EN TRAVEL MANN: Heine Totland er i disse dager travelt opptatt med de siste øvelsene før premieren på «The Buddy Holly Musical», hvor han har hovedrollen som musikerlegenden.  Foto: Per Ervland/Seher.no
EN TRAVEL MANN: Heine Totland er i disse dager travelt opptatt med de siste øvelsene før premieren på «The Buddy Holly Musical», hvor han har hovedrollen som musikerlegenden. Foto: Per Ervland/Seher.noVis mer

- Familien vår lever i unntakstilstand

Buddy Holly-stjernen er glad for at artistkona stiller opp. Se video!

Heine Totland snakker om rollen som Buddy Holly, trening og familien nederst i saken!

SEHER.NO: Man skal ha sett svært lite på tv, dersom man ikke har fått med seg skuespiller og artist Heine Totland (39) i reklamen for «The Buddy Holly Musical» på skjermen de siste månedene.

I mars ble det kjent at skuespillerstjernen hadde fått hovedrollen i den storstilte musikalproduksjonen, som har premiere på Folketeateret i Oslo 22. september.

Og siden begynnelsen av august, har Heine og resten av teaterteamet vært travelt opptatt med øvelser, nesten 24 timer i døgnet, hver dag.

Til Seher.no forteller musikalstjernen, som sist var å se i gigasuksessen «Mamma Mia!», at han føler seg fantastisk priviligert over å ha fått hovedrollen som Buddy. Men 39-åringen innrømmer at det også er et stort ansvar som nå hviler på hans skuldre.

- Jeg har en enorm jobb i denne musikalen. Det er et enormt tykt manus, jeg skal synge, spille gitar, har tusen replikker, masse regi. I tillegg skal alt stemme. Det skal være en organisme hele castet, og jeg står i midten. Så jeg må jobbe hardt for å få full uttelling. Men jeg er klar, sier han.

Selv om dette er hans tøffeste rolle hittil i karrieren.

- Ja, det er det. Min tøffeste rolle, og sannsynligvis den tøffeste rollen jeg noen gang kommer til å ha.

Det har blitt ekstra lange dager i tiden frem mot neste ukes premiere. Onsdag har castet sin første prøvevisning for publikum, og ifølge Totland har han kommet sent hjem til familien hver eneste kveld.

I slike situasjoner innrømmer skuespilleren at det er ekstra godt at kona, artist og musiker Silje Nergaard, selv kjenner til livet i underholdningsbransjen, og det beintøffe arbeidet som følger med.

- Silje har tatt fri. Hun har sett dette her før. Vi har vært her før og hun vet at det er enormt intenst. Jeg er nesten bare på besøk hjemme. Sånn som i går kveld kom jeg hjem klokken tolv, og da lå det et ostesmørbrød til meg. Og i dag så kjørte hun meg på jobb. Så dama stiller opp, men jeg stiller opp for henne når hun trenger det. Vi har jo noen år sammen nå, og det er ikke tilfeldig. Familien vår er en familie som lever i unntakstilstand, sånn har det alltid vært og sånn kommer det sikkert alltid til å være, smiler han.

Replikker og sang er ikke det eneste skuespillerstjernen må håndtere i rollen som musikklegenden Buddy. Forestillingen involverer også mye dans, fart og action på scenen. Og Heine selv sammenligner det hele med det å være på «treningsleir», og innrømmer at han har kommet i bedre form etter at øvelsene begynte.

- Ja, men det skjedde allerede i «Mamma Mia!», da litt av rollen min var å sprade rundt i bar overkropp. Så da var jeg nesten desperat, men en blir i veldig god form av å sprette rundt og gjøre to og en halv time rock'n'roll show. Det skal jeg love deg. Det er nesten som en treningsleir, humrer han.

«The Buddy Holly Musical» har premiere på Folketeateret i Oslo 22. september! Les mer om forestillingen her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Måtte slutte å trene for å være her

Se og hør Heine Totland snakke om rollen som Buddy Holly, trening og familien nedenfor:[obj:media:8943]