Ulrikke Brandstorp:

Fant forloveden på Tinder

Sendte video til foreldrene – før deres første møte.

GIFTEKLAR: Ulrikke Brandstorp står brud om halvannet år. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
GIFTEKLAR: Ulrikke Brandstorp står brud om halvannet år. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ulrikke Brandstorp (27) har slått seg opp som en svært habil og etablert artist etter at hun deltok i sangkonkurransen «Idol» i 2013.

I tillegg ble hun nummer to i NRKs storsatsing «Stjernekamp» i 2018, og kan skimte med hele to deltakelser i Melodi Grand Prix, henholdsvis i 2017 med låten «Places» og i 2020 med «Attention».

AVSLØRT: Flere i familien til Ulrikke Brandstorp skjønte at det var hun som var trollet etter første episode av «Maskorma» sesong 1. Vis mer

Sistnevnte deltakelse tok henne helt til topps i den nasjonale finalen av Melodi Grand Prix.

- Tusen takk! Dette er livets opplevelse! ropte Brandstorp fra scenen etter at hun ble utropt til vinner.

Men lykken skulle vise seg å bli kortvarig – knappe to måneder etter at det ble klart at hun skulle representere Norge i den internasjonale finalen i Rotterdam - kom kontrabeskjeden fra Den europeiske kringkastingsunion:

«Eurovision-finalen i Rotterdam i mai er avlyst grunnet pandemien.»

I pressemeldingen kom det frem at grunnet usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, hadde de tatt den vanskelige avgjørelsen om at det var umulig å avholde arrangementet som planlagt.

MYSTISK DAME: Andreas «Tix» Haukeland hadde vært i Barcelona, og observante følgere hadde lagt merke til en mystisk brunette som hadde hengt med «Tix». Vi har selvsagt spurt. Video: Rød Løper Vis mer

Avslutningsvis la EBU til at de var knust over at finalen ikke kunne avholdes som planlagt, samt at de hadde undersøkt mange alternativer for å hindre en avlysning.

- Jeg er naturligvis lei meg. Vi har gledet oss ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse – det står om liv og helse, sa Brandstorp til NTB den gang.

- Et fantastisk år!

Selv om det ikke ble en finale i Eurovision, ble 2020 likevel et helt eventyrlig år for Brandstorp.

I et større VG-intervju forteller 27 åringen nå at hun har fått muligheten til å delta på flere store prosjekter som følge av den avlyste sangkonkurransen, og legger til at dette var muligheter hun ikke hadde fått dersom den ble avholdt som planlagt.

2020 var året hun vant «Maskorama», deltok i «Kompani Lauritzen» og landet rollen som «Sophie» i «Mamma Mia» på Folketeateret.

Men det var også året hun møtte bergenseren Oscar, som hun mest sannsynlig ikke ville truffet, hadde det ikke vært for et avlyst Eurovision.

Brandstorps manager hadde nemlig gitt henne datingforbud under tiden hun deltok i Melodi Grand Prix og Eurovision – hun fikk altså ikke lov til å gå inn i en romantisk relasjon så lenge sangkonkurransen pågikk.

Rett på Tinder

Dette forbudet ble opphevet da Eurovision ikke lenger kunne avholdes grunnet pandemien, og Brandstorp forteller til avisen at hun måtte smi mens jernet var varmt og lastet derfor ned datingappen Tinder.

Der matchet hun med Oscar, og det tok ikke lang tid før de planla å møtes utendørs, ettersom pandemien herjet på tidspunktet. Allerede før duoen skulle treffe hverandre for første gang, sendte Oscar en video til Brandstorps foreldre.

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

«Hei fremtidige svigers! Jeg har ikke møtt henne ennå, men jeg gleder meg til søndag», lød det i videoen.

Ettersom Norge var under strenge coronarestriksjoner måtte Ulrikke og Oscar ta et valg etter deres første møte – og de ble en kohort allerede etter første date. På andre date kom Oskar til Brandstorp-familiens hytte, der Ulrikke var sammen med foreldrene for å skrive låter.

I VG-intervjuet forteller artisten at kjæresten fridde da de feiret to år som kjærester tidligere i år.

Om alt går etter planen, skal turtelduene bli smidd i hymens lenker i Barcelona.

- Jeg bare visste det. Det var han. Jeg har fortsatt ikke møtt noen som ikke liker ham. Og jeg liker at han holder på med noe helt annet enn hva jeg gjør, samtidig for at han har forståelse for min jobb og hva den innebærer. Jeg har en trygg base. Vi stoler på hverandre, og har de samme verdiene, forteller en forelsket Brandstorp om forloveden.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Ulrikke Brandstorp, men så langt har henvendelsene våre gått ubesvart.

LES OGSÅ: Klagestorm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer