Kendall Jenner:

Fansen raser: - En ekte taper

Modellens omstridte Pepsi-reklame blusser opp igjen i lys av George Floyds bortgang.

KRITISERES: Kendall Jenner får krass kritikk av fansen i kjølvannet av George Floyd-saken. Foto: NTB Scanpix
KRITISERES: Kendall Jenner får krass kritikk av fansen i kjølvannet av George Floyd-saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Våren 2017 fikk modell og realitystjerna Kendall Jenner (24) et modelloppdrag hvor hun skulle være brusgiganten Pepsi sitt ansikt utad i en internasjonal reklamefilm.

Det hele gikk rett vest, og filmen ble slaktet av flere seriøse medier, og ble omtalt som et tonedøvt forsøkt på å skape en politisk motstandsbevegelse.

Kampanjen ble trukket tilbake etter all kritikken, og selskapet måtte legge seg flate. Pepsi beklaget seg også overfor Jenner, som «ble satt i denne posisjonen» av brusgiganten selv.

I reklamefilmen kastet Jenner av seg en blond parykk og smurte bort leppestiften før hun deltok i en protest av aktivister som holdt bannere med fredsskiltet. Men istedenfor å protestere, tok hun en Pepsi-boks, og overleverte den til en politimann som et fredsoffer, mens publikum jublet bak henne. Politimannen smilte som svar.

PINLIGE SPØRSMÅL: De tidligere turtelduene Kendall Jenner og Harry Styles møtes til duell i James Cordens «Spill Your Guts». Det er ikke alt de ønsker å svare på. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Den siste halvannen uken har kjente og ukjente verden over stått opp mot rasisme i kjølvannet av George Floyd-drapssaken. Internasjonale og nasjonale kjendiser har tatt til sosiale medier for å slå ned på rasisme, og særlig politivold mot svarte i USA.

Senest i går demonstrerte flere tusenvis av Norges befolkning i hovedstaden. Flere av dem holdt opp plakater med slagord som «Black lives matter», «Don't sit back and be silent» og «We can't breathe».

I kjølvannet av demonstrasjonene for å bekjempe urettferdigheter i USA, har Jenners Pepsi-kontrovers blitt vekket til live igjen.

Flere beskylder henne nå for å sitte hjemme i California uten å stå opp for saken eller marsjere for rettferdighet.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

Får passet påskrevet

«Kendall Jenner er en ekte taper. På toppen av at hun ikke har noe talent, har hun forblitt dødsstille i disse dagers begivenheter, men er en av de største kulturgribbene i live», skriver en Twitter-bruker, ifølge Fox News.

«Veldig interessant hvordan Kendall Jenner var med i reklamefilmen for Pepsi i 2017, men har vært forferdelig stille den siste tiden», skriver en annen.

«Når verden trenger henne mest, forsvant hun», skriver en annen.

«Hvor er Kendall Jenner med en Pepsi når vi trenger henne?», lyder et annet Twitter-innlegg.

«Hun er for opptatt med å telle millionene sine et sted i en bunker med resten av dem. Morsomt hvordan de alltid er der ute og prøver å bli lagt merke til, men nå har de ingenting å si», skriver en annen.

«Vi kan bare kjøpe en Pepsi-boks og ende rasismen. Visste dere ikke om det?», skriver en siste.

Andre fans sammenliknet Jenners påståtte manglende involvering i demonstrasjonene med andre kjente stjerner som har blitt fotografert side om side med demonstrantene.

En person påpekte at både Ariana Grande (26), Harry Styles (26), Liam Payne (26), Niall Horan (26) og Halsey (25) alle demonstrerte, mens Jenner bare er kjent for Pepsi.

Gjenskapte reklamefilmen

Under en demonstrasjon tidligere denne måneden i Los Angeles prøvde imidlertid en komiker med navn Everett Byram å gjenskape Jenners reklamefilm, ved å tilby politiet en flaske med Pepsi, ifølge New York Post.

Politimannen svarte med at han satte pris på Byrams tilbud, men ba ham om å gå fra stedet.

- Men det hjalp i reklamen, hører man Byram uttale i videoen, før politimannen svarte:

- Jeg drikker ikke brus.

Se dette innlegget på Instagram

kardashian thing didn’t work

Et innlegg delt av everett byram (@rad_milk)

En annen hendelse viser en demonstrant stå foran en rekke med politi, mens han strekker ut armen for å tilby dem en flaske med Pepsi.

Uttalte seg om situasjonen

Jenner har hittil ikke kommentert beskyldningene fra fansen, men hvis man tar en titt på hennes sosiale medier viser det imidlertid at hun har kommet med noen uttalelser angående de nylige hendelsene.

«Til alle som leser dette og til meg selv: Forsett å undersøke , lese og lære om hvordan vi kan bli bedre allierte. Jeg har tenkt mye på de siste dagene, og hjertet mitt har vært så tungt, skrev Jenner i et nylig innlegg på Instagram, og fortsatte:

«Jeg er sint og såret akkurat som så mange andre. Jeg vil aldri personlig forstå frykten og smerten som det svarte samfunnet gjennomgår på daglig basis, men jeg vet at ingen skal være nødt til å leve i konstant frykt»

LES OGSÅ: I hardt vær: - Hvite privilegier

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer