hun vant Emmy-pris for beste talkshow-vert.

Hun deltok også i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», «Dancing with the Stars», der hun endte på en tredjeplass.

LES OGSÅ: Kiloene raser av henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer