<strong>RASER:</strong> Luke Perry var ikke blant stjernene som ble hedret under nattas Oscar-utdeling. Det setter sinnene i kok i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix
RASER: Luke Perry var ikke blant stjernene som ble hedret under nattas Oscar-utdeling. Det setter sinnene i kok i sosiale medier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Oscar 2020:

Fansen raser etter Oscar-blemme

Sosiale medier koker etter at Luke Perry ikke ble minnet sammen med andre avdøde stjerner. Nå svarer akademiet.

Publisert
Sist oppdatert

For snart ett år siden, i mars i fjor, gikk skuespilleren Luke Perry bort, bare 52 år gammel. Stjernen betydde mye for mange, og det er derfor ikke så rart at mange fans nå ser rødt etter at han ikke ble nevnt med et eneste ord under nattas Oscar-utdeling.

Det årlige segmentet hvor utdelinga hedrer minneverdige skuespillere og stjerner som har gått bort det siste året, ble også avholdt i natt. Kobe Bryant, Kirk Douglas, Diahann Carroll og Danny Aiello var blant dem som ble hedret, men ifølge People var Luke Perry blant navnene som det ikke ble viet tid til.

Dette har naturligvis fått mange til å reagere i sosiale medier.

- Søppel

På Twitter koker det fra fans som mener at det var respektløst av Oscar-utdelinga å ikke nevne ham, spesielt ettersom han medvirket i «Once Upon a Time in Hollywood», som var nominert i kategorien «beste film».

«Oscar-utdelinga gadd ikke hedre Luke Perry og Cameron Boyce i minnesamlingen. Det er faen meg søppel», skriver en på Twitter.

«Dere begynner å bli late, uorganiserte, slurvete og respektløse Oscar. Hvor i helvete var Luke Perry?», raser en annen.

«Luke Perry ble ikke respektert i natt», skriver en tredje.

«Shit, noen burde få sparken», lyder en fjerde kommentar.

Flere uteble

Dette er bare et knippe av kommentarene i sosiale medier, og fansen er helt tydelig svært misfornøyd med utdelingas avgjørelse. Det skal riktignok sies at Perry ikke var den eneste som ble «droppet».

Også den unge skuespilleren Cameron Boyce, som gikk bort bare 20 år i fjor sommer, uteble også, ifølge New York Post.

DØD: Luke Perry (52) er død. Forrige uke ble han lagt inn på sykehus etter å ha fått slag. Slik ble han en superstjerne. Foto: Fox Vis mer

I en uttalelse fra Oscar-akademiet, sier de følgende om hvorfor Perry og Boyce uteble fra segmentet der stjerner som er gått bort ble hyllet:

«Akademiet mottar hundrevis av forespørsler om å inkludere kjære og bransjekolleger i dette segmentet. En komité som representerer hver gren, vurderer lista og tar valg for sendingen beasert på begrenset, tilgjengelig tid. Alle innsendingene er inkludert på Oscar.com, og vil forbli på siden ut året. Luke Perry huskes i Oscar.com-galleriet».

Akutt hjerneslag

Luke Perry ble i fjor fraktet til sykehus etter et akutt hjerneslag, men livet sto ikke til å redde. Skuespilleren etterlot seg barna Jack (22) og Sophie (19), og forloveden Wendy Madison Bauer.

<strong>GIKK BORT:</strong> Bare 52 år gammel gikk Luke Perry bort i fjor som følge av akutt hjerneslag. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Bare 52 år gammel gikk Luke Perry bort i fjor som følge av akutt hjerneslag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Perry var omgitt av familien da han døde. Hans ekskone Minne Sharp skal også ha vært til stede.

Skuespilleren var mest kjent for sine roller i «Beverly Hills 90210» og Netflix-serien «Riverdale», der han fortsatt var å se på skjermen etter sin død. Produksjonen løste det ved å arrangere en begravelse for karakteren hans i den nye sesongen.

Foreløpig har ikke Oscar-arrangørene uttalt seg om hvorfor enkelte stjerner ikke ble nevnt.

LES OGSÅ: Dette har de aldri gjort før

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer