Familien Jackson:

Familien raser etter anklager fra Michael Jacksons nære venn

Popikonets far er rasende over anklagene mot hans avdøde sønn.

VAR NÆRE VENNER: Her er den tidligere duoen Michael Jackson og Quincy Jones avbildet sammen på scenen under Grammy Awards i 1984. Foto: NTB Scanpix
VAR NÆRE VENNER: Her er den tidligere duoen Michael Jackson og Quincy Jones avbildet sammen på scenen under Grammy Awards i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Den velkjente plateprodusenten og avdøde Michael Jacksons nære venn Quincy Jones (84), retter harde anklager mot Michael i et nylig intervju - og det har gjort Jackson-familien rasende.

I et intervju med The New York Post svarer familien til den avdøde popstjernen på de harde anklagene fra stjerneprodusenten.

- Han må ha fått det første stadiet av demens, sier en av Jacksons familiemedlemmer til avisen.

SUPERSTJERNER: Her er sanger Dionne Warwick, låtskriver Stevie Wonder, plateprodusent Quincy Jones, popikon Michael Jackson og artist Lionel Richie samlet for et felles bilde under Grammy Awards i 1986. Foto: NTB Scanpix
SUPERSTJERNER: Her er sanger Dionne Warwick, låtskriver Stevie Wonder, plateprodusent Quincy Jones, popikon Michael Jackson og artist Lionel Richie samlet for et felles bilde under Grammy Awards i 1986. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var i et tidligere intervju med Vulture.com, at stjerneprodusenten Quincy Jones anklager den avdøde popstjernen for å ha stjålet flere låter fra andre artister.

- Michael stjal mye. Han stjal mange låter, notene juger ikke. Han var en gjerrig mann, sa Quincy i intervjuet.

Quincy anklager Michael for å ha stjålet blant annet deler av Donna Summers «State of independence» til hans verdenskjente hitlåt «Billie Jean».

- Han var misunnelig

Michaels pappa, Joseph Jackson (89), er forbannet over den krasse kritikken fra Michales nære venn og slår hardt tilbake.

FAR OG SØNN: Michael Jackson sammen med faren Joe Jackson i 2005. Foto: NTB Scanpix
FAR OG SØNN: Michael Jackson sammen med faren Joe Jackson i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han sier at min sønn stjal mens han selv var produsent på både «Billie Jean» og «State of independence», så om noen har gjort en feil så er det Quincy, sier Jackson til The New York Post.

En annen nær slektning i Jackson-familien mener at Quincy lenge hadde en skjult vendetta mot Michael, som døde i 2009.

Michales far, Joseph, mener at stjerneprodusenten var sjalu, fordi han aldri hadde jobbet med noen som var så talentfull.

- Han var ganske misunnelig på det enorme talentet Michael hadde, forteller Joseph.

Saken fortsetter nedenfor.

Ble rivaler

Ifølge Jackson-familien skal Michael og Quincy ha hatt en stor krangel for mer enn 30 år siden.

På den tiden var de uenige om stjerneprodusenten fortjente en sjanse til å få tildelt en Grammy for arbeidet sitt med det suksessrike albumet «Thriller» i 1982.

- Michael gjorde all jobben. Det er hans musikk og alle vet om Michaels eget «sound» og «Thriller» var ekte Michael Jackson, forteller familiemedlemmet, som ikke er navngitt i saken.​

BLE UVENNER: Den avdøde poplegenden Michael Jackson og stjerneprodusenten Quincy Jones avbildet under Grammy Awards i Los Angeles i 1984. Foto: NTB Scanpix
BLE UVENNER: Den avdøde poplegenden Michael Jackson og stjerneprodusenten Quincy Jones avbildet under Grammy Awards i Los Angeles i 1984. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Michael gikk rett til Grammy-produsentene og ba dem om å ikke gi noen pris til Quincy, men til han istedet.

Bob Jones, Jacksons senere talsmann, skrev i 2005 at Michael jobbet hardt for at Quincy ikke skulle få en Grammy, og at han ikke ønsket å dele rampelyset med verken Quincy eller noen andre.

Det hele endte med at Quincy mottok prisen, men vennskapet mellom han og Michael tok slutt for godt, etter at stjerneprodusenten arrangerte en duett mellom Prince og Michael Jackson på sangen «Bad», forteller familiemedlemmet.

Saken fortsetter nedenfor.

GJENOPPSTO: Den avdøde superstjernen Michael Jackson dukket opp som hologram under Billboard Music Awards i Las Vegas i 2014. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Beklaget seg

På spørsmålet om familien kan tenke seg å tilgi Quincy for hans anklager, er faren til Michael klar i sin sak.

- Tilgivelse? Michael er ikke lenger blant oss og kan ikke forsvare seg selv. Verden vet at han var nummer én av alle artister i hele verden og at han ikke stjal noe fra noen, sier Jackson.

Quincy Jones tok imidlertid bladet fra munnen etter at Jackson-familien raste, og beklaget seg på Twitter-brukeren sin torsdag.

I innlegget skriver han blant annet at de seks døtrene hans overrasket han med et familie-møte for å diskutere det han hadde sagt i intervjuene.

«Jeg har fått en lærepenge, jeg er så takknemlig for at døtrene mine ikke er redde for å si ifra til faren sin. Jeg er ikke et perfekt menneske, og jeg er ikke redd for å si det. Jeg er lei meg, og jeg er ikke redd for å si det», er noe av det som står i Twitter-innlegget.

Quincy beklager seg også overfor de menneskene han har såret med uttalelsene sine.

Ble funnet livløs

​I 2009 kom den rystede beskjeden om popkongen Michael Jacksons død. TMZ var først ute til å omtale saken, og skrev at artisten skal ha blitt kjørt fra sitt hjem i Los Angeles til nærmeste sykehus, og at moren til Michael skal ha vært på vei til sykehuset.

Døsårsaken til den velkjente artisten var hjertestans etter å ha blitt forgiftet av stoffet propofol.

Michael skal ha kollapset hjemme og da ambulansepersonellet kom hjem til popstjernen var han ifølge nettstedet, allerede død.

Den avdøde popstjernen etterlot seg de tre barna Prince Michael Joseph I (21), Paris-Michael Katherine (19) og Prince Michael Jackson II (15). ​

UNDER BEGRAVELSEN: F.v Janet Jackson, Paris Jackson, Prince Michael Jackson, La Toya Jackson, Jemaine Jackson og Prince Michael Jackson, under begravelsen til deres kjære Michael Jackson i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix
UNDER BEGRAVELSEN: F.v Janet Jackson, Paris Jackson, Prince Michael Jackson, La Toya Jackson, Jemaine Jackson og Prince Michael Jackson, under begravelsen til deres kjære Michael Jackson i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at obduksjonsrapporten ble offentliggjort av amerikanske myndigheter i 2010, kom det frem at superstjernen led av hudsykdommen Vitiligo, som forårsaker uregelmessig pigmentering av huden.

HAN PUSTER IKKE: Det var livvakta til Michael Jackson som ringte 911, da Michael Jackson ikke reagerte på kompresjoner, den 25. juni 2009. Michael Jackson ble funnet livløs i senga si, og for første gang er lydopptaket av nødsamtalen offentliggjort. Dette er en del av CNNs program «How it Really Happened». Video: CNN Vis mer

Dette ga verdenspressen en grunn til å skamme seg, ettersom at det flere ganger har blitt spekulert i om popstjernen bleket huden sin i et ønske om å bli hvit.

Dette benektet Michael Jackson opptil flere ganger, men de færreste trodde ham.

Obduksjonsrapporten av Michael Jackson var på hele 51 sider, og i rapporten kom det også frem at den avdøde popstjernen brukte parykk, hadde tatoveringer flere steder i ansiktet og at kroppen hans var full av sprøytestikk.

LES OGSÅ: Michael Jackson fikk sprøyter for å bevare sin lyse stemme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer