Familiens feriefavoritter

En ny stor ferieundersøkelse viser at norske barnefamilier foretrekker dansk hygge og spanske strender.

Publisert
Sist oppdatert

Med 19% troner Spania og Danmark sammen på toppen når norska barnefamilier ble spurt om hvor de hadde feriert det siste året. På tredjeplass følger Sverige med 11 prosent.


Spania er vinneren for de som velger charter, og ligger langt foran Hellas på andreplass. Danmark er en nesten like klar vinner blant nærdestinasjonene, og er nå foretrukket av nesten dobbelt så mange barnefamilier sammenlignet med den nærmeste konkurrenten, Sverige.


Sterk profil og nære opplevelser
- Vi har i mange år vært det landet som har sterkest positiv profil i nordmenns oppfatning, og tolker dette som et signal om at det fortsatt er "dejlig å være norsk - i Danmark", sier Vidar Mørch, turistsjef i VisitDenmark.


De siste par årene har det vært en merkbar tendens til at flere og flere familier velger reisemål hvor de kan få de "nære opplevelser".


- Det viktigste for mange er bare å ha tid til å være sammen. I en stadig travlere hverdag har det blitt en luksus, og der tror jeg Danmark har en positiv funksjon, understreker Mørch.


Barnefamilienes 10 på topp
Danmark - 19%
Spania - 19 %
Sverige - 11 %
Hellas - 8 %
Italia - 6 %
Frankrike - 5 %
Tyrkia - 5 %
England - 4 %
Tyskland - 3 %
Finland - 2 %


Undersøkelsen er gjennomført av Opinion for den danske turistorganisasjonen i Norge, VisitDenmark, samt fergeselskapene Color Line, Stena Line, DFDS Seaways og Fjordline. 1500 personer har deltatt i den landsomfattende undersøkelsen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer