BØR REVURDERE SIN STILLING?: Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX
BØR REVURDERE SIN STILLING?: Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX Vis mer

Facebook-opprør mot Osmundsen

Kritikere går til frontalangrep på barneministeren på Facebook.

SEHER.NO: Det stormer uten løye rundt statsråd Manuela Ramin-Osmundsen etter at det ble kjent at hun hadde utnevnt sin angivelige venninne Ida Hjort Kraby til nytt barneombud.

På nettsamfunnet Facebook er det opprettet flere grupper der Osmundsen blir sterkt kritisert.

I en av gruppene ved navn "Fjern Manuela Ramin-Osmundsen fra stillingen som statsråd" utrykker initiativtakeren at Osmundsen burde erklært seg inhabil i ansettelsesprosessen siden hun og Kraby kjenner hverandre fra tidligere.

I tillegg stiller han spørsmålet: "Hvem er det hun har en intrikat historie om som gjør at hun kan ture frem som hun selv vil og attpåtil bli "belønnet" med statrådstittel uten at noen tar affære og fjerner henne en gang for alle fra politikken?"

I alt er det opprette seks grupper der Osmundsen blir diskutert - bare en av dem med uttrykt støtte til barneministeren. Mange uttaler at Osmundsen ikke har noe med norsk politikk og gjøre.
Et av medlemmene sier: "Nå er Frk. Osmundsen gått for langt. Noen må stoppe henne før det går riktig galt. Den dama handler utelukkende på egenhånd og er helt ustyrlig."

Selv benektet statsråden at hun hadde noe personlig forhold til Ida Hjort Kraby. Det har imidlertid de siste dagene fremkommet i både Dagbladet og VG at hun har hatt sosial omgang med det nyutnevnte barneombudet ved flere anledninger.

LES OGSÅ: Vil ha svar på spørsmål om ansettelse av barneombud.