Kim Kardashian:

Fansen raser over Kims slanketips

Reality-stjernen får hard medfart for sin siste Instagram-post - som nå er fjernet!

I HARDT VÆR: Etter enorm kritikk fjernet Kim Kardashian et bilde hvor hun reklamerer for en appetitt-nedsettende kjærlighet på pinne. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Etter enorm kritikk fjernet Kim Kardashian et bilde hvor hun reklamerer for en appetitt-nedsettende kjærlighet på pinne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det går sjelden en dag uten at Kardashian/Jenner-familien skaper overskrifter i media.

De siste ukene har det vært utroskapsskandalen rundt Tristan Thompson (27), kjæresten til den nybakte mammaen Khloé Kardashian (33), som har fått mest spalteplass. Men nå stormer det rundt storesøster Kim Kardashian (37).

Fans og kjendiser ser nemlig rødt etter at TV-stjernen promoterte godteri som svekker appetitten på sin Instagram-profil tirsdag.

- #Reklame. Folkens... @flattummyco lanserte akkurat et nytt produkt. Det er appetitt-nedsettende kjærligheter og de er bokstavlig talt helt uvirkelige. De første 500 personene på nettsiden deres får 15 prosent avslag, så hvis du vil prøve dem må du være rask! #SugDen, skrev Kim i innlegget - som ble fjernet kort tid etterpå.

- Mister all respekt for Kim

Trebarnsmoren har hele 111 millioner følgere på Instagram, og flere viser sin avsky over det betalte reklame-stuntet hennes.

- Jeg kan ikke utstå noe som helst som har med Kardashian-familien å gjøre. De gjør ingenting godt for samfunnet selv om de er en av jordas rikeste familier. Livsstilen deres er fullstendig patetisk, men dette. DETTE. Det fikk blodet mitt til å koke, starter brukeren amylouisecords sitt Instagram-innlegg med.

I posten hennes viser hun også frem bildet Kim selv har fjernet - hvor hun suger på slankeproduktet.

Opprørte fans reagerer spesielt på at Kim sender ut feil melding til unge jenter og gutter som kopierer henne og er oppslukt av alt hun gjør.

- Wow, jeg har mistet all respekt for Kim Kardashian. Hvordan kan hun reklamere for et appetitt-nedsettende produkt samme uken som det er fokus på å belyse psykisk helse?? Det er så mange mennesker som kjemper mot eller som har kjempet mot spiseforstyrrelser, og nå får hun det til å se ut som om at det er «trendy» å ikke spise. Det er kvalmende og egoistisk, tordner Twitter-brukeren Letice Day.

- Blodig uansvarlig

Den britiske skuespilleren og programlederen Jameela Jamil (32) holder heller ikke igjen etter Kims slanketips.

- Nei. Dra til helvete. Nei. Du er en forferdelig giftig innflytelse for unge jenter. Jeg beundrer hvordan hennes mor bygger merkevarer. Hun utnytter folk, men er et innovativt geni. Men denne familien får meg til å føle ekte fortvilelse over hva kvinner blir redusert til, twitrer hun, og følger senere opp med denne meldingen:

37-åringen får spesielt pepper for å være uansvarlig overfor sine unge følgere.

- Jeg kan ikke TRO at Kim Kardashian er frekk nok til å promotere «appetitt-nedsettende kjærligheter». Mesteparten av fansen hennes er lettpåvirkelige ungdom som allerede har enormt press på seg for å være og se perfekte ut. Vi fortjener alle så mye bedre enn dette, mener brukeren @gnsfrhnds, ifølge People.com.

Saken fortsetter nedenfor.

Fjernet reklameteksten

Andre stiller spørsmål om hvorfor den allerede styrtrike Hollywood-stjernen trenger pengene fra denne reklamen.

- Jeg synes Kim Kardashian er blodig uansvarlig ved å poste denne reklamen. Hva er det neste, Kim? Gambling? Dop? Ja, jeg forstår at influencere på sosiale medier for betalt for å annonsere, men det må da være bedre å kunne stå inne for det etiske i slike poster? undrer Twitter-brukeren Jessica Cunningham, ifølge nettstedet.

- Hvor desperat er du etter penger, Kim? Jeg nekter å tro at et selskap for slikkepinner betaler deg SÅ MYE at du mister all sunn fornuft og glemmer å tenke over hvilken melding du sender ut til fansen og følgerne dine. Dette er opprørende uansvarlig, raser en annen.

Saken fortsetter under videoen.

I etterkant av kritikkstormen fjernet altså Kim innlegget fra Instagram, men i skrivende stund er reklamebildet tilbake på profilen hennes.

Denne gangen er den omdiskuterte promo-teksten imidlertid fjernet, og erstattet av en slikkepinne-emoji.

Per nå har ikke superstjernen svart direkte på kritikken fra fansen, verken på Instagram eller på Twitter.

LES OGSÅ: Dette er Kanye Wests skandaler og tragedier