Abby Dalton:

«Falcon Crest»-stjerne er død

Skuespilleren ble 88 år gammel.

DØD: Abby Dalton, blant annet kjent fra den amerikanske serien «Falcon Crest» er død. Foto: Splash News/NTB
DØD: Abby Dalton, blant annet kjent fra den amerikanske serien «Falcon Crest» er død. Foto: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

«Falcon Crest»-stjernen Abby Dalton er død, melder flere utenlandske medier, deriblant Variety.

Dalton døde 23. november etter det som skal ha vært «et lenger sykdomsforløp». Det har en representant av skuespilleren opplyst til Deadline.

Anerkjent skuespiller

Dalton figurerte som nevnt i såpeoperaen «Falcon Crest» hvor hun spilte karakteren Julia Cumson.

Serien ble sendt på den amerikanske kanalen CBS fra 1981 til 1990. Her hjemme i Norge ble serien blitt sendt på NRK og TV Norge på 80- og 90-tallet.

LANG KARRIERE: Abby Dalton legger bak seg en lang karriere. Her sammen med medskuespiller Lorenzo Lamas i «Falcon Crest». Foto: Moviestore/REX/NTB
LANG KARRIERE: Abby Dalton legger bak seg en lang karriere. Her sammen med medskuespiller Lorenzo Lamas i «Falcon Crest». Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

Hun har også gjort seg bemerket gjennom sine roller i TV-seriene «The Joey Bishop Show» og «Hennesey». Sistnevnte program blir regnet som skuespillerens store gjennombrudd, og gjennom sin rolle i serien ble hun nominert til den gjeve Emmy-prisen.

Hylles

Flere av hennes tidligere skuespillerkolleger har etter dødsfallet tatt til sosiale medier for å hylle den avdøde stjernen.

Susan Sullivan (78) spilte rollen som Maggie Gioberti Channing i «Falcon Crest», og minnes Dalton på Twitter.

«Den elskede Abby Dalton har forlatt scenen. Hun var en mor, en kone og en suksessfull skuespillerinne og en vakker venn», skriver Sullivan til et bilde av «Falcon Crest»-skuespillerne.

Britiske Sarah Douglas, kjent for sine roller i «Spiderman» og den nevnte såpeserien, hyller også Dalton i form av en tweet.

«Veldig trist å høre om dødsfallet til fantastiske Abby Dalton, som jeg var så heldig å få jobbe med på #FalconCrest. Hun var alltid så morsom og hadde et enestående talent. Kondolerer til hennes familie og venner», skriver skuespilleren.

I sine leveår rakk Dalton å gifte seg to ganger. Først i 1960, til Jack D. Smith. Paret holdt sammen i 12 år, og fikk tre barn sammen - deriblant Kathleen Kinmont (55), som selv har karriere innenfor filmbransjen.

Etter skilsmissen med Smith giftet Dalton seg med Joe Mondragon, men heller ikke dette ekteskapet varte. Mondragon døde etter hvert i 1987.

LES OGSÅ: I sorg etter plutselig dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer