AVSKJED: Fansen er ikke fornøyd med hvordan Justin Chambers' karakter, Alex Karev (I midten), ble skrevet ut av serien. foto: NTB Scanpix
AVSKJED: Fansen er ikke fornøyd med hvordan Justin Chambers' karakter, Alex Karev (I midten), ble skrevet ut av serien. foto: NTB Scanpix Vis mer

«Grey's Anatomy»:

Fansen raser etter dette

- Jeg hater måten de skrev ut Alex Karev fra «Grey's Anatomy» på.

Publisert

«Fansen er ikke fans av hvordan Alex Karev forlot serien».

Slik lyder overskriften hos nettstedet The Wrap etter at den nyeste episoden av serien «Grey's Anatomy» ble sluppet før helgen. Fansen har de siste dagene tatt til sosiale medier for å dele sine tanker rundt episoden, og det er trygt å si at de ikke er særlig imponert over Karevs avskjed.

Dr. Alex Karev har vært en av de mest sentrale karakterene helt siden seriens oppstart i 2005, og det er Justin Chambers (49) som har spilt karakteren de siste 15 årene. I begynnelsen av januar kom nyheten om at han ikke lenger vil være med.

Siden den gang har Chambers' karakter uteblitt fra serien, og fansen har ventet i spenning på hvordan serieskaperne ville løse situasjonen.

OBS! Denne artikkelen inneholder spoilere fra episode 16 i sesong 16 av «Grey's Anatomy». Dersom du ikke har sett den, bør du ikke lese videre.

- Skuffende

I episodene som er blitt sendt etter at det ble kjent at Chambers' karakter ikke lenger skulle medvirke i serien, har det blitt fortalt at Dr. Karev er i Iowa for å besøke moren sin.

Dette er ikke tilfellet, og i den nyeste episoden kommer det frem at han har reist til Kansas - der han er blitt gjenforent med ekskona.

FERDIG: Justin Chambers er ferdig i legeserien etter 15 år og 16 sesonger. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Justin Chambers er ferdig i legeserien etter 15 år og 16 sesonger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Izzie Stevens, spilt av Katherine Heigl (41), forlot den populære serien i sesong seks. Hun var gift med Karev, som siden har giftet seg med Jo Wilson, spilt av Camilla Luddington (36). Hun får et brev av ektemannen.

I brevet står det at han har gjenopptatt kontakten med ekskona, som har flyttet til Kansas og blitt mor til tvillinger. Alex Karev viser seg å være barnas far, og han ønsker å gi dem et liv med to foreldre til stede.

TILBAKE HOS EKSKONA: Izzy Stevens (i trappa) var Alex Karevs kjærlighetsinteresse i de første sesongene av tv-serien. Nå er de sammen igjen. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE HOS EKSKONA: Izzy Stevens (i trappa) var Alex Karevs kjærlighetsinteresse i de første sesongene av tv-serien. Nå er de sammen igjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fansen er ikke særlig begeistret.

«Jeg hater måten de skrev ut Alex Karev fra «Grey's Anatomy» på. Jeg skjønner at de måtte finne på en forklaring, men dette var å dra det for langt. Det passer ikke karakterens utvikling, og hedrer ikke forholdet hans til Jo. Stor feil», er det en skuffet fan som skriver på Twitter.

«Alex Karev har gått gjennom en av de beste karakterutviklingene i denne serien, og den Alex Karev jeg kjenner ville aldri forlatt den fantastiske kvinnen Jo har blitt for Izzie - spesielt ikke gjennom brev. Men dere er ikke klare for å ha denne samtalen ennå. Skuffende», lyder en annen reaksjon.

Flere mener det ville vært bedre om karakteren mistet livet.

«Jeg har bestemt meg for at Alex Karev døde på vei for å møte mora si, og at liket hans aldri ble funnet. Ferdig», mener en fan på Twitter.

«Jeg vil ikke at Alex skal dø, men hvis han ikke gjør det - og han faktisk bare «ghostet» Meredith og kona si, så skal jeg slutte å se på serien. For det er å kaste bort 16 sesonger med karakterutvikling», skriver en annen.

- Nærmest umulig

Kritikken mot karakterens avskjed har ikke gått ubemerket hen, og serieskaperne har selv kommentert valget rundt karakterens avskjed.

Det er Krista Vernoff (46) som har skrevet den aktuelle episoden, og på Twitter skriver 46-åringen følgende:

«Det er nærmest umulig å si farvel til Alex Karev. Det er like sant for meg og for alle manusforfatterne på «Grey's Anatomy» som det er for fansen. Vi har elsket å skrive Alex, og vi har elsket å se Justin Chambers' nyanserte portrettering av ham. I 16 sesonger, i 16 år, har vi vokst opp med Alex Karev ved vår side. Vi har vært frustrert over begrensningene hans, og vi har vært inspirert av veksten hans, vi elsker ham dypt og ser på ham som en av våre beste venner», skriver Vernoff, og legger til:

«Vi vil savne ham veldig. Og vi vil alltid være takknemlige for hans påvirkning - på serien, på hjertene våre, på fansen, på hele verden».

SESONGFINALE: TV-stjerne Meghan Markle gjør avkall på yrket som skuespiller når hun gifter seg med Storbritannias prins Harry den 19. mai 2018. Helt på slutten av sesong syv, som går på lufta i USA i disse dager, gifter rollefiguren hennes, Rachel Zane, seg tilsynelatende med sin utkårede, Mike Ross (Patrick J. Adams). Vis mer

Fornøyd med avskjeden

Ellen Pompeo (50), som spiller Alex Karevs bestevenninne, Meredith Grey, i serien, ser ut til å være relativt fornøyd med karakterens avskjed.

I et innlegg på Instagram skriver skuespilleren at det å skrive ut Karev ved å gå helt tilbake til starten var «den beste løsningen» for historien.

«Det hedrer de fantastiske første årene, og den fantastiske rollebesetningen. Det skapte et så sterkt grunnlag at serien fortsatt står. Så la oss ikke være lei oss. La oss feire skuespillerne og manusforfatterne som sørger for at serien kommer til live hver uke», er blant det hun skriver på Instagram.

Videre takker hun fansen for at de fortsatt holder serien gående.

Med Justin Chambers ute av bildet er det nå kun tre av de originale skuespillerne som har vært med fra seriens start igjen på rollelista - Ellen Pompeo, Chandra Wilson (50) og James Pickens Jr. (65). Wilson spiller Miranda Bailey, mens Pickens Jr. har rollen som Richard Webber.

LES OGSÅ: - Brukte to år på å bearbeide bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer