ÅPEN: Familien ønsker åpenhet om Thomas Hansens bortgang. "En foreløpig rapport sier at det ikke er snakk om selvmord, men en uheldig kombinasjon av reseptbelagte medisiner," skriver de i en pressemelding. Foto: SCANPIX
ÅPEN: Familien ønsker åpenhet om Thomas Hansens bortgang. "En foreløpig rapport sier at det ikke er snakk om selvmord, men en uheldig kombinasjon av reseptbelagte medisiner," skriver de i en pressemelding. Foto: SCANPIX Vis mer

Familien snakker ut

Familien til St. Thomas har gått ut i en pressemelding og forklarer dødsfallet som en uheldig blanding av reseptbelagte medisiner.

SEHER.NO: I dag tidlig ble det kjent at musikeren St. Thomas- eller Thomas Hansen (31) som er hans egentlige navn, døde i går. Det er ikke mistanke om at det ligger noe kriminelt bak, men familien går nå ut og sier at dødsårsaken ikke er selvmord.

Plateselskapet Racing Junior, som hadde St. Thomas i stallen, forteller i en  fersk pressemelding at:

"Familien ønsker, i tråd med Thomas’ væremåte, å være åpen om hans bortgang. En foreløpig rapport sier at det ikke er snakk om selvmord, men en uheldig kombinasjon av reseptbelagte medisiner."

En rettslig obduksjon vil klargjøre dødsårsaken, men ifølge hans nærmeste var St. Thomas inne i en svært god periode. De gjør ingen hemmelighet av at han hadde psykiatriske problemer, men at det bare var en indirekte årsak til  dødsfallet

"Faktisk var han i en meget energisk og produktiv periode før sin bortgang, og det forelå straks to klare album," melder de, og beskriver videre at "hans siste dag begynte som en vanlig morgen med dagens avis og kaffe."

Racing Junior beskriver St. Thomas som dønn ærlig, inkluderende, og med en altfor stor rettferdighetssans. Og ikke minst som en fantastisk låtskriver.

Familien ber også om ro, og oppfordrer samtidig folk til å støtte opp om psykiatrien.

Thomas skrev i 2005 tekst og melodi til sangen "Diskotek" på Folk & Røvere-albumet "Ting vi skal gjøre før vi dør".
Ulf Nygaard i gruppa mener Thomas fikk utfortjent lite oppmerksomhet i Norge.

- Jeg er virkelig sjokkert og helt satt ut enda. Dette er tragisk, sier han.

- Jeg tror nok Thomas synes han fikk ufortjent lite oppmerksomhet i Norge som musiker, og det gikk ganske hardt inn på han, sier Nygaard til Seher.no.

Les også: St. Thomas er død.