Britney Spears:

Fansen skuffet Britney

#FreeBritney-bevegelsen i Norge skulle være på plass utenfor den amerikanske ambassaden. Oppmøtet var heller labert.

SOLO: I forbindelse med at Britney Spears skal vitne i retten ble det arrangert demonstrasjon utenfor USAs ambassade. Cathrine Deaton Heibø møtte opp. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Celina Morken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag snakker endelig Britney Spears (39) om vergemålet hun siden 2008 har vært under. Det gjør hun i retten.

I et års tid har hun vært i juridisk strid med faren, og stadig flere opplysninger rundt vergemålet har nådd offentligheten.

Blant annet viser det seg at hun siden 2016 har ønsket seg vekk fra farens jernhånd - som styrer både økonomi, personlige beslutninger og eiendeler, for å nevne noe.

- Viktig å stille opp

Tirsdag varslet #FreeBritney-bevegelsen i Norge at de ville demonstrere utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo. På Instagram har kontoen 1500 følgere, men akkurat hvor mange som ville dukke opp var usikkert.

Grunnleggeren bak Instagram-kontoen Free Britney Norway, Cathrine Deaton Heibø, uttalte seg til VG tidligere i dag om demonstrasjonen.

- Det er viktig å stille opp for Britney, og jeg håper flere velger å gjøre det samme, sa hun.

Slik ble det dessverre ikke.

Cathrine Deaton Heibø under en markering for "Free Britney" Spears utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB
Cathrine Deaton Heibø under en markering for "Free Britney" Spears utenfor den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Kun én demonstrant

Se og Hør var på plass utenfor ambassaden klokka 17.37. Og syv minutter etter at demonstrasjonen skulle starte, var det fortsatt bare Cathrine Deaton Heibø som hadde dukket opp. Med mange medier til stede, var det altså flere journalister og fotografer på plass enn fans.

- Jeg står jo her fordi jeg synes hele vergemålet rundt Britney Spears er helt bak mål. Jeg står her fordi jeg tror på rettferdighet. Hun fortjener ikke all denne hetsen. Jeg håper hun nå kan gå fri og for eksempel få barn som hun har ønsket i mange år, sier dagens eneste demonstrant til Se og Hør.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

Hun fortsetter:

- Jeg synes det er helt dustete hvordan lovverket i USA kan ta over en persons liv.

- Hva tror du hun kommer til å si i retten i dag?

- Jeg håper hun setter dommeren på plass og at dommeren våkner opp for det som skjer foran henne i rettssalen. Og at folk begynner å skjønne at dette er ganske korrupt. Jeg synes ikke dette er ok i det hele tatt. Det var derfor jeg dannet #FreeBritneyNorway også, forklarer Heibø, og legger til:

- Det sto i rettsdokumentene at hun er dement, men hvis du er det vil du ikke klare huske en eneste strofe av tekstene ett år etterpå. Men hun har hatt dårlige mennesker i livet sitt helt fra før vergemålet kom.

- Hva tenker du om oppmøtet i dag?

- Hvis bare én, jeg, stiller opp, så representerer jeg hele Norge. Det er den innstillingen jeg har hatt hele veien.

Nettsiden Free Britney Army viser også at det er planlagt demonstrasjoner andre steder i USA, samt Tyskland og England.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Forklarer seg

Det er knyttet stor spenning til hva Britney har å si i retten onsdag. Vergemålet og situasjonen hennes har det siste året fått mye oppmerksomhet, da det har lekket flere detaljer rundt det som framstilles som et fangenskap.

Blant annet har dokumentarseriene «Framing Britney Spears» og «The Battle for Britney» ført til at flere detaljer rundt vergemålet har nådd overflaten.

Selv har man bare fått drypp av hennes historie gjennom rettsdokumenter, men nå skal hun altså innta vitneboksen og dele sin historie.

LES OGSÅ: - Det der er ikke henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer