Kim Kardashian:

Fansen raser etter North (6) sitt Instagram-bilde

- Hvilket filter er dette? The Sims 4?

SKAPER REAKSJONER: Realityprofilen Kim kardashian har gjennom sin tid i rampelyset fått massiv kritikk for både det ene og det andre. Nå skaper et nytt Instagram-bilde, signert datteren North, igjen blest rundt 38-åringen. Foto: NTB Scanpix
SKAPER REAKSJONER: Realityprofilen Kim kardashian har gjennom sin tid i rampelyset fått massiv kritikk for både det ene og det andre. Nå skaper et nytt Instagram-bilde, signert datteren North, igjen blest rundt 38-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kardashian/Jenner-klanen er ikke redde for å skape overskrifter. Den berømte realityfamilien går for å være svært opptatt av kropp og utseende, og de har opp gjennom årene fått hard kritikk for å bidra til kropps- og utseendepress.

Blant andre Kim Kardashian (38) har en rekke ganger blitt beskyldt for å jukse på utseendet, og tidligere i år måtte hun tåle massiv kritikk da nesa hennes ble et tema i den internasjonale tabloidpressen.

Flere mente at hun hadde operert nesen - noe 38-åringen til slutt gikk ut og avkreftet som følge av de heftige spekulasjonene.

Nå skaper et nytt bilde på Instagram nok en gang hysteri rundt den verdenskjente realityklanens forhold til kropp og skjønnhet.

GLIPP?: Ryktene om ny graviditet i Kardashian-familien flyr etter at man i bakgrunnen av en Khloé Kardashian-story hører at det snakkes om. Vis mer

- Dere ser ut som avatarer

Bildet 38-åringen delte på Instagram tirsdag kveld - som for øvrig er tatt av realitydronningens eldste datter North West (6) - vekker nemlig sterke reaksjoner i kommentarfeltet.

Bildet viser Kim som poserer og smiler til kameraet sammen med to venninner - men det er noe helt annet fanskaren nå reagerer på.

Flere har nemlig bitt seg merke i at Kim Kardashian og de to andre kvinnene på bildet ikke ser ut som de pleier å gjøre. Bildet har fått svært mange kommentarer, og flere mener at de ser ut som avatarer og ikke mennesker.

View this post on Instagram

📸 by North West

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

- Dere ser søte ut, men hva har skjedd med ansiktene deres, lyder en av kommentarene.

- Hvem har stått for ansiktsretusjeringen, skriver en annen, og hinter til at ansiktene deres er betraktelig retusjert.

En rekke andre i kommentarfeltet tar også til orde for at bildene er sterkt redigert, og skriver at Kim og de to andre kvinnene ikke lenger ser ut som seg selv.

- Dere ser ut som avatarer, skriver en tredje.

- Hva slags filter er dette? The Sims 4? spør en annen.

- De ser ikke ut som seg selv lenger. De ser ut som roboter, kommenterer en annen bruker.

- Lol, alle kjøpte seg samme nese, er det en annen som mener, mens nok en bruker påpeker følgende:

- Det er sprøtt å se hvordan de alle tre ser like ut, all naturlig skjønnhet har forsvunnet.

Det er en kjent sak at mange kjendiser velger å bruke photoshop til å korrigere utseendet på bilder - og det hersker liten tvil om at det også er tilfellet for Kim Kardashian og mange av familiemedlemmene hennes.

Dette ser imidlertid ut til å være i det meste laget - selv for realitystjernens største fans. I kommentarfeltet under Instagram-bildet renner det over av kritiske kommentarer om at den 38 år gamle realitystjernens utseende ikke er til å kjenne igjen.

BILDEFUSK: Samtidig som debatten går rundt barn og unges mentale helse og påvirkning fra sosiale medier, driver mangfoldige Instagram-stjerner med retusjering av egne bilder. Kine og Jonas avslører tre av de verst retusjerte bildene til en av de aller største på Instagram - Kim Kardashian. Vis mer

- Det er ondskapsfullt

Det er imidlertid ikke første gang Kim Kardashian har skapt blest rundt utseende, og i oktober i fjor ble hun beskyldt for å bruke photoshop til å redigere et bilde av sin yngste datter, Chicago (1).

Også den gang la 38-åringen ut et bilde på Instagram. På bildet ligger lille Chicago i en rosa pysj sammen med sin kusine Stormi (1), datteren til Kylie Jenner (21).

Bildet vekket sterke reaksjoner og fikk svært mange til å sperre opp øynene, og Kardashian ble beskyldt for å endre både på datterens krøller og hodefasong.

- Hvordan kan du fotoshoppe en babys hode? Det er trist. Hva blir det neste, operasjon? Hva søren er galt med deg, du har problemer med hvordan du ser ut, kommenterte en følger.

GLIPP: Kardashian-klanen får ofte mye oppmerksomhet for bildene de legger ut på sosiale medier, men detaljen på Kourtney Kardashians siste Instagram-bilde fikk virkelig folk til å sperre øynene opp. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Video: Emilie Rydning Vis mer

- Det er ondskapsfullt å fotoshoppe et barn. Jeg skjønner ikke at noen kan finne på å gjøre det, skrev en annen.

Til tross for at mange gikk hardt ut mot realitystjernen, tok flere fans henne i forsvar. Flere påpekte blant annet at det mørke filteret kan påvirke hvordan datteren ser ut.

- Jeg ser virkelig ikke noe forskjell annet enn et filter som påvirker alle fargene i bildet, var det en som skrev.

DRAMA: I siste episode av «Keeping Up With The Kardashians», fikk vi endelig se hvordan Khloé Kardashian reagerte på utroskapen til sin daværende partner, Tristan Thompson. Video: TV2 Sumo. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Heftig Photoshop-blemme

Opp gjennom årene har Kim Kardashian gått på en rekke smeller hva gjelder bilderedigering, ikke minst da hun delte et bilde av seg selv på Instagram i mars 2018.

Allerede ved første øyekast legger man merke til den svarte bilen i bakgrunnen, som har en noe spesiell form. Men det var ikke bare bilen som fanget oppmerksomheten, også bakken ser ut til å være helt skjev.

Dette var selvfølgelig noe både flere av de amerikanske mediene og 38-åringens fans bet seg merke i. Kim K sin respons på kritikken var da, i likhet med mange andre, å fjerne kommentarfeltet.

Ifølge Cosmopolitan delte 38-åringen en Insta-story for å forklare seg etter at mediene fanget opp den uheldige photoshop-blemma.

- Jeg ser på internett og ulike nyhetsmedier at jeg har hatt en photoshop-blemme. Så latterlig! Jeg repostet et bilde på Instagram som en fan allerede hadde delt. Jeg la bare til et filter på bildet. Det ser ut til at fanen har speilvendt bildet, som er grunnen til at bilen ser slik ut, skrev hun den gang.

LES OGSÅ: Vraket Drammen - kjøpte luksusvilla i Tønsberg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer