Luke Perry:

Fansens siste hyllest til den avdøde stjernen

Siste episode med Luke Perry i Netflix-serien «Riverdale» skaper reaksjoner.

SISTE EPISODE: Luke Perry spilte rollen som Fred Andrews i Netflix-serien «Riverdale», og onsdag ble den siste episoden med skuespilleren sendt på lufta. Her er Perry avbildet sammen med skuespillerkollegaene Keneti James Fitzgerald og Cole Sprouse. Foto: NTB scanpix
SISTE EPISODE: Luke Perry spilte rollen som Fred Andrews i Netflix-serien «Riverdale», og onsdag ble den siste episoden med skuespilleren sendt på lufta. Her er Perry avbildet sammen med skuespillerkollegaene Keneti James Fitzgerald og Cole Sprouse. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige måned mistet verden en av 90-tallets største stjerner, da «Beverly Hills 90210»-skuespilleren Luke Perry mistet livet som følge av det rettsmedisinere betegnet som et «massivt hjerneslag». Han ble bare 52 år gammel.

I etterkant av dødsfallet har flere av hans nærmeste hyllet Perry i sosiale medier, med rørende bilder og ord. Hans to barn har blant annet beskrevet ham som en helt, og har ikke lagt skjul på at han forlot dem altfor tidlig.

Sterke reaksjoner

Perry hadde en sentral rolle i Netflix-serien «Riverdale», og onsdag ble den siste episoden med den avdøde skuespillerstjernen sendt. Dette fikk fansen til å dele sine reaksjoner i form av innlegg om Perry i sosiale medier.

Ifølge Daily Mail har produsentene av tv-serien ennå ikke bestemt seg for hvordan utgangen til Perrys karakter, Fred Andrews, skal bli, men det er bare tre episoder som gjenstår av den tredje sesongen av «Riverdale».

LUKE PERRY: Da Perry fikk slag, ringte en uidentifisert kvinne til nødetatene i Los Angeles. Nå er lydloggen offentliggjort. Lyd: Los Angeles County. Bilder: NTB Scanpix. Klipp: Ingebjørg Iversen / Dagbladet TV Vis mer

Det er tydelig at trofaste fans synes det var forferdelig trist å se hans opptreden i ungdomsserien for aller siste gang.

- Kan ikke tro at jeg ser på den siste episoden med Luke Perry, skriver en berørt fan.

- Å se Luke Perry gjør meg veldig glad, men det gjør også vondt i sjela, skriver en annen.

- Å vite at dette er Luke Perry sin siste episode er hjerteskjærende.

- Luke Perry gjør sin greie som Mr. Andrews for siste gang.

- Har aldri sett på «Riverdale», men i kveld skal jeg gjøre det. Jeg kommer til å savne Luke Perry mer enn jeg kan beskrive. «90210» er en stor del av den beste delen av livet mitt.

- Jeg drikker vin for å komme meg gjennom Luke Perry sin siste episode i «Riverdale».

Avslørte bryllupsplaner

Skuespilleren etterlot seg sønnen Jack (21) og datteren Sophie (18), samt forloveden Wendy Madison Bauer (44).

Perry har vernet godt om privatlivet sitt opp gjennom årene, og det var få som i det hele tatt visste at han var forlovet. Men de drøyt elleve siste årene hadde altså 52-åringen vært i et forhold med Bauer.

I midten av mars avslørte TMZ at paret planla å gifte seg denne sommeren.

Nettstedet publiserte et bilde av et «Save the date»-kort, som skal ha blitt sendt ut til venner og familie med en beskjed om å holde av en bestemt dato for deres store dag.

- Det ser ut til at Luke og Wendy planla å gifte seg 17. august i Los Angeles. Kortet gir ikke flere detaljer, men det står at en formell invitasjon vil følge, skrev TMZ.

Før Luke Perry døde hadde det mediesky paret kun vært på én eneste rød løper sammen, og de delte ikke bilder av hverandre i sosiale medier.

SKULLE GIFTE SEG: Luke Perry og Wendy Madison Bauer holdt en lav profil, og under GLAAD Media Awards våren 2017 var første gang de stilte opp offisielt på rød løper sammen. Foto: NTB Scanpix
SKULLE GIFTE SEG: Luke Perry og Wendy Madison Bauer holdt en lav profil, og under GLAAD Media Awards våren 2017 var første gang de stilte opp offisielt på rød løper sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Beste årene i livet mitt

Likevel er det ingen som kan betvile at duoen var svært glad i hverandre. I mars åpnet Bauer seg for første gang om forlovedens bortgang.

Overfor People fortalte hun følgende om tapet:

- De siste elleve og et halvt årene med Luke var de beste i hele mitt liv, og jeg er takknemlig over å ha fått denne tiden med ham. Jeg vil takke hans barn, familie og venner for deres kjærlighet og støtte, sa hun til magasinet, og fortsatte:

- Vi har funnet trøst i hverandre og i viten om at livene våre ble preget av en ekstraordinær mann. Han vil bli savnet.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer

Samtidig takket hun for støtten hun og de nærmeste har mottatt fra hele verden den siste tiden.

– De utallige, varmende historiene om Lukes sjenerøsitet og godhet har vært en fin kilde til trøst i denne vanskelige perioden, sa hun.

Hjerteskjærende ord

Perrys Barn, Sophie og Jack Perry uttrykte sin sorg i sosiale medier.

Sophie var først ute av de to søsknene til å bryte tausheten, noe hun gjorde i form av et innlegg på Instagram.

- Det har skjedd mye denne uken for meg. Alt skjer så fort. Jeg kom tilbake fra Malawi akkurat i tide for å være her hos familien min, og de siste 24 timene har jeg fått en overveldende mengde kjærlighet og støtte, skrev hun.

Datteren til den avdøde skuespilleren fortalte videre at hun satte stor pris på alle de vakre meldingene hun har mottatt det siste døgnet, men at hun ikke hadde anledning til og svare på dem alle.

- Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal si eller gjøre i denne situasjonen, det er noe man aldri blir lært opp til hvordan man skal håndtere. Spesielt når det hele skjer i offentligheten. Så hold ut med meg, og vit at jeg er takknemlig for all kjærlighet. Jeg er bare takknemlig i stillhet.

Saken fortsetter nedenfor.

Nært bånd

Kort tid etter gjorde Perrys 21 år gamle sønn, Jack det samme med en hjerteskjærende tekst om de fine stundene de fikk sammen.

«Han var mye for mange av dere. For meg var han alltid bare pappa», åpnet 21-åringen sitt Instagram-innlegg med.

Jack Perry er profesjonell bryter, og går under navnet Jungle Boy. Bildet han la ut sammen med teksten, er fra en brytekamp der faren står i bakgrunnen og heier på ham. De hadde med andre ord et nært bånd, og støttet hverandres interesser.

«Han elsket og støttet meg i alt jeg gjorde, og inspirerte meg til å bli så bra som jeg kunne. Jeg har lært så mye av deg, og hjertet mitt knuses når jeg tenker på alt du ikke kommer til å være til stede for. Jeg kommer til å savne deg hver dag jeg er her på jorda», skrev han, og fortsatte:

«Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å bære din arv videre, og for å gjøre deg stolt. Jeg elsker deg, pappa», avsluttet 21-åringen innlegget.

LES OGSÅ: «Dallas»-stjerne død

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer