Ashley Graham:

Fans raser mot det nye bildet av supermodellen

Ashley Graham har tidligere blitt hyllet for sitt sunne kroppssyn. Nå raser flere fans mot et bilde av henne.

FÅR KRITIKK: Ashley Graham har vært et forbilde for mange når det kommer til kroppssyn. Nå raser fansen. Foto: NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Ashley Graham har vært et forbilde for mange når det kommer til kroppssyn. Nå raser fansen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Den amerikanske «plus size» modellen Ashley Graham (29) har tidligere blitt hyllet av fansen for den naturlige måten hun viser seg fram på.

Spesielt har Ashley fått ros for å ha tatt avstand fra å bruke retusjering på kroppen sin, for å fremstå annerledes enn hun er.

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. Nå raser mange fans mot henne, etter at hennes siste forsidebilde for sportsmagasinet Sports Illustrated, skal være fotoshoppet.

Bråket startet etter at Ashley delte bildet på sin Instagram-profil. Der kan det se ut som bildet er blitt manipulert på rumpa til modellen.

En rekke fans har tatt til sosiale medier for å uttrykke sin misnøye overfor stjernen, ifølge Expressen.

- Jeg liker rumpa hennes bedre når den ikke er fotoshoppet, kommenterer en følger på Instagram, mens en annen har spurt seg hvorfor rumpa hennes er en flat strek.

👙☀️🏝🐚💦

Et innlegg delt av A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham)

Den 29 år gamle supermodellen har i skrivende stund en solid fanbase på sin profil, med hele 4,7 millioner som følger med på det hun legger ut.

- Gjør mitt beste

Ashley har prydet forsider som Vouge, Harper Bazaar, Cosmopolitan, Glamour og Elle og har blitt et forbilde for mange.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Les saken her: http://bit.ly/2eeEFAq Vis mer

29-åringen har tidligere uttalt at ingen skal skjemmes over utseendet sitt, og heller være stolte over den kroppen de har.

- Jeg trener. Jeg gjør mitt beste for å spise sunt. Jeg elsker kroppen jeg lever i. Og jeg skammer meg ikke over noen valker og cellulitter. Og det burde ikke du heller, har hun tidligere skrevet til et bilde på Instagram.

Det strider derfor mot stjernens egne ord, når hun nå, ifølge en rekke fans, skal ha blitt retusjert på forsiden av magasinet.

Saken fortsetter nedenfor.

- Hvorfor er rumpa hennes retusjert?, skriver en, mens en annen har kommentert:

- Elsker denne kvinnen, hater hvor utrolig dårlig de har fotoshoppet her.

Selv har hun foreløpig ikke kommentert bildebråket.

Dette er ikke første gang Ashley pryder forsiden til det populære sportsmagasinet. I fjor ble hun avbildet som forsidepike på det nevnte bladet, og gikk inn i historiebøkene som magasinets første «Pluz size»-modell.

Fikk egen Barbie

Den amerikanske toppmodellen var også blant kvinnene som ble hedret under Glamour's Women of the Year Awards i Los Angeles i november. Og dét ble gjort på en litt spesiell måte, ifølge Huffington Post.

Saken fortsetter nedenfor.

STOLT: Ashley Graham viste stolt frem Sports Illustrated i 2016, da hun prydet forsida. Foto: Pa Photos / NTB scanpix
STOLT: Ashley Graham viste stolt frem Sports Illustrated i 2016, da hun prydet forsida. Foto: Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

Kroppsaktivisten fikk nemlig en egen, spesiallaget Barbie. Det skal likevel ha vært krav fra 29-åringen om utseendet på den personlige dukken.

- Forutsetningen var at lårene skulle være inntil hverandre. Jeg sa: «Folkens, vi kan lage denne dokka, men hvis lårene ikke rører hverandre, blir hun ikke autentisk». Dette skriver Huffington Post.

Modellen har et sterkt ønske om at dukken om å gi den yngre generasjonen et sunt bilde rundt sin egen kropp.

Uhellet var ute på Time 100 gallaen i New York. Vis mer

- Jeg liknet ikke på Barbie da jeg vokste opp, og ville ikke ha følt meg så annerledes om det fantes ei i min størrelse. Nå kan unge jenter vokse opp og vite at de er normale, noe som er svært oppmuntrende for den yngre generasjonen, sa Ashley.

Vanskelig å finne klær

Supermodellen avsluttet 2016 med å være på forsiden av det britiske bladet Vogue. Det skulle derimot vise seg å by på problemer under fotoshooten. Magasinets redaktør, Alexandra Schulman, røpte at det var vanskelig å få designere til å låne dem klær.

«Shooten ble satt sammen på kort tid og vi er nå veldig takknemlige overfor menneskene i Coach (motemerke, jour anm.), som under den kreative ledelsen av Stuart Vevers var raske med å komme med klær til oss som var utenfor de tradisjonelle prøveklærne vi hadde», skrev hun i magasinets lederartikkel og fortsatte:

«Mens de var entusiastiske for å kle en dame som ikke er en standard modell, var det dessverre andre som blånektet å låne oss klær», forklarte hun.

Den amerikanske modellen viste stolt fram bilde av januarutgaven av bladet, da hun la ut et skrytebilde på Instagram i slutten av november. I teksten som fulgte bildet la hun fram hvor beæret hun følte seg.

LES OGSÅ: Fansen raser etter Serena Williams babykommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer