Bianca Ingrosso:

Fansen raser etter helseoppdatering

Den svenske influenseren trosset legens råd etter gjentakende brystsmerter.

SMERTER: Bianca Ingrosso har opplevd sterke brystmerter den siste tiden, noe hun beretter i en ny YouTube-video. Foto: NTB Scanpix
SMERTER: Bianca Ingrosso har opplevd sterke brystmerter den siste tiden, noe hun beretter i en ny YouTube-video. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bianca Ingrosso (24) har blitt et kjent navn over hele Skandinavia de siste årene, både som TV-personlighet i realityprogrammet «Wahlgrens Värld», og som en av Sveriges største influensere.

På sin Instagram-profil og Youtube-kanal, deler Ingrosso alt fra intime hemmeligheter, til gleder og bekymringer med sine følgere.

Men med en enorm følgerskare, er det også ekstra mange som bekymrer seg når ikke alt er som det skal. Det ble tydelig i kommentarfeltet til en av Ingrossos YouTube-videoer, da 24-åringen fortalte at hun hadde opplevd gjentakende brystsmerter.

- Dra til akutten

I YouTube-videoen følger man Ingrosso og hennes assistent, Lovisa Worge, i bilen på vei til ulike møter. Det skriver blant annet det svenske nettstedet Hänt. Ingrosso forklarer i videoen at hun den siste uken har opplevd krampaktige smerter i hjerteregionen, to ganger.

- Jeg har jo alltid vondt i magen, i tarmene, i hodet eller i nakken, Men så var det så vanskelig å puste, og jeg hyperventilerte, forklarer hun.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Ingrosso legger til at hun ikke blir raskt skremt av smerter, men innrømmer at hun ikke likte situasjonen og endte opp med å ta kontakt med en lege via en mobilapp.

- Han bare «Okei, det her kan ikke jeg hjelpe deg med. Du må legge på med en gang og dra til akutten. Kommer det en krampe til innen en halvtime, så ringer du ambulansen», forteller Ingrosso i videoen.

24-åringen trosset derimot legen, og valgte istedenfor å legge noe varmt over brystet. Etter en halvtimes tid skal hun ha kjent seg bedre. I videoen sier hun at hvis det skjer en tredje gang, skal hun dra til akuttmottaket.

Opprørte fans

Selv om Ingrosso hevder at hun kommer til å ta kontakt med legevakten om det skjer en tredje gang, er ikke fansen i ekstase over valget om å ikke dra med en gang. En har kommentert at hun ikke burde ta lett på noe som raskt kan bli alvorlig.

- Altså, Bianca. Om en lege sier at du må dra til legevakten, da drar du til legevakten! Altså snille deg, jeg vet at man alltid tenker at noe aldri kommer til å hende en selv, men hjertekramper skal man ikke leke med, det kan gå veldig ille, kommenterer en under YouTube-videoen.

En annen ber henne dra til legevakten om hun kjenner det igjen, og trygler henne om å ta vare på seg selv. Flere uttrykker sin bekymring overfor Ingrosso, men mange tror også at det kan være forårsaket av en stressende hverdag.

- Angstanfall/ stress kan gi brystsmerter, men syns absolutt at du skal dra til legevakten om du får brystsmerter igjen. Det skal man ikke ta lett på, selv om risikoen for at det er noe alvorlig er mindre i ung alder og at det er stor sannsynlighet for at det er fremkallet av angst, skriver en annen.

Helseproblemer

Dette er derimot ikke første gang Ingrosso snakker åpent om helseproblemene sine. Hun er blant annet kjent for å ha vært åpen om hverdagen med spiseforstyrrelser, nærmere bestemt bulimi.

Tidligere i år gjestet Ingrosso TV 2 programmet «Skavlan», hvor hun åpenhjertig fortalte om sine utfordringer i matveien.

- Man lever med konstant angst, og får panikkanfall på ulike måter. Jeg klarer ikke å være mett. Om jeg ikke spyr etter å ha spist, får jeg så mye angst at jeg ikke klarer å prate med noen og sånn kan det være i kanskje fire timer, sa hun.

ÅPNE OPP: Bianca Ingrosso har slitt med bulimi i flere år, og snakket åpent om det på besøk hos «Skavlan» lørdag. Video: TV 2 Vis mer

Ifølge Helse-Norge er dette en tilstand som kan være svært skadelig. De rammede har ofte et komplisert forhold til mat, vekt og egen kropp, og et vanlig kjennetegn er at man kaster opp maten sin for å unngå vektoppgang.

Med rett behandling kan mange bli helt friske igjen, men det er en krevende prosess -noe Ingrosso selv vet alt om.

- Jeg planlegger at jeg den og den dagen skal trøstespise, trykke i meg mat, før jeg får angst og spyr. Det er et ekstremt selvhat man trykker seg selv ned med. Det vanskeligste er å leve med det konstante hatet og panikkangsten. Jeg kjemper med dette hver dag, fortalte hun åpent.

LES OGSÅ: Overrasker med ny karrierevei

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer