ALVORLIG SYK: For to år siden var Rob Kardashian betraktelig slankere og hadde fremdeles et godt og nært forhold til moren Kris Jenner. I dag frykter familien for helsen hans. Foto: All Over Press
ALVORLIG SYK: For to år siden var Rob Kardashian betraktelig slankere og hadde fremdeles et godt og nært forhold til moren Kris Jenner. I dag frykter familien for helsen hans. Foto: All Over PressVis mer

Familie og venner frykter for Rob Kardashians liv

- Han er i ferd med å nå bunnen, og trenger og bli frisk eller så risikerer han å dø.

SEOGHØR.NO: Sist helg ble Robert Kardashian (28) hastet til sykehus etter at han plutselig ble svært dårlig med overdreven svetting og uregelmessig pust.

Der konstaterte legene at den yngste av Kardashian-barna lider av diabetes.

Etter at lillebroren til Kourtney (36), Kim (35) og Khloe (31) begynte å gå drastisk opp i vekt i 2013, har han nærmest vært som sunket i jorden.

Overvekten har gjort ham dypt deprimert, han nekter å stille opp i familiens TV-program «Keeping Up With the Kardashians» og han har kuttet kontakten med flere av familiemedlemmene.

Nå avslører en venn av familien at Rob lider av en rekke helseproblemer, melder Radar Online.

- Bukspyttkjertelen fungerer ikke ordentlig, og han har også problemer med nyrene. Han er veldig, veldig syk.

Saken fortsetter under bildet.

Rob Kardashian Foto: REX/Broadimage/All Over Press
Rob Kardashian Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer

Risikerer hjerteinfarkt eller slag

Sønnens stadig dårligere helsetilstand har gjort moren, Kris Jenner (60), opprørt og bekymret.

- Rob hadde ikke en gang lyst til å dra til sykehuset en gang. Det var familien som tvang ham, sier kilden.

Nå bekrefter legen, Dr. Stuart Fischer, til Radar Online at Robs venner og familie har all grunn til å være redde for 28-åringens skrantende helse.

- Når diabetes treffer buksputtkjertelen betyr det at sykdommen allerede har påvirket hjernen og hjertet. Derfor er Rob i veldig høy risiko for å bli rammet av et hjerteinfarkt og hjerneslag, forteller han til nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

FRA LYKKELIGE TIDER: Her er Rob (nr 2 fra venstre) samlet med alle søstrene, moren Kris Jenner og svogeren Scott Disick til en hyggelig kveld i 2011.  Foto: ©  RD / Kabik /Retna Ltd./Corbis
FRA LYKKELIGE TIDER: Her er Rob (nr 2 fra venstre) samlet med alle søstrene, moren Kris Jenner og svogeren Scott Disick til en hyggelig kveld i 2011. Foto: © RD / Kabik /Retna Ltd./Corbis Vis mer

Han sier også at dialyse den tidligere TV-stjernen kan måtte trenge dialyse.

Rob store alkoholinntak kan også være med å skade bukspyttkjertelen.

- Alkoholforgiftning fører til pankreatitt (akutt betennelse i bukspyttkjertelen) når bukspyttkjertelen overproduserer hormoner og bokstavelig talt eksploderer i magen, sier Dr. Fischer videre.

Han oppfordrer derfor Rob til å slutte å misbruke noen som helst former for alkohol eller narkotika, og begynne å spise sunt.

- Rehab er kanskje akkurat det han trenger for å få hjelp og forstå virkeligheten. Rob er i ferd med å nå bunnen, og trenger og bli frisk eller så risikerer han å dø.

LES OGSÅ: Slik var Kardashian-familiens skandaleår