Ari Behns familie:

Familien takker for støtten

Familien til Ari Behn forteller at de har opplevd overveldende støtte etter dødsfallet første juledag.

GIKK BORT: Ari Behn døde første juledag. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
GIKK BORT: Ari Behn døde første juledag. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en uttalelse til Dagbladet ber familien om å videreformidle sin takknemlighet etter den overveldende støtten og alle kondolanser de har mottatt det siste døgnet.

- Det varmer å se at Ari har betydd så mye for så mange, sier de gjennom Behns manager Geir Håkonsund.

Ari Behn gikk bort første juledag, 47 år gammel. Siden har både kjente og ukjente delt sine minneord og støtte.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Minnes landet rundt

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare: 113

Legevakt: 116117

Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/

Lommedalen kirke holdt andre juledag åpent for dem som ønsket å ha et sted å gå til. Siden dødsfallet ble kjent har også Slottsplassen lyst opp etter at en rekke mennesker har tatt turen for å minnes Behn.

Sent første juledag gikk familien, gjennom Håkonsund, ut med at Behn hadde tatt sitt eget liv. Det har blitt et stort fokus på mental helse siden dødsfallet ble kjent.

I etterkant har det norske kongeparet, samt kronprinsparet, delt sine kondolanser.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som tok sitt eget liv første juledag. Vis mer

Viser sin støtte

En av dem som har uttrykt sin sorg på Instagram, er tv-profil Else Kåss Furuseth (39), som selv har opplevd selvmord i sin egen nære familie.

«Ufattelig trist å høre om Aris selvmord. Som han selv hadde turt å omtale alle andre: Han var nettopp enestående fordi han var seg selv fullt ut, selvom han ikke alltid syntes det selv. Mine tanker går i dag først og fremst til Märtha Louise og døtrene hans. Og hele flokken av alle oss andre som elsker han. Ta vare på hverandre», skriver hun.

Per Heimly (47) har lange vært en nær venn av Ari Behn, og de to har blant annet hatt kunstutstillinger og andre prosjekter sammen. Samme kveld som dødsfallet ble kjent uttrykkte Heimly sin sorg over tapet av kompisen sin.

- Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn idag. Jeg er knust og ber om ro for å fordøye denne ufattelige tragedien som har rammet oss alle. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side, skrev Per Heimly i en Facebook-oppdatering onsdag kveld.

TENNER LYS: Forfatter og kunstner Ari Behn er død. Han ble 47 år gammel. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Folkekjær kunstner

Her i Norge er Behn kjent for sitt forfatterskap og for sin kunst. Han var dessuten gift med prinsesse Märtha Louise (48). De var gift fra 2002 til 2016. Paret har tre barn sammen.I tillegg var Behn godt kjent for sitt kunstneriske talent.

Behn fikk sitt skrivende gjennombrudd med novellesamlingen «Trist som faen» i 1999. Verket solgte over 100 000 eksemplarer og fikk blant annet terningkast seks i VG.

2018 ble året Behn for alvor slo gjennom som kunstmaler. I Norge hadde Behn langt over 50 pop up-utstillinger over hele landet, og i 2018 solgte han malerier for 5,7 millioner kroner. Våren 2019 var han i Los Angeles for å satse videre på kunstkarierren og knytte kontakter.

LES OGSÅ: - Mørket tok deg. Det gjør meg så vondt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer