Kennedy-forbannelsen:

Familien forfulgt av tragedier i flere tiår

Kennedy-familien har flere tragiske dødsfall i historien.

TRAGEDIER: Det er ingen tvil om at Kennedy-familien har opplevd flere tragedier enn de fleste. Blant annet ble to av brødrene brutalt skutt og drept. Foto: NTB Scanpix
TRAGEDIER: Det er ingen tvil om at Kennedy-familien har opplevd flere tragedier enn de fleste. Blant annet ble to av brødrene brutalt skutt og drept. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag forrige uke ble Maeve Kennedy Townsend McKean (40) og hennes åtte år gamle sønn, Gideon, meldt savnet etter at kanoen de satt i ble tatt av vind i Chesapeake Bay.

Fredag ble mor og sønn antatt døde, og redningsaksjonen gikk over til en leteaksjon. Denne uken ble de funnet med to dagers mellomrom.

McKean er datter av den tidligere viseguvernøren i Maryland, Kathleen Kennedy Townsend (68), som er datter av Robert F. Kennedy, tidligere justisminister og broren til tidligere president John F. Kennedy.

McKean og sønnens bortgang trer inn i rekken av flere tragiske dødsfall i Kennedy-klanen. Opp gjennom årene har det faktisk skjedd så mye at «Kennedy-forbannelsen» har blitt et godt etablert uttrykk.

Døde på jobb

Det første dødsfallet skjedde i 1944, da Joseph P. Kennedy Jr. mistet livet i en flyulykke. Han var den eldste sønnen til Joseph og Rose Kennedy, og storebroren til John F. Kennedy.

Joseph ble bare 29 år gammel. Han tjenestegjorde som flyver for marinen, og hadde jobbet i to år før han mistet livet under et oppdrag.

Tragedien skjedde i sjøforsvarets testprogram «Operation Aphrodite», der de utforsket muligheten for å laste opp fly med eksplosiver, for så å kontrollere og styre dem i mål via radio fra et fly som fulgte etter dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer