Pappa Northug og kjæresten

Fant hverandre i sorgen

Begge hadde det tungt, da det plutselig oppsto romantiske følelser.

GODT FORHOLD: Petter Northug og pappa John tar seg en kaffekopp hjemme på gården i Mosvika. Nå er pappa forelsket. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
GODT FORHOLD: Petter Northug og pappa John tar seg en kaffekopp hjemme på gården i Mosvika. Nå er pappa forelsket. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pappa John Northug (66) har - som Se og Hør nylig kunne avsløre - funnet kjærligheten igjen. Hans utkårede, Beate Nordsæther (44), er 22 år yngre enn ham, og nå åpner de opp om måten de møttes på.

Sommeren 2019 slo bomben ned.

Petter Northugs foreldre May (56) og John - som hadde vært sammen hele sitt voksne liv - hadde valgt å gå fra hverandre etter 37 år.

KJÆRESTER OG PARTNERE: John Northug med kjæresten Beate Nordsæther. Begge jobber med mat og festligheter gjennom «Northug Opplevelser». Foto: Morten Eik / Se og Hør
KJÆRESTER OG PARTNERE: John Northug med kjæresten Beate Nordsæther. Begge jobber med mat og festligheter gjennom «Northug Opplevelser». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Til Se og Hør kommenterte John den triste nyheten med rak rygg:

- I en livskrise nytter det ikke å synes synd på seg selv, og dyrke sorgen. Livet går videre.

John Northug har funnet lykken på ny. Video: Se og Hør. Reporter: Anders Ellingsen. Vis mer

Hans nye kjæreste er kokk. Akkurat det er noe av bakgrunnen for at han møtte sin nye kjæreste. Hun er nemlig samarbeidspartner i «Northug Opplevelser» - som John driver fra odelsgården.

- Maten er en bærebjelke i det vi holder på med i «Northug Opplevelser», og det hadde ikke gått uten Beate, forteller John.

Han var nyskilt, mens hun hadde akkurat blitt enke da de møttes - midt i sorgen. Beate var ute og gikk bygdas berømte tur «Northug-runden», og stakk innom for å spørre om et kart over området.

- Neste dag ble jeg invitert på en kaffekopp og vaffel, forteller Beate og smiler.

Da Maud Angelica Behn åpnet kunstutstillingen sin tidligere i november dukket flere familiemedlemmer opp for å vise sin støtte. Ingrid Alexandra og kjæresten var blant dem som dukket opp. Video: Stig H. Justad. Vis mer

Men veien til kjærligheten var så langt fra en rett vei videre.

- Vi har faktisk visst om hverandre helt siden 2010. Selv om jeg bor i Trondheim har jeg vært mye i bygda, og min nå avdøde svigermor hadde et småbruk her - som Jonn hjalp med å drifte en periode. Og så har jeg hytte her, sier Beate.

- Jeg kan faktisk se hytta mi her fra stuevinduet, forteller hun mens John humrer litt og forsyner seg med nystekt vaffel.

- Husk damene først da. Ja, du har fortsatt litt å lære, John, sier Beate og ler sin gode latter. Hytta bygde Beate i 2016 med ektemannen.

FRIR PÅ TV: «Torpet»-deltaker Arvid Mæland frir til kjæresten sin på TV. Video: TV2 / Arvid Mæland. Reporter: Edward Stenlund. Vis mer

- Men så ble jeg dessverre enke to år senere, forteller Beate.

Hun valgte å beholde hytta, selv om hun bor i Trondheim med datteren på 15 år:

- Og ikke bare traff jeg og John på hverandre i ny og ne. John var jo faktisk barndomskompis med min avdøde mann.

TAR I ET TAK: Pappa hjelper Petter med mye, og skihelten bidrar også med sitt når han er hjemme på besøk på gården. Foto: Anders Martinsen/Se og Hør.
TAR I ET TAK: Pappa hjelper Petter med mye, og skihelten bidrar også med sitt når han er hjemme på besøk på gården. Foto: Anders Martinsen/Se og Hør. Vis mer

John har rukket å bli 66 år, men er minst like aktiv som før.

Han er daglig leder i Northug Holding – sønnen Petters moderselskap, har administrative oppgaver i Team Northug AS som står bak den nye storsatsingen Team Janteloppet, tar seg av sponsorkontraktene til landslagssønnen Even (28), velger konkurranse-ski for sønnene – og driver altså «Northug Opplevelser» med tilhørende gårdskonserter og pop-up-restauranter med Beate, og sønnen Tomas (33) og hans samboer Stine.

- Vi er heldigvis glad i å jobbe og stå på begge to. Vi har det like moro sammen uansett om vi lager mat, skuffer kumøkk eller rydder skog. Beate er et arbeidsmenneske av en annen verden, sier John.

- I starten var vi jo enige: Vi skulle ikke ha noe forhold. Det skulle jo ikke bli oss. Men så vi har jobbet oss mot hverandre over tid. Og det tror jeg er veldig, veldig bra. Først i 2022 bestemte vi oss for å bli kjærester, sier Beate.

FRIR: Tone Damli har delt video på Instagram hvor man ser kjæresten Markus Foss gå ned på kne. Video: Instagram @iamtonedamli Vis mer

John forteller at Beate som oftest kommer på besøk i helgene og i ferier.

- Vi er ikke «kjæreste-kjærester» - vi trenger ikke gå rundt å vise andre at vi er glade i hverandre og forelsket. Det ser folk likevel, sier John.

- Ja, jeg kan ikke forandre meg, og ikke John heller. Og det er derfor jeg er så glad i ham, sier Beate.

LES OGSÅ: Farmen-paret svarer på sex-ryktene.