Madeleine McCann-saken:

Familien bryter tausheten

21-åringen hevder hun er den savnede jenta. Nå snakker foreldrene ut.

SØNDERKNUST: Familien til 21 år gamle Julia Wandelt er sønderknust. Foto: AFP/ NTB
SØNDERKNUST: Familien til 21 år gamle Julia Wandelt er sønderknust. Foto: AFP/ NTB Vis mer
Publisert

Den siste tiden har polske Julia Wandelt (21) gått viralt etter å ha delt flere videoer og bilder til sine godt over 800 000 følgere på Instagram.

21-åringen hevder at hun kan være Madeleine McCann.

Forrige uke brøt Wandelts foreldre tausheten etter datterens påstander i sosiale medier. Det meldte en rekke medier, blant andre News.

EN GÅTE: 21 år gamle Julia Wandelt går viralt i sosiale medier ved å hevde at hun er den forsvunnede Madeleine McCann. Reporter: Christina H. Korneliussen / Dagbladet TV / Instagram / NTB Vis mer

- Vi er sønderknust

Wandelts foreldre er helt sikre på at de er hennes biologiske foreldre, men de skal likevel nekte å ta en DNA-test, som hun skal ha foreslått.

- For oss som en familie er det tydelig at Julia er vår datter, barnebarn, søster, niese, kusine og stekusine, delte Wandelt-familien i en pressemelding, som ifølge News har blitt delt med et polsk nettsted for savnede personer.

- Vi har minner og bilder. Julia har også disse bildene. Hun tok dem med seg sammen med fødselsattesten. I tillegg til at vi har mange dokumenter fra sykehuset.

SPORLØST FORSVUNNET: Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst i Portugal i 2007. Netflix lanserte en dokumentar om mysteriet. Video: Netflix Vis mer

Foreldrene hevder også at Julia alltid har ønsket å bli kjent og få mye oppmerksomhet.

- Hun har en million følgere. Internett glemmer ikke, og det er tydelig at Julia ikke er Madeleine. Vi er sønderknust over hele situasjonen.

21-åringen har på sin side alliert seg med en privatetterforsker som snakker på hennes vegne og hjelper henne,

- Hvis ikke de tar DNA-test av fri vilje, må vi ta saken til retten, sier privatetterforsker Fia Johansson til 7News.

THERESE-SAKEN: Klarsynte Michael Winger forteller hva han mener skjedde med ni år gamle Therese Johannessen. Reporter: Lina Hekkli. Video: NRK/«Therese - jenta som forsvant», Nora Skavhaug Vis mer

Avvist Wandelts versjon

Etter at Wandelt hevdet at hun kunne være Madeleine McCann, har det vært relativt stille fra både politi og McCanns familie.

For et par dager siden gikk derimot politiet ut og avviste at Wandelt kan være Madeleine McCann. Det skrev det polske nettstedet Gazeta.

Pawel Noga i provinspolitiet i Wroclaw sier at den foreløpige etterforskningen ikke samsvarer med 21-åringens påstander.

- Etterforskningen pågår fortsatt, men det kan allerede utelukkes at denne versjonen er sann, sier Noga til nettstedet.

MCCANN-FORELDRENE: Foreldrene til Madeleine McCann, Kate og Gerry McCann. Foto: Pa Photos/NTB
MCCANN-FORELDRENE: Foreldrene til Madeleine McCann, Kate og Gerry McCann. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

21 år gamle Wandelt har tidligere hevdet at foreldrene til savnede Madeleine McCann skal ha gått med på å ta en DNA-test. Dette er imidlertid ikke bekreftet av andre kilder.

Britiske Madeleine McCann forsvant 3. mai 2007 under en ferie i Portugal sammen med foreldrene og søsknene sine. Siden saken ble kjent har det vært spekulasjoner om hva som har skjedd med henne.

I 2020 ble blant annet en tysk mann mistenkt for å stå bak hennes forsvinning, men saken er ennå ikke oppklart.

LES OGSÅ: Julian Sand: - Vet at han er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer