Kylie Jenner:

Fansen i harnisk etter pengeinnsamling

Twitter koker etter sminkemogulens siste påfunn.

KRITIKK: Sminkemogul Kylie Jenner får krass kritikk etter at hun oppfordret fansen til å donere penger til en innsamlingsaksjon for sminkør-vennen Samuel Rauda. Foto: Spw / Splash News / NTB
KRITIKK: Sminkemogul Kylie Jenner får krass kritikk etter at hun oppfordret fansen til å donere penger til en innsamlingsaksjon for sminkør-vennen Samuel Rauda. Foto: Spw / Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Sminkemogul Kylie Jenner (23) kommer fra en av verdens mest berømte familier og har opparbeidet seg en svimlende formue på 7,6 milliarder norske kroner - i svært ung alder.

Realitystjernen har flere ganger fått hard medfart for hva hun foretar seg - enten det har vært for å bruke pels eller hvordan hun oppdrar barnet sitt.

Nå får Jenners siste fremstøt fansen til å riste på hodet nok en gang.

Får smekk på fingrene

I helgen oppfordret nemlig 23-åringen sine 222 millioner Instagram-følgere om å donere penger til hennes tidligere sminkør, Samuel Rauda, gjennom nettstedet GoFundMe.

Hensikten var å hjelpe Rauda med å betale helseregningene etter at han ble alvorlig skadet i en trafikkulykke.

PENGEDONERING: Kylie Jenner oppfordret fansen til å gi vekk penger til sin tidligere sminkør, Samuel Rauda, da han ble alvorlig skadet i en trafikkulykke. Det fikk Twitter til å koke over. Foto: Skjermdump fra Instagram
PENGEDONERING: Kylie Jenner oppfordret fansen til å gi vekk penger til sin tidligere sminkør, Samuel Rauda, da han ble alvorlig skadet i en trafikkulykke. Det fikk Twitter til å koke over. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Det skriver blant andre The Sun og Page Six.

Raudas familie satte et mål for pengeinnsamlingen på omtrent én million norske kroner. Ifølge The Sun hadde kronerullingen allerede fått inn over 825 000 norske kroner søndag morgen.

Pengesterke Jenner handlet angivelig i god tro, men fikk kort tid senere en real skyllebøtte av sinte fans og følgere på Twitter. De mente at 23-åringen potensielt kunne ha tatt hele regningen selv.

Ifølge Page Six har stjernen angivelig «bare» donert 5000 dollar, noe som tilsvarer rundt 42 500 norske kroner. Med tanke på Jenners gedigne formue er dette beløpet bare en dråpe i havet for henne.

«Hvorfor spør Kylie Jenner om donasjoner for sminkørens operasjoner når hun er en milliardær?» spør en Twitter-bruker.

«Hvis jeg var så rik som Kylie Jenner, ville jeg helt enkelt ikke spurt folk på internett om å donere penger til bestevennen min sin hjerneoperasjon, men vi er alle forskjellige antar jeg!» lyder det fra en annen.

«Kylie Jenner kan bokstavelig talt betale alles GoFundMe og fortsatt være milliardær, men hun valgte å donere vekk 42 500 kroner til vennen sin, som sikkert er 42 kroner for henne. Vær så snill, gud, la meg bli rik, jeg lover at jeg ikke vil være like egoistisk som dette», skriver en tredje.

Andre trekker også frem «Keeping Up with the Kardashians»-profilens mange luksusvesker fra Hermès.

«Kylie Jenner kjøpte en håndveske til 127 000 kroner til smårollingen sin, men spør fansen om penger», lyder det fra en oppgitt bruker.

«Hvorfor spør Kylie Jenner om donasjoner til sminkøren sin når hun er en forbaska milliardær. Er hun seriøs?», undrer en annen.

Noen tok imidlertid sminke-gründeren i forsvar, og påpekte at det ikke var Jenner som sto bak innsamlingen.

«Det faktumet at hun donerte noe er viktig. Ikke avskriv henne», konstaterte en.

Kylie Jenner har foreløpig ikke svart på innsamlingskritikken.

KRITIKK: Kylie Jenner får krass kritikk etter at hun oppfordret fansen til å donere penger til en innsamlingsaksjon for sminkør-vennen Samuel Rauda. Foto: Splash News / NTB
KRITIKK: Kylie Jenner får krass kritikk etter at hun oppfordret fansen til å donere penger til en innsamlingsaksjon for sminkør-vennen Samuel Rauda. Foto: Splash News / NTB Vis mer

Tjent seg søkkrik på sminke

«Keeping Up with the Kardashians»-stjernen har hatt stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics, som hun lanserte i 2015.

23-åringen har tidligere blitt utnevnt til verdens yngste «selfmade» milliardær av Forbes. Senere meldte imidlertid Forbes at hun hadde mistet milliardær-tittelen.

Forbes publiserte nemlig en sak der de beskyldte sminkemogulen for å ha forfalsket en rekke skattedokumenter og selvangivelser - slik at det skulle se ut som at hun var milliardær. Det skrev blant andre Sky News.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

Forretningsmagasinet mente også at Jenner skal ha fabrikkert inntektstallene i Kylie Cosmetics. Dette for å se rikere ut enn det hun egentlig er.

23-åringen på sin side slo tilbake mot anklagene. På Twitter gikk hun hardt ut, og skrev at Forbes hadde publisert unøyaktige uttalelser og antakelser de ikke hadde grunnlag for.

Hun hadde heller ikke forfalsket de aktuelle dokumentene, hevdet hun.

«Hva er det jeg våkner opp til? Jeg trodde dette var et anerkjent nettsted. Alt jeg ser, er en rekke unøyaktige utsagn og ubeviste antakelser. Jeg har aldri bedt om noen tittel eller prøvd å lyve meg dit, ALDRI. Ferdig», skrev Jenner på Twitter.

Kort tid etter publiserte Forbes en sak med tittelen «Kylie Jenners nett av løgner», hvor de redegjorde for bakgrunnen for anklagene. Bransjemagasinet mente at Jenners milliardærstatus delvis skyldtes et salg av 51 prosent av eierandelene i Kylie Cosmetics til skjønnhetsselskapet Coty.

Det til tross - i norske øyne har Jenner milliardær-status med sine 7,6 milliarder i skrivende stund.

LES OGSÅ: Reagerer: - Klarer ikke å smile lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer