- Faen heller, det der kunne jeg ha gjort

Nicolai Cleve Broch merker at det er mange om beinet på filmauditioner.

IRRITERT: Nicolai synes det er frustrerende at folk påstår at han og kompis Aksel Hennie er med i alle norske filmer som spilles inn. Myte, mener han. Foto: Stella Pictures
IRRITERT: Nicolai synes det er frustrerende at folk påstår at han og kompis Aksel Hennie er med i alle norske filmer som spilles inn. Myte, mener han. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Det er lenge siden vi har sett noe til skuespilleren Nicolai Cleve Broch (35). På spørsmål om han har tenkt at det er fordi at folk er lei av ham, er han klinkende klar:

- Nei, jeg har ikke det. Men det hender jeg tenker «faen heller, det der kunne jeg ha gjort, hvorfor var ikke jeg på audition til det?». Norge er et lite land i så måte. Noen auditioner får jeg på grunn av det jeg har gjort, mens andre får jeg ikke - nettopp av den samme grunnen. Sånn har det blitt, og det kommer til å være min skjebne i mange år, sier Cleve Broch i et intervju i Dagbladet-bilaget «Søndag».

De siste årene har det blant det norske kinopublikummet blitt sagt at «det spilles ikke inn én norsk film uten at Nicolai Cleve Broch og Aksel Hennie er med». Men dette benekter 35-åringen.

- Det er en myte vi rett og slett ikke klarer å ta livet av, det at vi liksom er med i alt som lages. Jeg prøver å fortelle folk at det lages 30 filmer i året, og at jeg er med i én av dem annethvert år, så jeg er med i omentrent hver 60.film. Det er kjipt, men jeg blir ikke kvitt det. Jeg får ta det som en kompliment, det betyr vel at jeg er med på ting som funker, som mange ser, mener han.

Cleve Broch er for tiden aktuell i NRK-serien «Schmokk».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Benekter at han er «Kåte-Fredrik»