Selena Gomez:

Fansen ser rødt

- Dette er så motbydelig og unødvendig, skriver en fan om harseleringen over stjernens helse.

MOBBES: I en ny tv-serie mobbes Selena Gomez for sin nyretransplantasjon. Nå beklager kanalen, etter at fansen raste mot hendelsen. Foto: Alec Moses / Splash News/ NTB
MOBBES: I en ny tv-serie mobbes Selena Gomez for sin nyretransplantasjon. Nå beklager kanalen, etter at fansen raste mot hendelsen. Foto: Alec Moses / Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2017 kom nyheten om at artisten Selena Gomez (28) hadde gjennomgått en nyretransplantasjon. Den gang avslørte hun nyheten på Instagram, der hun forklarte grunnen til at hun hadde vært borte fra rampelyset en stund.

- Jeg fant ut at jeg hadde behov for en nyretransplantasjon grunnet sykdommen, og har brukt tid på å komme meg, skrev hun.

Artisten lider nemlig av den kroniske betennelsessykdommen Lupus. Det avslørte hun selv i 2015. Som følge av sykdommen har hun også slitt med depresjon, panikkanfall og angst.

Lupus er en kronisk revmatisk sykdom som fører til betennelse i kroppen. Sykdommen er systemisk, noe som betyr at den kan angripe mange forskjellige organer. Hud, ledd, cellene i blodet, nyrer, hjerte, og hjerne angripes hyppigst. Sykdommen arter seg svært ulikt fra person til person, ifølge Norsk Revmatikerforbund.

NY: Tidligere i år ble det kjent at den amerikanske modellen Chrissy Teigen skulle fjerne silikonbrystene sine. Nå viser hun frem resultatet. Vis mer

Spøkte med nyretransplantasjon

De siste årene har hun imidlertid klart å holde sykdommen noenlunde i sjakk. Nå har sykdommen imidlertid fått oppmerksomhet igjen, etter at den nye versjonen av tv-serien «Saved By the Bell» lagde vitser om transplantasjonen.

I en scene fra den nye serien oppstår det blant annet en krangel mellom to av studentene, der de diskuterer hvem den egentlige nyredonoren var.

- Jeg vet med sikkerhet at Selena Gomez' nyredonor var Justin Biebers mor. Gud, jeg skulle ønske jeg hadde mobilen min slik at jeg kunne bevist det, sier det ene karakteren.

- Bevise hva? At du er en idiot? Det var Demi Lovatos nyre. De er bestevenner, som du og jeg var, svarer den andre.

I virkeligheten var det en av artistens nære venner, Francia Raísa, som donerte bort den ene nyren.

GIKK IKKE SOM DET SKULLE: Rapperen Cardi B hylles av fansen etter sin nyeste Instagram-video. Video: Instagram/@iamcardib / Rød Løper Vis mer

«Motbydelig og unødvendig»

Videre i serien står det også skrevet «Har Selena Gomez i det hele tatt en nyre?» på veggen i skolegangen.

Det hele har fått ivrige Selena-fans til å se rødt. På Twitter har blant annet emneknaggen «Respect Selena Gomez» trendet, etter at flere fans reagerte.

«Hva faen er galt med denne serien og dens besettelse av Selenas helse?? Dette er så motbydelig og unødvendig», skriver en Twitter-bruker.

«Peacock TV, vi krever en beklagelse for at dere mobber Selenas helseproblemer. 5-10 millioner mennesker dør av nyreproblemer hvert år. Seriøse helseproblemer bør aldri være en vits. Slutt å bruke Selenas kamp for deres flopp av et tv-programs fortjeneste», skriver en annen.

«Dere har ingen profesjonell etikk. Dere burde skamme dere over å vise et program der en person blir mobbet for sin alvorlige sykdom. Det er ikke bare støtende overfor Selena Gomez, men til alle de andre som må gå gjennom en prosess så vanskelig som den», skriver en tredje.

Beklager

Nå har imidlertid seriens skapere sett seg nødt til å beklage det hele, etter at emneknaggen som nevnt trendet på Twitter.

- Vi beklager. Det var aldri vår intensjon å ta lett på Selenas helse. Vi har vært i kontakt med teamet hennes og kommer til å gjøre en donasjon til veldedighetsorganisasjonen hennes, The Selena Gomez Fund for Lupus Research hos USC, forteller Peacock, NBC Universal og programmets produsenter i en uttalelse til People.

Som nevnt har artisten slitt mye med sykdommen, og hun har tidligere blant annet oppholdt seg på et behandlingssenter i 90 dager. Der gjennomgikk artisten intens terapi, og andre terapeutiske aktiviteter som kontakt med hester.

SELENA GOMEZ: Stjernen har vært gjennom mye de siste årene. Her avbildet på rød løper under filmfestivalen i Cannes i 2019. Foto: Doug Peters/ EMPICS/ NTB
SELENA GOMEZ: Stjernen har vært gjennom mye de siste årene. Her avbildet på rød løper under filmfestivalen i Cannes i 2019. Foto: Doug Peters/ EMPICS/ NTB Vis mer

- Du aner ikke hvor deilig det var å bare være med seks jenter; ekte mennesker som ikke brydd seg om hvem jeg var, og som selv kjempet for livet. Det var blant det tøffeste jeg har gjort, men også en av de beste tingene jeg har gjort, har hun uttalt til Vogue.

LES OGSÅ: - Avslørte sannheten etter operasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer