Familien i sjokk

Oscar Pistorius (34) ble i 2014 funnet skyldig i drap av kjæresten. Nå, åtte år senere, kan han søke om prøveløslatelse.

SKANDALE: Oscar Pistorius (t.h) ble dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp (t.v). Foto: Shutterstock Editorial
SKANDALE: Oscar Pistorius (t.h) ble dømt for drap på kjæresten Reeva Steenkamp (t.v). Foto: Shutterstock Editorial Vis mer
Publisert

Den sørafrikanske paralympiske mesteren Oscar Pistorius (34) kan søke om prøveløslatelse, etter å ha sonet halve straffen for drap på kjæresten. Det skriver The Guardian.

Pistorius ble dømt for å skyte og drepe kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøren i februar 2013. I 2014 ble han dømt til seks år i fengsel. Tre år senere ble straffen økt til 13 år og fem måneder for mannen som kalles «Blade Runner».

I juli i år hadde han sonet halve den straffen, noe som er minstetiden før han kan søke om prøveløslatelse.

DØMT FOR DRAP: Oscar Pistorius under rettsaken i 2014. Foto: AP
DØMT FOR DRAP: Oscar Pistorius under rettsaken i 2014. Foto: AP Vis mer

Men før den prosessen kan starte så må kriminalomsorgen legge til rette for en dialog mellom offerets familie og lovbryteren.

- Pistorius må erkjenne og ta ansvar for handlingene, og det må være en mulighet for partene til å forsone eller en unnskyldning, uttalte kriminalomsorgen ifølge News.com.

SKUTT: Ana Abulaban ble skutt av mannen sin, Ali Abulaban, grunnet sjalusi den 21. oktober. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Pistorius har alltid stått ved at han handlet i selvforsvar da han skjøt gjennom en lukket baderomsdør i den tro at en innbruddstyv befant seg på badet.

Advokaten til Steenkamps familie Tania Koen fortalte nyhetskanalen SABC at June og Barry Steenkamp reagerte med sjokk da kriminalomsorgen først tok kontakt om den potensielle prøveløslatelsen.

Hun sier likevel at familien er klar for å starte en dialog med Pistorius.

- June har alltid sagt at hun har tilgitt Oscar, men det betyr ikke at han ikke må betale for det han har gjort. Barry sliter litt med det, men det er noe han må si når den tid kommer, uttalte Koen.

«BLADE RUNNER»: Oscar Pistorius ble verdenskjent under Paralympics i London i 2012. Foto: Shutterstock Editorial
«BLADE RUNNER»: Oscar Pistorius ble verdenskjent under Paralympics i London i 2012. Foto: Shutterstock Editorial Vis mer

Hun sier at på tross av at det har gått mange år siden drapet, så er familien fortsatt sterkt preget.

- Å være kvalifisert for prøveløslatelse er ikke det samme som å ha rett til det, og det er derfor ikke en selvfølge at han vil bli løslatt, sa advokaten.

Myndighetene vil også måtte vurdere en rekke rapporter skrevet av fengselstjenestemenn så vel som andre fagpersoner, skriver BBC.

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Programmet kan strømmes på Hulu fra 23. oktober. Video: ABC/«20/20» Vis mer

LES OGSÅ: Fikk ektemannen dømt - selv siktet for drapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer