Eurovision

Falt på favorittlista etter Eurovision-opptreden

Alexander Rybak har gått fra en andreplass til femteplass på kort tid.

FALLER: Alexander Rybak sitt bidrag faller på den internasjonale bettinglisten etter opptreden. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
FALLER: Alexander Rybak sitt bidrag faller på den internasjonale bettinglisten etter opptreden. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LISBOA (Se og Hør): Alexander Rybak (31) var først ut i torsdagens semifinale i Eurovision Song Contest.

Før semifinalen startet, lå 31-åringen på andreplass på bookmakernes lister. Etter opptredenen har Rybak falt ned til sjetteplass.

Sveriges Benjamin Ingrosso, som også har vært på scenen i kveld, har gått forbi Rybak, og ligger nå på femteplass.

Senere samme kveld byttet derimot de to gutta plass igjen.

Leder av den norske MGP-klubben, Morten Thomassen, sier følgende om odds-fallet:

- Jeg skjønner ingenting av det, jeg. Det var topp stemning i salen, der jeg er, sier han til Se og Hør.

Også i presserommet, der Se og Hørs journalister befinner seg, var det stor stemning da Rybak sto på scenen.

FERDIG: Det var en tydelig lettet Alexander i etterkant av opptreden. Foto: NRK
FERDIG: Det var en tydelig lettet Alexander i etterkant av opptreden. Foto: NRK Vis mer

Expressens anmelder Anders Nunstedt er ikke overrasket over Rybaks fall på bettinglista:

- Kanskje er det flere som ser hva jeg ser? At nummeret er i tåpeligste laget, selv etter Eurovision-målestokk. Rybak er ikke en tiendedel så imponerende i år som har var i «Fairytale», dessverre, sier han til Dagbladet.

Dagbladets kulturjournalist Anders Grønneberg har følgende teori om hvorfor Rybak-oddsen har blitt dårligere.

- Rybak skuffet ikke, og leverte som forventet, så det må kanskje skyldes for store forventninger til ham. De fire-fem andre artistene etter ham kan neppe ha hatt noen betydning, så det mest sannsynlige er vel at oddsen lever litt sitt eget liv, sier Grønneberg til Se og Hør.

- Oddsen er en pekepinn, ingen fasit, og Rybaks låt har aldri vært en vinnerlåt i mine øyne, selv om han er blitt hausset opp. Selvsagt morsomt om han vinner, men det er flere kandidater i toppsjiktet.

Rybak fikk gode skussmål etter opptredenen.

- MYE NERVER: Alexander Rybaks kvinnelige dansere, Lisa Børud og Lene Kokai Flage, tar deg med bak scenen, hvor de forbereder seg til den avgjørende semifinalen 10. mai. Video: Privat / Ingrid Cogorno Vis mer

- Fenger

Dagbladets kulturjournalist mente Rybak leverte varene på scenen.

- Han kom ikke kjøkkeninngangen, men sparket like gjerne inn hovedinngangsdøra og proklamerte bramfritt: «Her er jeg, og jeg skal videre og til topps». Det så og hørtes slik ut, sier han til Se og Hør.

Grønneberg sier videre at Rybaks låt ikke er stor kunst, nærmest litt banal, men at den fenger og har stoppunkter og hooks som fester seg.

- Koreografien og timingen til de animerte innslagene fungerte som de skulle. Han var ikke alene på scenen, men danserne så jeg knapt. Det var Rybak i brennpunktet hele tida, så hvorfor så mye snakk om dem? spør Grønneberg, og legger til:

- Dersom han ikke kvalifiserer seg videre i dette relativt slappe andre-semi-heatet, vil det være en MGP-sensasjon med negativt fortegn.

ANDRE SEMIFINALE: Norge er storfavoritter i forkant av kveldens semifinale. I Dagbladets Eurovision-studio har vi med oss kulturjournalist og anmelder Anders Grønneberg, og vaktsjef og Eurovision-entusiast Jan Thomas Holmlund. Hvem er kveldens favoritter, og hvem er Rybaks sterkeste motstandere? Og hvorfor er Sverige så gode i denne konkurransen? Også er Russland er tilbake etter fjorårets drama. Programledere er Emilie Rydning og Ørjan Ryland. Video: Marie Røssland Vis mer

- Kanskje nummer en

- Grattis Norge. Alexander Rybak satt alle sine tåpelige moves akkurat som under prøvene, og kommer til å seile videre mot det store avgjørende, sier Anders Nunstedt i svenske Expressen om 31-åringens fremføring av «That's how you write a song» til Dagbladet.

- Kanskje til og med som nummer en, legger han til.

Videre forklarer den svenske musikkanmelderen at det likevel ikke er «Fairytale»-klasse over låta.

Aftonbladets anmelder Markus Larsson mener at Rybak var utmerket på scenen.

- En ordentlig artist blant masse «nøtter» og amatører. Men låta, Norge? Jeg ser heller på når landet deres står på langrennsski. Bidraget er skrekkelig. En selvfølge i finalen med andre ord, sier Larsson til Dagbladet.

LES OGSÅ: Bli med Rybaks dansere backstage i Eurovision

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer