Eurovision:

- «Faket» Tix ticsene?

Artisten overrasket alle da han tok av solbrillene under tirsdagens semifinale. NRK-kjendis Steinar Sagen undrer seg om ticsene på scenen kan ha vært falske.

IKKE TILFELDIG: Andreas «Tix» Haukeland gikk videre fra tirsdagens Eurovision-semifinale, og hylles nå for solbrille-stuntet han gjorde under sin fremførelse av låten «Fallen Angel». VIDEO: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble et minneverdig øyeblikk da Andreas «Tix» Haukeland (28) tok av seg solbrillene og viste frem opprinnelsen bak artistnavnet sitt, foran hele Europa under Eurovision-semien tirsdag kveld.

Artisten har lenge vært åpen om at han lider av tourettes syndrom, og har gjort det til sitt prosjekt å spre åpenhet om mental helse generelt, og tourettes spesielt, under årets Eurovision i Nederland.

Da Tix tok av seg solbrillene kunne man tydelig se at han fikk såkalte tics i ansiktet, og for mange seere var nok opptredenen den første gangen de fikk se plagene til artisten med sine egne øyne.

Blant disse var komiker og tidligere NRK-profil Steinar Sagen (46).

- Faket Tix tics?

I et Instagram-innlegg onsdag, hvor Sagen går rundt i skogen og filosoferer over Eurovision-sirkuset, spør han seg selv om MGP-vinneren kan ha «faket» ticsene for showets skyld.

- Det jeg lurer på, er om Tix faket tics da han tok av seg solbrillene? Det er bare en teori jeg har, sier Sagen, og legger til at han vet at artisten har slitt med dette gjennom oppveksten.

- Men jeg bare lurer, for jeg har også sett intervjuer med ham, hvor han ikke har hatt tics. Så hvis han faket det, er det greit?, spør Sagen i videoen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer