Oscar 2021:

Fansen ser rødt etter «tabbe»

Flere avdøde stjerner ble glemt under Oscar-utdelingens minneseremoni. Det fikk fansen til å reagere.

BLE GLEMT: Den avdøde «Glee»-stjernen Naya Rivera ble ikke nevnt under Oscar-utdelingens minneseremoni natt til mandag. Foto: Taylor Jewell / Invision / AP
BLE GLEMT: Den avdøde «Glee»-stjernen Naya Rivera ble ikke nevnt under Oscar-utdelingens minneseremoni natt til mandag. Foto: Taylor Jewell / Invision / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag samlet filmstjerner og bransjefolk seg under den årlige Oscar-utdelingen i Los Angeles. Den prestisjefylte festen var naturligvis noe dempet i år grunnet pandemien, men det stoppet ikke Hollywood-eliten fra å dele ut høythengende priser.

Hvert år sørger Oscar-akademiet for å hedre minneverdige skuespillere og stjerner som har gått bort i løpet av det siste året. Christopher Plummer, Chadwick Boseman, Kelly Preston og Sean Connery var blant dem som ble minnet under nattens utdeling.

Glemte stjerner

Likevel var det noen avdøde celebre som ble utelatt, ifølge Page Six.

Fansen i sosiale medier - særskilt på Twitter - lot til å være rasende over flere døde stjerners uteblivelse. Verken «Glee»-skuespilleren Naya Rivera eller «Arrested Development»-stjernen Jessica Walter ble nevnt under minneseremonien.

33-årige Rivera omkom i en drukningsulykke i fjor sommer, mens Walter døde i mars i år - 80 år gammel.

IKKE HEDRET: Den avdøde skuespilleren Naya Rivera ble ikke nevnt sammen med de andre avdøde stjernene under Oscar-utdelingen. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / File
IKKE HEDRET: Den avdøde skuespilleren Naya Rivera ble ikke nevnt sammen med de andre avdøde stjernene under Oscar-utdelingen. Foto: Chris Pizzello / AP Photo / File Vis mer

I tillegg til de ovennevnte stjernene ble heller ikke låtskriveren Adam Schlesinger opplest. Han døde av coronaviruset i april i fjor - 52 år gammel.

Flere fans mente altså at det var respektløst og skandaløst av Oscar-utdelingen å ikke nevne de avdøde stjernene.

«Hvordan i all verden er hun (Naya Rivera, journ.anm.) ikke inkludert. Hva i huleste er det som foregår?» kommenterte en provosert Twitter-bruker.

VANT: Avdøde Chadwick Boseman vant Golden Globe-prisen for beste mannlige skuespiller i en dramafilm. Enka Taylor Simone Ledward takket tårevåt på vegne av ektemannen. Video: AP Vis mer

«Jeg vet at de hvert år glemmer folk til minneseremonien, men å ikke inkludere Adam Schlesinger er virkelig en stor feil», skrev en annen.

«Minneseremonien på Oscar-utdelingen er alltid litt rusten, men hvordan i all verden inkluderte de ikke Jessica Walter?», spurte en tredje.

«Det var faktisk et bra show frem til minneseremonien - da krasjet alt», konstaterte en fjerde.

Ikke første gang

Også i fjor ble flere avdøde berømtheter utelatt fra utdelingen. Flere reagerte kraftig da skuespillerne Luke Perry og Cameron Boyces navn ikke ble nevnt.

«Oscar-utdelingen gadd ikke hedre Luke Perry og Cameron Boyce i minnesamlingen. Det er faen meg søppel», skrev en på Twitter.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

«Dere begynner å bli late, uorganiserte, slurvete og respektløse Oscar. Hvor i helvete var Luke Perry?», raste en annen.

«Luke Perry ble ikke respektert i natt», skrev en tredje.

«Shit, noen burde få sparken», lød det fra en fjerde kommentar.

Oscar-akademiet så seg til slutt nødt til å uttale seg om saken:

«Akademiet mottar hundrevis av forespørsler om å inkludere kjære og bransjekolleger i dette segmentet. En komité som representerer hver gren, vurderer listen og tar valg for sendingen beasert på begrenset, tilgjengelig tid. Alle innsendingene er inkludert på Oscar.com, og vil forbli på siden ut året. Luke Perry huskes i Oscar.com-galleriet».

LES OGSÅ: Nye avsløringer rundt dødsulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer