Gwyneth Paltrow og Goop får kritikk igjen:

- Falske nyheter

Storbritannias helsesjef går ut mot rådene og produktene til stjernens livsstilsmerke.

KRITISERES: Gwyneth Paltrows råd og livsstilstips får krass kritikk av Storbritannias helsesjef. Foto: NTB Scanpix
KRITISERES: Gwyneth Paltrows råd og livsstilstips får krass kritikk av Storbritannias helsesjef. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan trygt si at Gwyneth Paltrows (47) livsstilsmerke, Goop, er i hardt vær om dagen.

Etter at Netflix-serien om Goop, «The Goop Lab», ble lansert tidligere i januar, har den mottatt massiv kritikk og Dagbladets anmelder var blant dem som regelrett slaktet Paltrows tv-serie.

Nå får stjernens livsstilsmerkevare nok en gang krass kritikk fra øverste hold for sine produkter og helseråd.

Advarer mot rådene

Under et akademisk besøk i Oxford benyttet nylig helsesjefen i Storbritannia, Simon Stevens, anledningen til å gå hardt ut mot Goop.

Han mener blant annet at den ferske tv-serien sprer feilinformasjon, skriver The Guardian.

Helsesjefen sammenlignet seriens mange udokumenterte helseråd med urgammel overtro om eksempelvis fordeler ved slangegift.

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

Han dro også fram eksempler på påstander fra Goops nettside om at solkrem med kjemiske ingredienser «er en dårlig idé», og kritiserte nettsidas promotering av tarmskylling.

- Merkevaren hennes selger oljer som «motvirker synske vampyrer», sier kjemisk solkrem er en dårlig idé og promoterer tarmskylling og «gjør-det-selv»-kaffeklyster, til tross for at dette medfører en betraktelig helserisiko.

Ifølge BBC oppsummerte han Goops produkter og helseråd som «tvilsomme velværeprodukter og upålitelige prosedyrer», og advarte på generelt grunnlag sterkt mot alternative kurer og produkter som lover gull og grønne skoger.

Han påpekte også faren ved spredningen av den type informasjon Goop kommer med, og kalte det hele for «falske nyheter».

- Mens falske nyheter får folk flest til å tenke på politikk, gjør folks naturlige bekymring for helsa - spesielt for dem de er glad i - at dette er et særskilt fruktbart område for kvakksalvere.

- Laget for å underholde

Goop har svart på kritikken fra den britiske helsesjefen.

I en uttalelse til BBC, sier de at de er transparente når de dekker temaer som på nåværende tidspunkt ikke har vitenskapelig støtte, eller som er i et tidlig stadium av forskningen.

Netflix sier på sin side at serien er laget for å underholde, ikke for å tilby medisinsk rådgivning, skriver The Guardian.

Paltrow startet Goop i 2008. Den gang var det i form av et nyhetsbrev som hun sendte ut til sine venner. Siden har den kontroversielle livsstilsbloggen vokst kraftig, og i fjor åpnet Goop sin første butikk i London.

Dette er slett ikke første gang at Paltrows metoder blir frarådet. I 2018 ble det blant annet kjent at en spansk kvinne på 55 år hadde omkommet som følge av en akupunkturmetode med bruk av levende, stikkende bier, anbefalt av blant andre Goop.

LES OGSÅ: Ærlig sexspørsmål vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer