Cameron Boyce er død:

Familien bekrefter dødsårsaken

Den 20 år gamle Disney-stjernen døde som følge av epilepsi.

DØDE: Den unge skuespilleren Cameron Boyce døde søndag, som følge av en medisinsk tilstand. Nå bekrefter familiens talsperson hvilken tilstand det er snakk om. Foto: NTB scanpix
DØDE: Den unge skuespilleren Cameron Boyce døde søndag, som følge av en medisinsk tilstand. Nå bekrefter familiens talsperson hvilken tilstand det er snakk om. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På søndag ble det kjent at den amerikanske skuespilleren Cameron Boyce hadde gått bort, bare 20 år gammel. Skuespilleren var kjent fra en rekke Disney-produksjoner, og hadde i tillegg spilt mot Adam Sandler i de to «Grown Ups»-filmene.

Dødsfallet rystet Hollywood, og det tok ikke lang tid før flere av verdens største stjerner delte kondolansene sine. I tillegg delte flere fans sine følelser og opplevelser av det unge stjerneskuddet.

Familien har bedt om ro i den kommende perioden, og i går uttalte skuespillerens far at han var i et «mareritt han ikke klarte å våkne fra». Gjennom en talsperson har de derimot hele tida kommet med oppdateringer, og nå har familien bestemt seg for å dele dødsårsaken.

PÅ RØD LØPER: Cameron Boyce sammen med Salma Hayek, Valentina Paloma Pinault (Hayeks datter) og Quvenzhané Wallis i juli 2015. Foto: Broadimage/ REX/ NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Cameron Boyce sammen med Salma Hayek, Valentina Paloma Pinault (Hayeks datter) og Quvenzhané Wallis i juli 2015. Foto: Broadimage/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Fikk anfall

Da de kunngjorde dødsfallet søndag, skrev de at det skyldtes en «pågående medisinsk tilstand» og et anfall i søvne. Onsdag morgen norsk tid bekrefter de at dette anfallet skyldtes epilepsi, noe amerikansk tabloidpresse har spekulert på i flere dager allerede.

I en eksklusiv uttalelse til E! Online forteller familiens talsperson følgende om dødsfallet:

- Camerons tragiske dødsfall skyldtes et anfall, som var et resultat av hans helsetilstand. Denne tilstanden var epilepsi. Vi prøver å navigere oss gjennom denne ekstremt hjerteskjærende tida, og ber fortsatt om at familien får ro. Slik kan alle de som kjente og elsket ham få sørge og planlegge hans begravelse, som i seg selv er pinefullt, heter det i uttalelsen.

Det er ennå ikke kjent hvor eller når begravelsen vil finne sted, men den vil utvilsomt bli gjestet av flere av Boyces skuespillerkolleger.

Lommelegen skriver at epilepsi er en av de vanligste sykdommene i nervesystemet, og at omtrent 0,7 prosent av befolkningen har sykdommen. Den kan arte seg på mange forskjellige måter, med spenn fra store anfall med kramper til redusert bevissthet.

Får en epileptiker anfall, er det viktig å passe på at personen ikke skader seg, og at personen har frie luftveier. Norsk Helseinformatikk skriver at langvarige anfall kan medføre store skader dersom pasienten ikke får umiddelbar behandling. Prognosene er derimot gode for de fleste syke, som kan leve fint med riktige medikamenter.

Ifølge Deadline skal obduksjonsrapporten til Boyce være klar, men de venter med å offentliggjøre detaljene til absolutt alle prøveresultatene ligger på bordet. Obduksjonen ble gjennomført på mandag, men det er ventet at resultatene vil samsvare med uttalelsene familien nå har kommet med.

Disney-stjerne

Cameron Boyce kom til verden den 28. mai 1999 i Los Angeles. Han vokste opp med en lillesøster og foreldrene sine, og ble tidlig introdusert for bransjen. Han startet karrieren sin med en rolle i skrekkfilmen «Mirrors» da han var ni år gammel. Samme år spilte han også i en av musikkvideoene til bandet Panic at the Disco.

To år senere var han også å se i Adam Sandler-komedien «Grown Ups», i tillegg til oppfølgeren.

BARNESTJERNE: Cameron Boyce og Adam Sandler i en scene fra «Grown Ups 2». Foto: Columbia/ Kobal/ REX/ NTB scanpix
BARNESTJERNE: Cameron Boyce og Adam Sandler i en scene fra «Grown Ups 2». Foto: Columbia/ Kobal/ REX/ NTB scanpix Vis mer

- Han var en utrolig talentfull skuespiller, en bemerkelsesverdig omsorgsfull person, og framfor alt en kjærlig og dedikert sønn, bror, barnebarn og venn, sa en talsperson for Disney ifølge ABC News.

Tv-filmen «Descendants 3», hvor Boyce spiller Carlos, Cruella de Vils sønn, har premiere 2. august i år. Totalt rakk han å medvirke i hele sju filmer og 16 tv-prosjekter før han gikk bort.

Han var også filantropisk engasjert, og samlet inn rundt 250 000 kroner til organisasjonen Thirst Project i 2017.

LES OGSÅ: Avslører døtrenes strenge regime

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer