Tyra Banks:

Fansen ser rødt etter mattips

Supermodellen Tyra Banks delte nylig et innlegg om mat som flere mener er usmakelig.

PROVOSERER: Tyra Banks' matvaner får flere til å frese. Foto: Splash News/NTB
PROVOSERER: Tyra Banks' matvaner får flere til å frese. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Supermodell og businesskvinne Tyra Banks (46) skulle bare dele en såkalt «fun fact» om seg selv på Twitter, men endte med å sette flere sinn i kok.

Mange mener nemlig at hennes matvaner er smakløse, og flere reagerer på at hun fronter overflod av mat under en pandemi.

På Twitter har hun nemlig delt et bilde av en lunsj som ser svært appetittlig og sunn ut. Det er imidlertid ikke det som får folk til å reagere, men det hun skriver i Twitter-innlegget.

«Jeg elsker å bestille den samme retten fra flere matleveringsapper og restauranter samtidig. På ekte! Når varene kommer, vurderer jeg og sammenligner alt. Slik vet jeg hvor jeg skal bestille fra i framtida, og hva jeg skal droppe. Hva er ditt favorittsted å bestille fra?», skriver 46-åringen.

Det er kanskje ikke så rart at flere reagerer på innlegget, da de færreste har råd til å bestille en haug av matretter til bare én person.

Spesielt ikke når det er økonomisk krise i store deler av verden på grunn av den pågående coronapandemien, som har kostet en rekke mennesker levebrødet sitt.

Raser mot stjerna

Det har også mange påpekt på nettopp Twitter.

«Mennesker over hele jorda legger seg med tomme mager, Tyra. Slett dette», påpeker en Twitter-bruker.

«Kan du forestille deg å ha råd til å bestille det samme måltidet fra åtte forskjellige steder? Mens halvparten av landet er usikker på om de får mat?» lyder en annen Twitter-bruker.

«På ekte? Jippi! Heia deg! Barna mine spiser kalde bønner i kveld, og jeg og kona har ikke spist på flere dager. Men du, din «fun fact» vil holde oss i gang til vi kan besøke matsentralen igjen! Forresten, i jula, kan du legge ut et bilde av at du brenner opp julegaver slik at jeg kan vise det til barna mine?» raser en tredje.

Andre stiller derimot spørsmål ved om Banks spiser alle rettene hun bestiller eller om hun rett og slett kaster dem i søpla.

«Samtidig? Jeg håper ikke du kaster all den maten i søpla bare fordi du har bestilt mer enn du kan spise opp», spør en fjerde.

Et 14 år gammelt klipp fra TV-serien «America's next top model» har blitt hentet opp igjen, og nå har programleder Tyra Banks sett seg nødt til å beklage for hendelsen. Vis mer

Sarkastisk tone

Flere har også som svar på Banks Twitter-innlegg delt «fun facts» med en sarkastisk undertone.

«Fun fact: Jeg elsker å brenne penger. Jeg kaster bare en stor haug med penger i peisen og brenner dem. Det er så varmt og koselig! Flere som kan kjenne seg igjen?», skriver en, mens en annen følger opp med:

«Fun fact: Jeg elsker å kjøpe diamanter fra flere gullsmeder. Så vurderer og sammenligner jeg dem alle. Hvem er din favoritt bloddiamantforhandler?».

Ble slaktet for fasting

Det er imidlertid ikke første gang at en verdenskjent stjerne har blitt slaktet for å uttale seg om mat. I mai fikk sangstjerna Ellie Goulding (33) høre det etter at hun delte dietten sin med omverdenen.

I et intervju med The Mirror fortalte nemlig «Love Me Like You Do»-sangeren at hun kan faste i opptil 40 timer.

FIKK GJENNOMGÅ: Ellie Goulding fikk hard medfart etter et intervju der hun blant annet fortalte at hun faster opp mot 40 timer av gangen. Foto: NTB Scanpix
FIKK GJENNOMGÅ: Ellie Goulding fikk hard medfart etter et intervju der hun blant annet fortalte at hun faster opp mot 40 timer av gangen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg gjør det på en trygg måte ved å ha målbevisste næringsrike måltider dagen før og dagen etter. På dagen jeg faster, drikker jeg elektrolytter (mikronæringsstoffer som natrium, kalium, magnesium, kalsium journ.anm.) av høy kvalitet, og mye vann, pluss te og kaffe, sa 33-åringen, og fortsatte:

- Jeg bygde meg opp til 40-timers faste over tid, jeg startet med tolv.

Ellie Goulding opptrer på brudeshow i Oslo. Vis mer

- Fuck Ellie Goulding

Flere av sangstjernas fans uttrykte sin bekymring over matvanene hennes, og det tok ikke lang tid før kritikken haglet mot Gouldings diett.

«Fuck Snapchat og fuck Ellie Goulding for å bare dele dette generelt, men hva med barna som allerede tenker at de trenger å sulte seg selv?», spurte en Twitter-bruker.

Ikke anbefalt

Til dette fikk vedkommende svar fra sangstjerna som forsvarte utsagnene sine.

«Jeg spiser enormt mye og trener regelmessig. Jeg er supersunn, jeg drikker noen ganger, spiser hva enn jeg vil og så faster jeg en dag i uka. Jeg sulter meg ikke», svarte hun.

Kritikken fikk imidlertid også støtte fra den norske ernæringsfysiologen Tine Sundfør, som uttalte at slik fasting ikke er anbefalt for friske, slanke mennesker - i hvert fall ikke for unge mennesker i vekst.

- Å gå til slike ekstremvarianter som dette, kan trigge overdrevent fokus på mat, kropp, sunnhet og trening, og det kan gå utover mental helse og livsglede, og verste i fall føre til alvorlig sykdom, sa hun.

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer