Avicii er død:

Fansen hyllet Avicii i Stockholm

Fylte opp Stockholms gater for å hedre artisten.

MINNESTUND: Fansen har møtt opp for å hedre Avicii på Sergels torg i Stockholm lørdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix.
MINNESTUND: Fansen har møtt opp for å hedre Avicii på Sergels torg i Stockholm lørdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Se og Hør): Dagen etter at den svenske artisten Avicii, eller Tim Bergling, brått ble funnet død, holdt fansen minnestund - med Aviciis musikk, dans, taler og ett minutts stillhet - for 28-åringen på Sergels torg i Stockholm.

Minnestunden, som du kan se utdrag fra øverst i saken, begynte klokka 16 lørdag ettermiddag, og varte en drøy time.

Ifølge SVT hadde flere hundre mennesker møtt opp for å hedre den verdenskjente musikeren.

- Følelsesladd

- Vi er store fans av ham. Det betyr mye for oss å ha ett minutts stillhet, og det kommer til å bli veldig følelsesladd, forteller svenske Arman Cinkitas, som arrangerer minnestunden, til SVT.

Den verdenskjente 28-åringen var selv fra Stockholm. Musikeren befant seg i Midtøsten, i Omans hovedstad Muscat, da han ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor den unge artisten gikk bort - så altfor tidlig.

Tidligere i dag opplyste det lokale politiet til SVT at de vet hva som har skjedd med artisten, og utelukket samtidig at det har skjedd noe kriminelt.

Saken fortsetter under.

FOLKEHAV: Fansen hadde møtt opp ved Sergels torg i Stockholm i dag for å hedre Avicci. Der ble det også holdt ett minutts stillhet. Foto: NTB Scanpix.
FOLKEHAV: Fansen hadde møtt opp ved Sergels torg i Stockholm i dag for å hedre Avicci. Der ble det også holdt ett minutts stillhet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi kommer ikke til å slippe det til media, fortalte politiet.

Delte bilde

Avicii hadde vært i Muscat, der han var for å møte venner, i godt over en uke da han ble funnet død. Hotellet han bodde på forrige helg, Muscat Hills Resort, delte et av de siste bildene av artisten, lagt ut for fire dager siden.

På et Instagram-bilde poserer 28-åringen smilende til kamera sammen med den indiske DJ-kollegaen Maitrai Joshi (29) - og det som ser ut til å være en kvinnelig hotellansatt.

På bildet takker hotellet Avicii for besøket:

«Vi håper du har hatt et fint opphold», skriver hotellet til bildet.

Expressen har snakket med Maitrai Joshi kort tid etter nyheten om dødsfallet. Han fortalte til avisa at han møtte svensken forrige helg, i fin form.

Saken fortsetter nedenfor.

- Han fortalte at han trivdes godt i Oman, og skulle reise videre ut av byen på søndag. Jeg vet ikke nøyaktig hvor. Han var med venner, så vi forstyrret ham ikke så mye, men han var veldig hyggelig, fortalte 29-åringen til avisa, og la til:

- Han virket å være i god form, og snakket helt normalt. Alle på hotellet er i sjokk nå.

Avicii dukket også opp på Instagram-kontoen til en kvinnelig fan i samme tidsrom. Ei jente ved navn Kelley Lee Brook har delt to bilder sammen med den svenske stjerna, et av dem publisert etter nyheten om dødsfallet.

Rørende Kygo-hyllest

Kondolansene har strømmet inn fra en rekke kjente musikkprofiler det siste døgnet, men norske Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent under artistnavnet Kygo, benyttet også anledningen til å hedre den svenske stjerna under sin opptreden på musikkfestivalen Coachella i natt.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you», ifølge Expressen.

Også i forkant av opptredenen uttrykte Kygo sine kondolanser på Instagram.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev han på Instagram.

Saken fortsetter under.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Hedret på nattklubber

Også på nattklubber i Stockholm ble Avicii hedret i natt. Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pionér innenfor elektronisk dansemusikk.

- Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og FoU.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt, skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

- Vi kommer til å få hele Stockholm til å slutte å danse for å hedre det fantastiske han har bidratt til, sa Bauer til Aftonbladet i forkant av markeringen.

Han håpet at mange ville følge oppfordringen, og planla selv å slå av musikken.

- Mange av de store klubbene ser ut til å ville være med, så jeg mistenker at vi kommer til å få hele Stockholm til å slutte å danse for å hedre det fantastiske han har bidratt til, sa Bauer.

LES OGSÅ: Derfor måtte han avlyse alle konsertene