«Grey's Anatomy»

Fansen i sorg etter sjokkdødsfall

Sorgen er stor blant fansen etter at en av hovedkarakterene skrives ut fra den populære sykehusserien.

POPULÆR SERIE: Richard Flood og Ellen Pompeo i Grey’s Anatomy. Nå er fansen i sorg siden en sentral karakter går bort. Foto: ABC
POPULÆR SERIE: Richard Flood og Ellen Pompeo i Grey’s Anatomy. Nå er fansen i sorg siden en sentral karakter går bort. Foto: ABC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • OBS: Artikkelen inneholder spoilers fra episode 7, sesong 17

I 17 sesonger har fansen fått følge livet på det fiktive sykehuset «Grey+Sloan Memorial Hospital» gjennom dramaserien «Grey's Anatomy». I løpet av årene har seerne vitnet viktige karakterer komme og gå - og det er liten tvil om at det er en engasjert gjeng som følger serien.

Det er nemlig lite som er blitt snakket mer om på sosiale medier enn da serieskaperne valgte å skrive av den populære karakteren Dr. Derek «McDreamy» Shepherd i seriens ellevte sesong. Av den grunn skapte det oppstandelse blant fanskaren da Shepard plutselig dukket opp i den 17. sesongen, som for tiden er å se på norsk tv.

Men, hva er ikke en sesong av «Grey's Anatomy» uten tårer og sjokkerende dødsfall? Også i den 17. sesongen må fansen finne seg i å tørke tårer - og noen sitter nå igjen med et knust hjerte etter at serieskaperne nok en gang har valgt å ta farvel med en sentral karakter.

SLUTT: Det går mot slutten for realityserien «Keeping up with the Kardashians». Video: Rød Løper Vis mer

«Hvorfor?»

I sesongens syvende episode ved navnet «Helplessly Hoping» vitner man nemlig ingen ringere enn Dr. Andrew DeLuca, spilt av skuespiller Giacomo Gianniotti (31), dø på operasjonsbordet etter å ha blitt knivstukket.

Det sjokkerende og uventede dødsfallet skjer i kjølvannet av at flere sentrale karakterer allerede er innlagt på sykehuset, og DeLuca var av den grunn kanskje den karakteren fansen var minst forberedt på å miste.

Reaksjonene har av den grunn ikke latt vente på seg, og Twitter koker nærmest over av sjokkerte, triste og delvis sinte fans.

«DeLuca fortjente bedre», har en skrevet på Twitter.

«Hvorfor fortsetter jeg å se på denne serien, liksom HVORFOR», har en annen skrevet, til et bilde av artisten Katy Perry som ligger sammenkrøket i en trapp med tomt blikk.

«Forteller du meg at Meredith (Meredith Grey, hovedkarakter, journ.anm.) endelig sa at hun elsket noen etter Derek, for at de så skal drepe ham også. Jeg vil aldri komme over dette», skriver en tredje.

«Hvordan våger du å gjøre dette mot meg igjen Shonda», skriver en fjerde i store bokstaver, og henviser til serieskaperen Shonda Rhimes.

Flere fans kritiserer også serieskaperne for det de mener er et meningsløst dødsfall, i og med at sykehusets to beste operasjonsleger er til stede da scenen utspiller seg.

DRAMATISK: Stefania Spampinato og Giacomo Gianniotti i Grey's Anatomy. Foto: Ron Batzdorff / ABC
DRAMATISK: Stefania Spampinato og Giacomo Gianniotti i Grey's Anatomy. Foto: Ron Batzdorff / ABC Vis mer

«Owen Hunter og Teddy Altman var rett ved, og dere valgte å drepe hersens Andrew DeLuca? Også nå som han ble friskere mentalt? La det gi mening, skribenter», skriver én.

«Dere mener å fortelle meg at DeLuca døde av stikkskader, og at Owen og Teddy, som er veldig flinke på det de gjør, ikke klarte å redde ham? La det gi mening», skriver en annen.

AKTUELL: Datteren til Pia Tjelta - Sofia Tjelta - figurerer i ny Viaplay-serie, Delete Me. Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

Føler med fansen

Gianniotti har selv uttalt seg om drapet av sin egen karakter. På Twitter takket han fansen for all kjærlighet de har gitt gjennom årene.

«Takk til alle fans som har elsket Deluca like mye som meg. Å fortelle denne historien var og vill fremdeles være en av de største ærene i mitt liv. Tusen takk», skriver han.

Også produsenten av serien, Krista Vernoff, har tatt bladet fra munnen. I en lengre uttalelse på Twitter takket hun Gianniotti for innsatsen i serien. Videre henvender hun seg til fansen.

«Vi i Grey's Anatomy er sammen med dere i sorgen over dødsfallet til denne karakteren.», skriver hun.

Vernoff erkjenner at det ikke alltid er enkelt å skrive av en karakter.

«Noen ganger er vi skribenter like sørgende over historien som dere. Dette er en av de stundene», skriver hun.

Ville ikke drepe karakteren

Vernoff har tidligere pratet med Entertainment Weekly om denne sjokkerende avgjørelsen, ifølge People. Da kunne hun avsløre at det ikke lå i kortene at Andrew DeLuca skulle dø i serien, men at det heller falt naturlig.

- Ingen ville drepe DeLuca. Jeg ville ikke drepe DeLuca!, uttalte hun til nettstedet.

Beslutningen ble derimot tatt basert på magefølelsen og hva Vernoff mente føltes riktig. Denne følelsen skulle det vise seg at flere var enige i.

- Når jeg kom inn (i møte med serieskaperne, journ.anm.) og sa «Dere, dette er slik historien skal være», sa alle bare «Å, ja. Det er historien».

HENNES STØRSTE ROLLE: 29 år gamle Eve Hewson har hovedrollen i sukesserien «Behind Her Eyes», som for øyeblikket ligger på topplista på Netflix. Hun er datteren til en berømt stjerne! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Derfor forlot han suksesserien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer