PÅ SYKEHUS: Både Terje Sporsem og Lisa Tønnes verste ferieminner er knyttet til sykehus. Terje ble stukket av veps som fem-åring, mens Lisa for noen år siden opplevde å bli kastet av en hest.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
PÅ SYKEHUS: Både Terje Sporsem og Lisa Tønnes verste ferieminner er knyttet til sykehus. Terje ble stukket av veps som fem-åring, mens Lisa for noen år siden opplevde å bli kastet av en hest. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Falt i koma etter vepseangrep

- Plutselig kom det to tusen veps... Her er kjendisenes verste ferieminner!

SEHER.NO: Sommerferie forbindes som regel med sol, hygge og lange, late fridager.

Det er imidlertid ikke alltid slik at ferien går akkurat som planlagt, og det er heller ikke bare dårlig vær som kan skape trøbbel.
 
Komikerstjernen Terje Sporsem (34) er en av dem som har opplevd ubehageligheter på ferie opp gjennom årene.

Og spesielt én hendelse, som skjedde da han var fem år gammel, har satt sine spor hos latterkongen.
 
- Uff ja, mitt aller verste ferieminne må ha vært da jeg fikk 23 vepsestikk og gikk i koma. Jeg var vel fem år og tilbragte sommeren på sommerhuset der morfaren min bodde. Moren min hadde vært og vasket huset og helte vann i en steinrøys, og der var det et vepsebol. Plutselig kom det ut sånn cirka to tusen veps, og var sånn «hvem var det?». Og der satt jeg... forteller Sporsem til Seher.no.

Ifølge komikeren resulterte hendelsen i at han måtte haste-innlegges på sykehus.

- Jeg fikk vel over 23 vepsestikk, så jeg håper moren min har litt dårlig samvittighet for det. Det var jo hun som trigget det hele, humrer han.

Også Sporsems komiker-makker Lisa Tønne (32) har opplevd å tilbringe feriedager i kompani av leger og sykepleiere.

Da 32-åringen ferierte på Middelhavsøya Sicilia for noen år siden, falt hun nemlig av en hest, og måtte innlegges på et katolsk sykehus.

- Jeg gikk skikkelig på trynet. Uten hjelm og med armer og bein hit og dit. Og så ble jeg liggende på et italiensk sykehus der de ikke snakket engelsk. Det eneste jeg lærte meg var «Ante dolorefico», som betyr smertestillende. Så jeg lå og ringte med en bjelle. Det var et katolsk sykehus, så de valgte som sitt uttrykk å komme inn og korse seg isteden. Nei, det var helt forferdelig, sier hun til Seher.no.

«Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark (35) har også et dramatisk ferieminne han ikke glemmer. 

Overfor Seher.no avslører nemlig musikkeksperten at han ble arrestert, da han og noen kompiser var i Iran for noen år siden.

-  Mitt verste ferieminne må være den gang jeg ble arrestert i Iran. Vi ble anholdt av det religiøse politiet utenfor en moské i Kom utenfor Teheran. Det er et veldig hellig sted og vi hadde da tatt noen bilder på en hellig plass, hvor det ikke var lov å ta bilder, forteller han.
 
Heldigvis slapp 35- åringen og kompisene å tilbringe natten på glattcelle, og ifølge Slettemark var det Ole Gunnar Solskjær som reddet dem.

- Så fort politiet skjønte at vi var norske ble det prat om fotball og Ole Gunnar Solskjær, og da ordnet alt seg. Så det som kunne blitt et fælt ferieminne, er egentlig et ganske godt ett i dag, humrer han. 

Les mer om kjendisenes «verste» ferieminner nedenfor:
 
Arne Scheie - sportskommentator NRK

- Mitt verste ferieminne må vel ha vært da jeg ble påkjørt av en bil i Danmark for noen år siden. Det som skjedde var at en ung gutt kjørte inn i bilen min fra siden. Så det var litt kjedelig. Det gikk veldig bra og det var ingen personskader, men jeg måtte jo få bilen hjem og ordnet den, så det ble en litt merkelig avslutning på ferien kan man si.

Linni Meister - modell
- Da jeg mistet moren min 1. juli for syv år siden. Det er det verste jeg noensinne har opplevd.

Christian Strand - programleder NRK
- Jeg har jobbet nesten alle somre, men da jeg var 11 år skulle jeg og noen kamerater spare til Nintendospill. Vi jobbet flere somre på gård. Vi luket løk og vasket poteter. Det ble penger, men tre uker er nok i åkeren.

Lisbeth Meisler - kjent fra «Charterfeber»
- Første året etter at jeg skilte meg fra mannen min måtte jeg spare penger etter at jeg hadde kjøpt nye møbler til leiligheten. Da skulle jeg være hjemme i Norge med min fire år gamle sønn og det regnet hele tiden. Det var ikke noe lett sommerregn, det plaska ned i tre hele uker. Det var helt jævlig. Da måtte jeg holde meg inne og aktivisere sønnen min. Det eneste vi gjorde var å ta bussen opp til Sarpsborg Torg for å kjøpe jordbær og så dra hjem igjen. Da bestemte jeg meg for å aldri  ha sommerferie i Norge igjen, og det har jeg heller ikke hatt siden. Det var helt forferdelig.

Petter Pilgaard - realitydeltager og tv-personlighet
- Det må vel ha vært da jeg var i Barcelona i ti dager på et femstjerners hotell, og vi hadde halvannen dag med sol. Men det er vel ingenting i forhold til dem som har blitt liggende i grøfta på ferien med rennaræv...

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Terje Sporsem blir han firebarnspappa