Reunion og «Friends»:

Falsk reunion-video fikk «Friends»-fansen til å gå bananas

- Dette er en brutal verden.

SKJER IKKE: Tidligere denne måneden trodde «Friends»-fansen at de endelig skulle få en oppfølgerfilm til seriesuksessen. Så viste det seg at det hele var en spøk. Foto: Warner Bros/ Discovery Networks Norway
SKJER IKKE: Tidligere denne måneden trodde «Friends»-fansen at de endelig skulle få en oppfølgerfilm til seriesuksessen. Så viste det seg at det hele var en spøk. Foto: Warner Bros/ Discovery Networks Norway Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Komiserien «Friends», på norsk kjent under tittelen «Venner for livet», ble en megasuksess verden over på 1990-tallet.

Mange felte nok en liten tåre da Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler og Ross forlot tv-skjermen i 2004, og i årene som har gått siden er det mange som har ønsket seg en skikkelig «Friends»-reunion.

Marta Kauffman (61), en av skaperne bak «Friends», knuste reunion-håpet for mange i 2015, da hun uttalte til E!News at det «aldri kom til å skje».

Denne måneden trodde imidlertid fansen at bønnene deres likevel var blitt hørt, da en trailer til det som så ut som en «Friends»-film ble sluppet på Youtube.

​- Monica og Chandler skilles

Ifølge HuffingtonPost ble videoen laget ved å sette sammen klipp fra ulike prosjekter de seks hovedrolleinnehaverne har hatt de senere årene. Og resultatet er såpass overbevisende at enkelte lot seg lure - eller i hvert fall valgte å tro på at traileren var ekte.

Imidlertid er det bare Youtube-kanalen Smasher som står bak videoen, som omtales som «Friends (2018) Movie Teaser Trailer #1».

Siden videoen ble lastet opp 12. januar, er den blitt vist over 5,7 millioner ganger. Og tulle-traileren, som angivelig fortsetter «Friends»-handlingen noen år etter der den siste sesongen sluttet, gir et gledelig gjensyn med vennegjengen.

Ifølge beskrivelsen på Youtube avslører traileren flere store endringer i livene til rollefigurene, mens andre ting tilsynelatende aldri endrer seg:

Monica (Courteney Cox) og Chandler (Matthew Perry) skal skilles, at Joey (Matt LeBlanc) forblir singel, at Phoebe (Lisa Kudrow) og Mike (Paul Rudd) har trøbbel i ekteskapet - og - selvsagt: Forholdet mellom Rachel (Jennifer Aniston) og Ross (David Schwimmer) er stadig uavklart.

Saken fortsetter under videoen!

- En brutal verden

Da den falske traileren hadde begynt å gå viralt, var det altså mange «Friends»-fans som definitivt lot seg begeistre.

Reaksjonene på videoen spredde seg på Twitter, og der kommer folk med både humoristiske og harde ord om klippet som tente «Friends»-håpet for så mange.

- Jeg så nettopp traileren for «Friends Reunion»-filmen, og hvis det er spøk, så kommer jeg til å sparke noen i skinneleggen, twitret en fan på søndag.

- God natt til alle sammen, unntatt til personen som lagde den falske filmtraileren om «Friends»-gjenforeningen, twitret en annen samme dag.

- Søren, jeg trodde virkelig at traileren til den «Friends»-filmen var ekte. Dette er en brutal verden, skriver én Twitter-bruker, fulgt av en «GIF» der Ross er lei seg.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg så akkurat en trailer for «Friends: The Movie» og jeg vet ikke om den er ekte, men hvis den er det kommer jeg til å skrike, twitrer en annen fan før helgen - i STORE bokstaver.

Saken fortsetter nedenfor.

Andre igjen har tilsynelatende valgt å svare humoristisk på den noe pussige sammensetningen av klipp i videoen:

- Herregud, etter å ha sett traileren for «Friends»-gjenforeningen har jeg SÅ mange ubesvarte spørsmål! Er Rachel og Ross fortsatt sammen?! Hvor er tvillingene til Monica og Chandler!? Hvorfor oppfører Phoebe og Monica seg som om de ikke kjenner hverandre?! For ikke å glemme Joey og Ross! HVA SØREN, twitrer en svært engasjert fan.

Slaktet av seerne

Selv om den ørlille sjansen for at det faktisk var duket for en «Friends»-gjenforening i 2018 satte fansen i fyr og flamme, er det ikke slik at alle er like begeistret for den gamle komiserien.

I disse dager er «Friends», som gikk på tv fra 1994 til 2004, tilgjengelig hos strømmetjenesten Netflix. Og nylig meldte Mirror at en rekke seere har reagert på mye av humoren i serien og omtaler den som upassende og smakløs.

Ifølge avisen beskriver seerne nemlig «Friends» som både homofob, kjønnsdiskriminerende og kvinnehatende.

«Det er sykt å se Friends på Netflix nå og innse hvor homofob og hvor sterke fordommer mot kvinner serien har», skriver en Twitter-bruker om serien.

Andre mener at vitsene om det lesbiske paret Carol og Susan er usmakelige.

Ifølge avisen Indenpendent mener det nye «Friends»-publikummet også at Rachel skulle ha blitt sparket for seksuell trakassering i episoden hvor hun ansetter en assistent som ikke er kvalifisert for jobben, kun fordi hun ønsker å date ham.

LES OGSÅ: Slik ser «Friends»-stjernene ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer