Falt for kona på skolereunion

- Jeg hadde nok et godt øye til henne allerede på ungdomsskolen, men på den tiden var jeg helt ubrukelig, sier Olaf Tufte om medeleven Aina som skulle bli kona hans.

SKRYTER: OL-vinner Olaf Tufte hyller kona Aina Tufte, og hevder at hun er «selve limet i bedriften Tufte». Foto: FameFlynet Norway
SKRYTER: OL-vinner Olaf Tufte hyller kona Aina Tufte, og hevder at hun er «selve limet i bedriften Tufte». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

SEOGHØR.NO: Roer Olaf Tufte (37) kan skilte med flere VM- og OL-gull, men også på hjemmebane har den barske idrettsmannen tatt gull.

GULLGUTT: Roer Olaf Tufte kan blant annet skilte med OL-gull fra Athen i 2004 og Beijing i 2008 (bildet).  Foto: IMAGO/ All Over Press
GULLGUTT: Roer Olaf Tufte kan blant annet skilte med OL-gull fra Athen i 2004 og Beijing i 2008 (bildet). Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Han er nemlig lykkelig gift med Aina Tufte (37) som han ble kjent med på ungdomsskolen hjemme i Horten.

I et intervju med VG Helg, i forbindelse med kvinnedagen 8. mars, avslører Tufte at det først var flere år senere at de to skulle ta vennskapet et steg videre:

- Kona mi Aina og jeg gikk på ungdomsskolen sammen. Jeg hadde nok et godt øye til henne allerede da, men på den tiden var jeg helt ubrukelig. Vi møttes igjen da klassen hadde 10-årsreunion i 2002, og jeg så at hun var fantastisk på mange måter. Ikke bare var hun smart, pen og fornuftig - etter hvert som jeg lærte henne å kjenne viste det seg at hun var et kraftig rivjern også.

Paret giftet seg høsten 2008, og bor og driver Tufte gård i Horten kommune sammen. Skal vi tro 37-åringen får kona ham til å tenke på andre ting enn sport.

- Jeg har en kone som ikke er like opptatt av idrett og trening som jeg er, det har vært sunt. Kona får meg til å slappe av og føle meg spesiell. Ikke som Roer-Olaf, men bare Olaf.

Olaf og Aina har barna Herman Aurelius (4) og Mie Lovise (6) sammen.

LES OGSÅ: - Folk legger på når jeg tar telefonen