Anna Sorokin:

Falsk arving løslatt

Anna Sorokin utga seg for å være en helt annen og svindlet for millioner. Nå er hun løslatt.

LØSLATT FØR TIDEN: Anna Sorokin ble dømt våren 2019. Nå er hun blitt løslatt på grunn av god oppførsel. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB
LØSLATT FØR TIDEN: Anna Sorokin ble dømt våren 2019. Nå er hun blitt løslatt på grunn av god oppførsel. Foto: Timothy A. Clary / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I april for snart to år siden tok livet til Anna Sorokin (29) en brå vending da hun ble dømt for milliontyveri. Sorokin utga seg ut for å være Anna Delvey, en rik arving med en formue på 580 millioner kroner, og lurte banker, flyselskaper - og hele New York-fiffen.

I mai samme år ble ble hun dømt til mellom fire og tolv års fengsel for å ha svindlet for mer enn 200.000 dollar, over 1,7 millioner norske kroner.

Da hun fikk straffeutmålingen virket Sorokin fullstendig knust. Hun presset høyrehånda si mot ansiktet og lukket øynene i det som fremsto som et forsøk på å holde tårene tilbake. Antrukket i en svart kjole ble hun så ført ut av rettssalen i håndjern og bak lås og slå på uviss tid.

MILLIARDÆR: I mars 2019 ble Kylie Jenner erklært som den yngste selvgjorte milliardæren noensinne. Slik reagerte de berømte Kardashian- og Jenner-søstrene på det. Video: Viaplay. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Løslatt

Torsdag denne uka ble hun imidlertid løslatt fra fengselet i New York på bakgrunn av det utenlandske medier, deriblant New York Post, beskriver som god oppførsel.

I RETTEN: Anna Sorokin i 2019. Foto: AP Photo / Richard Drew / NTB
I RETTEN: Anna Sorokin i 2019. Foto: AP Photo / Richard Drew / NTB Vis mer

Hun har omsider også lagt seg flat for sine handlinger.

- Jeg vil bare si at jeg skammer meg veldig og er lei meg for det jeg gjorde, sa hun i en høring i oktober.

Ifølge den amerikanske avisa har Sorokin hevdet at hun vil bo hos en venn i den nærmeste fremtiden, men hun vil trolig bli utlevert til Tyskland bare kort tid senere.

Slik lurte hun «alle»

Anna Sorokin, som altså kalte seg Anna Delvey, hevdet hun var arving til en stor formue i Tyskland. Slik klarte hun både å svindle banker, hoteller, flyselskaper og venner i New York. Frem til hun ble pågrepet høsten 2017 levde hun et overdådig luksusliv som hun på ingen måte hadde råd til.

Fra 2013 og frem til hun ble arrestert høsten 2017 festet Sorokin med New York-sosieteten, bodde på råflotte hoteller og slengte rett som det var fra seg tips oppunder 1000-kronersklassen.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

For å finansiere dette skal hun ha klart å trikse til seg penger fra finansinstitusjoner og fiffen i New York ved å få dem til å tro at hun hadde en formue i utlandet på 67 millioner dollar, nesten 570 millioner norske kroner.

Ifølge vennene skal Sorokin ha hevdet at faren var både diplomat, oljebaron eller en utvikler av solkraft. Men overfor New York Magazine bekreftet faren senere at han er en tidligere lastebilsjåfør som jobbet med varmeanlegg.

Foreldrene skal ikke ha vært kjent med bedrageriet.

LES OGSÅ: Får ikke ei krone

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer