Familien kjente ikke igjen Berit (53) etter makeoveren

Jan Thomas gikk drastisk til verks.

SEOGHØR.NO: Siden hun var 16 år har Berit Lindstad Elton (53) fra Gjøvik tatt permanent én gang i året. De siste 30 årene har krøllene vært samlet i to musefletter.

– Jeg vil bli voksen – eller ungdommelig. For nå er jeg barnslig. Og når jeg tar ut museflettene føler jeg meg som ei gammel kjerring, forteller 53-åringen, som er bosatt i Spania i vinterhalvåret, da hun møter Jan Thomas (48).

- Du begynner å bli voksen, men likevel er du ung til sinns. Jeg kjenner meg igjen i det. Jeg vil ikke bli noen gubbe, og du vil ikke bli kjerring. Men det er på tide å bringe deg inn i 2015. Du skjønner kanskje at du ikke får lov til å beholde museflettene, spør kjendisstylisten i videoen øverst i saken.

– Det er greit, sier smiler Berit, som likevel tviholder på museflettene et øyeblikk, før Jan Thomas fjerner strikkene for siste gang.

(Saken fortsetter under bildet)

KORT OG GODT: Frisør Cecilie Krogh Sundbø på Jan Thomas Studio klipper av Berit Lindstad Eltons halvlange hår.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
KORT OG GODT: Frisør Cecilie Krogh Sundbø på Jan Thomas Studio klipper av Berit Lindstad Eltons halvlange hår. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

10 år yngre

– I det øyeblikket man fjerner håret fra ansiktet ditt, ser du 10 år yngre ut. Se på de kinnbeinene! Her har ikke ting begynt å rase nedover. Den store forvandlingen for deg, er at jeg vil gi deg en kortere frisyre, forklarer Se og Hørs motepoliti, som ser for seg en klipp inspirert av realitystjernen Kris Jenner.

– Fra og med i morgen skal du komme inn i et rom og være tøff. Ingen skal gi deg et komplement og si «Ååå, så søt du er». Jeg vil at du skal være sofistikert, fastslår Jan Thomas, før han setter i gang teamet sitt.

Berits hår får en drastisk klipp og blir farget brunt. Så får øyebrynene en overhaling og det legges profesjonell sminke. Til slutt kles hun opp i et elegant antrekk i brun- og grånyanser – langt fra hennes vanligvis knallfargede garderobe.

Se forvandlingen steg for steg i videoen øverst i saken!

BLIKK FOR DETALJER: Stylist Camilla Olsen formet og farget Berits øyebryn.
BLIKK FOR DETALJER: Stylist Camilla Olsen formet og farget Berits øyebryn. Vis mer


- Hvor er håret?


– Du kom til meg med musefletter du hadde hatt i 30 år. Nå står du foran meg som en moden, sexy og fantastisk kvinne, sier en fornøyd Jan Thomas.

– Guri malla, det har vært helt utrolig. Hvor er håret? Hjelp det er borte! Det var veldig uvant først, men i løpet av dagen har jeg vent meg til det. Det blir liksom bedre og bedre hver gang jeg ser meg i speilet. Det gjør det, sier Berit.

– Hva tror du familie og venner kommer til å si? spør Jan Thomas.

– Jeg skal overraske dem, for de vet ikke at jeg er i Norge en gang. De kommer nok ikke til å kjenne meg igjen. Det blir gøy! sier Berit, som noen uker senere sender en oppdateringsmail til Se og Hør:

– Jeg er tilbake i sola og varmen, og jeg elsker den nye frisyren min. Etter nesten 40 år med halvlangt og langt hår var det jo en stor overgang. Men har ikke angret en dag etter jeg gikk ut av Jan Thomas Studio. Familien kjente meg ikke igjen da de så meg, skriver hun fra Spania.

ELEGANT: – Det var på tide å bli voksen, det er sikkert og visst, smiler Berit etter makeoveren fra Jan Thomas. Hun ble kledd opp i antrekk fra by Malene Birger og sko fra Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør
ELEGANT: – Det var på tide å bli voksen, det er sikkert og visst, smiler Berit etter makeoveren fra Jan Thomas. Hun ble kledd opp i antrekk fra by Malene Birger og sko fra Jimmy Choo. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Les hele reportasjen og se alle bildene av Berit i ukens Se og Hør Extra - i salg nå!

LES MER: Tone (49) har hatt samme frisyre hele livet. Se hva som skjedde da hun ble ny med Jan Thomas.

Har du lyst til å bli ny med Jan Thomas? Meld deg på HER!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.