Pernilla Wahlgren

Fansen raser. Nå slår hun tilbake

Pernilla Wahlgren får hard medfart etter at hun delte bilder i sosiale medier.

FÅR KRITIKK: Pernilla Wahlgren får kritikk etter et bilde som strider mot corona-tiltakene. Her sammen med datteren Bianca Ingrosso. Foto: Aftonbladet / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Pernilla Wahlgren får kritikk etter et bilde som strider mot corona-tiltakene. Her sammen med datteren Bianca Ingrosso. Foto: Aftonbladet / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I likhet med datteren Bianca Ingrosso (25), kan man vel trygt si at den svenske artisten Pernilla Wahlgren (52) er en av nabolandets mest profilerte kjendiser for tiden.

Duoen og resten av familien har sin egen tv-serie, «Wahlgrens Värld», og de deler også mye i sosiale medier.

Mens Bianca har 1,1 millioner følgere på Instagram, har moren over en halv million følgere. Førstnevnte har stått i stormen av kritikk fra følgerne sine tidligere, men nå er det 52 år gamle Pernilla som får høre det.

På bildedelingstjenesten har hun nemlig delt et bilde hvor hun åpenbart er nærmere enn en meter med to venninner, Sofia Wistam og Emilia Löf Karlsson. I forbindelse med coronapandemien, som preger hele verden, har det blitt iverksatt en rekke tiltak for å stanse spredningen.

Når Pernilla nå ikke overholder rådet om å holde en meters avstand til andre, blir ikke fansen akkurat imponert over henne, skriver Hänt.

«Dere som er ansikt utad og har øyne på dere hele tiden i sosiale medier, hvorfor går deler dere et sånt bilde når dere ikke kan komme nærmere hverandre. Det er unødvendig og dumt vil jeg si,» skriver en under bildet.

«Vær så snill og hold avstand. Det betyr så mye», skriver en annen, mens en tredje skriver:

«Er dere virkelig så barnslige nå? Som kjendis burde dere være et godt eksempel for alle. Man blir bare redd når man ser på dere».

Svarer fansen

Kommentarene under bildet har overhodet ikke gått ubemerket hen hos Pernilla selv, som svarer både på Instagram og i et innlegg på bloggen sin.

«Vi er nære venner som omgås kontinuerlig. Skal vi holde en meter avstand fra familiemedlemmer og våre egne barn også?», svarer hun tilbake under bildet.

På bloggen skriver hun videre:

«Jeg holder ikke avstand fra mine nære FRISKE venner, ikke med familien min heller. Så lenge de er friske. Jeg klemmer ikke fremmede og holder avstand til folk som ikke står meg nær».

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Videre forklarer 52-åringen at hun ikke så sin eldste sønn Oliver på tre uker da han var syk, ei heller datteren Bianca og hennes kjæreste Phillipe. Avslutningsvis oppfordrer artisten følgerne sine til å lese rådene før de raser mot henne.

Imidlertid bør det nevnes at det kan gå en god stund før man utvikler symptomer etter at man er blitt smittet av coronaviruset. WHO anslår inkubasjonstiden for coronavirus til å være 5–6 dager, men den kan variere fra 0–14 dager, skriver Folkehelseinstituttet.

Dermed kan man tro at man er frisk, men egentlig spre smitte. FHIs råd er at man skal unngå håndhilsning, samt kyssing og klemming med andre enn de man bor sammen med. Du kan lese om flere av rådene fra Folkehelseinstituttet her.

ANGRER: Ireland Tate var sikker på at hun ikke skulle bli syk. Så ble hun corona-smittet. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet TV Vis mer

Vill inntekt

Som nevnt har Pernilla Wahlgren svært mange følgere i sosiale medier, i likhet med datteren Bianca. For fans av duoen kommer det kanskje ikke som noe sjokk at familien deres har nok til salt i grøten - og vel så det.

Pengene kommer fra mye forskjellig. Pernilla var for en tid tilbake en av Sveriges største artister, noe hun fortsatt tjener penger på. Bianca har på sin side klart å markere seg som en av de mest suksessrike influenserne i Sverige. Både mor og datter driver dessuten med alt fra podkaster til andre produksjoner.

Bianca har tidligere vært åpen overfor Se og Hør om sin egen økonomi, og i slutten av mars valgte både hun og moren å åpne seg om økonomien igjen. De deltok i podkasten «Tv-fabriken», der de snakket åpent om både inntjening og pengebruk.

Svenske Expressen skrev at de to damene i fjor omsatte samlet for hele 50 millioner svenske kroner.

I dagens kurs tilsvarer det hele 56 millioner norske kroner. Bryter man det ned, er det tydelig at det er mor i familien som tjener mest.

Selskapet Picadilly Productions AS omsatte for mellom ti og 14 millioner svenske kroner i fjor. I tillegg omsatte to andre av hennes selskap for 2,5 og 4,5 millioner respektivt. På bare fem år har hun faktisk klart å doble både lønnen sin og selskapets eiendeler.

FLØRTER: Rød Løpers programleder Kine Falch finner tonen med Benjamin Ingrosso på rød løper på Vixen Awards. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Wahlgren driver med alt fra musikk til blogging til sceneproduksjoner, noe som muligens forklarer den gode omsetningen.

Selv om hun tjener mer enn sin datter, viser hun ikke pengene i så stor grad. Ifølge Expressen omsatte 25-åringen for rundt 17,4 millioner svenske kroner i fjor, en oppgang på over ti millioner fra året før.

Det innebærer en inntjening på nesten 1,5 millioner kroner i måneden. Etter skatt ligger imidlertid resultatet på rundt 8,5 millioner svenske kroner.

LES OGSÅ: - Lenge siden de stengte husene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer