Anders Rydning:

- Falt fra hverandre

Søndag kveld kunne han juble over seier i årets «Farmen» - nå åpner han opp om kjærlighetslivet.

VINNER: Anders Rydning er den ferske vinneren av årets «Farmen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

VINNER: Anders Rydning er den ferske vinneren av årets «Farmen». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Publisert

Søndag kveld var det duket for årets finale i «Farmen», og etter elleve uker i 1923 var det til slutt Anders Rydning (37) som kunne slippe jubelen løs. Seieren var endelig et faktum, og det harde arbeidet på Fredheim gård viste seg å være verdt strevet.

Finalen ble spilt inn i oktober, og en stund etter at «Farmen»-vinneren vendte tilbake til Oslo får Se og Hør treffe ham. På en hyggelig kafé på Grünerløkka sitter Anders Rydning klar som et egg, og venter på de to smått forsinkede journalistene fra Se og Hør.

Han har valgt et bord langt unna de andre gjestene for å unngå at noen skal overhøre samtalen. Litt småprat og en rask bestilling av forfriskninger senere hopper vi i det.

«Farmenfiendene» Kathrine og Yassin forteller om hvordan forholdet mellom dem er i dag. Video: Klaus Fjellro. Reporter: Bjørn Ekker / Rød Løper Vis mer

- Det må ha vært deilig å vinne?

- Det var kjempegøy. Helt til siste slutt trodde jeg at det ikke kom til å skje, men på det tidspunktet trivdes jeg så godt der inne. Tralten gikk, og jeg hadde på en måte «forstått» hvordan det var å drive gård. Men man skulle nok ikke latt meg være der inne alene, ler han.

- Ganske normal

Det første døgnet etter seieren beskriver Rydning som en blanding av adrenalinfylt, utmattende og sjokkerende.

- Jeg fikk veldig bakoversveis av å se så mange mennesker igjen, jeg klarte ikke helt å forholde meg til alle som ville prate med meg. Jeg så bare rett gjennom mennesker, jeg skjønte ikke hvor jeg var og hva som hadde skjedd.

JUBLET: Martin Hals Johannessen tapte for Anders Rydning i årets «Farmen» - jubelen satt likevel løst da vinneren ble kåret søndag kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
JUBLET: Martin Hals Johannessen tapte for Anders Rydning i årets «Farmen» - jubelen satt likevel løst da vinneren ble kåret søndag kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Med tiden har han landet mer i det å være Anders Rydning utenfor gården. TV-seere har de siste elleve ukene blitt kjent med en mann som prøver å finne sin plass i en setting han aldri har vært i. Ifølge ham selv er det ikke store avvik mellom Anders på Fredheim gård og Anders i Oslo.

Etter søndagens episode av «Farmen», kunne et spesielt strekk skape forvirring hos seerne. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Det er en ganske lik Anders. Sjenert, men utadvendt, veldig sosial. Jeg er opptatt av å bygge relasjoner. Men jeg er en ganske normal 37-åring, smiler han.

- Hva engasjerer deg? Har du noen hjertesaker?

- Jeg er jo evig opptatt av rettferdighet. Uten å gå inn på noe altfor stort - jeg har mange homofile venner, og er jo homofil selv, så jeg syns det er en viktig sak for min egen del. Ellers er rettferdighet i samfunnet noe jeg er opptatt av, jeg liker det når folk blir lyttet til, sier han og fortsetter:

- Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Vi er i et samfunn som noen ganger blir litt polarisert og veldig tosidig og det syns jeg er skummelt. Man må kunne ha åpen dialog og diskusjon uten at folk skal bli kansellert eller hogget ned, jeg tror det er veldig viktig at vi tør å snakke med hverandre selv om man er uenig.

Dialog er viktig

Rydning er opptatt av at man må gi hverandre litt rom, fordi det er ikke alle som har all kunnskap. Han mener at å forklare og lære hverandre opp kan bidra til færre misforståelser.

«FARMEN»: Det kan se ut som det har oppstått søt musikk mellom Björk Valnes Atladóttir og Mattis Veine Karterud inne på Farmen-gården. Video: TV 2 Vis mer

- Jeg føler at nå er det den som roper høyest som har rett, noe som ikke alltid stemmer. Da mister man nyansene - det er viktig å la en dialog være åpen.

«Farmen»-vinneren kom hjem fra Fredheim gård til familie og venner - en kjæreste hadde han ikke da han returnerte til Oslo. Overfor Se og Hør forteller han at han hadde vært singel i fire-fem år.

- Jeg var i et samboerskap som var veldig fint, men det var noen utfordringer der som gjorde at det falt fra hverandre. Vi bodde sammen i fire år. Det var veldig leit, det er alltid trist når sånne ting faller sammen. Det har man aldri lyst til, sier han og fortsetter:

- Samtidig kommer man ut på andre siden og ser i retrospekt hvorfor ting gikk galt. Men det er nok også en grunn til at jeg bruker så lang tid på å gå inn i en så nær relasjon med folk. Jeg er nok litt forsiktig med å åpne hjerteluken hundre prosent. Jeg er veldig glad i å ha nære, nære venner, men akkurat den kjærlighetsbiten syns jeg er skummel. Jeg brukte også tid på å finne roen i at jeg skulle bli sammen med en mann på et eller annet tidspunkt.

Beskriver drømmemannen

37-åringen forklarer at han er åpen for kjærligheten og dating, men at han ikke best i klassen på det å faktisk dra ut på date. Og datingapper har han et av-og-på-forhold til.

- Jeg sletter dem og laster dem ned igjen. Kusinen min ba meg hoppe i det, og sa at det ikke var så farlig. Men det er en sårbarhet jeg syns er utfordrende. Jeg tror mange syns det er vanskelig å sette seg ut på den måten. Men jeg er absolutt åpen, og jeg er veldig redd for ufrivillig ensomhet.

- Hvordan er drømmemannen da?

- Kanskje litt bedre på å ta valg enn meg, ler Rydning og fortsetter:

Det er duket for finalefest for årets «Farmen»-sesong, som arrangeres på Heidi's. I den anledning er det duket for et gjensyn med en gammel kjenning. Video: Klaus Fjellro / Rød løper Vis mer

- Han må utfordre litt, og ha ryggrad. Og så, det er kanskje klisjé, men jeg må le like mye som jeg liker å få andre til å le. Humor er avgjørende, og så må det være tillit i bunnen. Jeg må vite hvor personen står, jeg orker ikke vingling fram og tilbake.

FLØRT: Anders Rydning og Daniel Godø har funnet tunen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FLØRT: Anders Rydning og Daniel Godø har funnet tunen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Og åpen har Rydning helt tydelig vært. Under søndagens finalefest hadde han nemlig med seg en aldri så liten date. Han dukket opp sammen med tidligere «Farmen»-vinner Daniel Godø (32).

Overfor Se og Hør kunne de fortelle at de hadde truffet hverandre i omtrent tre-fire uker. Det hele startet med en DM på Instagram.

De vil ikke gå så langt som å si at de er kjærester ennå, men erkjenner at de har funnet tonen.

- Vi har drukket veldig mye kaffe, så jeg begynner å få magesår. Han gir meg veldig mange gode råd, forteller Rydning om den nye flammen.

Rydning er likevel klar på at det ikke er et krav for ham å ende opp med en kjæreste.

- Hvis jeg har det bra og er singel, så er ikke det et problem. Så lenge jeg ikke føler at det er et stort savn i livet og at jeg gjerne vil ha kjæreste, så er det kanskje veien min. Jeg har det såpass bra i livet mitt, det er ikke «make it or break it» at jeg skal ha kjæreste.

LES OGSÅ: Fikk psykologhjelp