Joralf «Snåsamannen» Gjerstad:

Familien uttaler seg

«Snåsamannen» gikk bort i dag, fredag.

GIKK BORT: Familien uttaler seg om dødsfallet til Joralf Gjerstad. Foto: NTB
GIKK BORT: Familien uttaler seg om dødsfallet til Joralf Gjerstad. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, fredag, kom nyheten om at Joralf Gjerstad (95), kjent som Snåsamannen, er død. Gjerstad har gjennom hele livet rørt ved og vært viktig for en rekke mennesker, noe som kommer tydelig frem nå.

- Vi fikk beskjed i morges om at Joralf Gjerstad er død. Mine tanker går først og fremst til de nærmeste i familien, sa ordfører i Snåsa, Arnt Einar Barda, fredag formiddag til Snåsningen.

Nå uttaler også familien, ved Jorunn Gjerstad, Svein Magnus Gjerstad og John Sverre Gjerstad, seg om sorgen.

- Joralf Gjerstad sovnet stille inn i natt. Det er med stor sorg og i dyp respekt vi tre barna og resten av den nærmeste familie bekrefter at Joralf Gjerstad sovnet stille inn på Snåsa syke- og aldersheim natt til fredag. Joralf ble 95 år gammel, åpner de uttalelsen med.

- Joralf hadde et rikt og godt liv og fikk oppleve mye og han fikk mange venner rundt omkring i hele Norge. Vi er takknemlige for alle som bidro til at Joralf fikk et godt liv. Vi vet også at han satte pris på å få hjelpe mange av de som tok kontakt.

Klipp fra "Bygdedoktoren" på TVNorge: Snåsamannen snakker om evnene sine. Vis mer

- Stort inntrykk

Videre ønsker familien å rette en stor takk for all støtte og hjelp fra de ansatte og ledelsen ved Snåsa syke- og aldersheim.

- Midt i sorgen har det vært stor mediepågang overfor hele familien, og vi har hatt mer enn nok med å håndtere vår egen sorg. Vi har gjennom sykeheimen bekreftet at Joralf har gått ut av tiden.

De håper videre på respekt i den tunge tiden.

- Samtidig gjør det et stort inntrykk på oss alle å se de mange minneord og den takk som blir Joralf til del fra hele landet i alle medier. Vi er takknemlige for all de hilsninger og kondolanser vi har fått fra hele landet det siste døgnet, avslutter de.

Ikke redd

Snåsamannen er kjent som angivelig synsk og helbreder med «varme hender».

I et tidligere intervju med Dagbladet har Gjerstad fortalt at han ikke var redd for å dø.

- Nei, alle er født til å dø. Jeg tenker ikke på det. Jeg er ikke redd for noe jeg. Jeg har ikke noen spesielle tanker om døden, den er lik for alle. Jeg kjenner livet sin helhet, men har ikke befattet meg med å studere døden, sa han den gang.

Gjennom et langt liv har han hjulpet tusenvis av mennesker, men det er likevel ikke til å legge skjul på at han også har mottatt mye kritikk. Historiene om ham har ofte vært vanskelige å bekrefte - og Gjerstad har heller aldri latt de påståtte evnene testes vitenskapelig.

LES OGSÅ: - Rett og slett grusomt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer