Facebook-gründer blir pappa for første gang

Mark Zuckerberg delte babynyhet på Facebook, og avslørte samtidig at kona har gått gjennom tre spontanaborter.

BLIR FORELDRE: Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan venter deres første barn. Den stolte faren annonserte nyheten via Facebook - og ifølge den vordende pappaen er det en liten jente som snart kommer til verden. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Mark Zuckerberg og kona Priscilla Chan venter deres første barn. Den stolte faren annonserte nyheten via Facebook - og ifølge den vordende pappaen er det en liten jente som snart kommer til verden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag denne uken kunne en stolt vordende pappa, Facebook-gründer Mark Zuckerberg (31) endelig slippe jubelen løs - han og kona Pricilla Chan (30) venter deres første barn.

Og som seg hør og bør, annonserte milliardæren den gledelige nyheten via sin private Facebook-side.

Til et bilde av seg selv og kona, skrev han blant annet:

«Jeg og Pricilla har noen spennende nyheter å fortelle dere: vi skal bli foreldre til en liten jente! Vi gleder oss veldig til hun kommer. På ultralyden ga hun oss en tommel opp, som en «like», så hun tar allerede etter meg. Pricilla og babyen er ved god helse».

Foto: Skjermdump fra Facebook
Foto: Skjermdump fra Facebook Vis mer

Åpen om spontanabortene

Men Zuckerberg benyttet også anledningen til å dele en meget privat nyhet med sine over 33 millioner følgere:

«Vi har prøvd å bli gravide i et par år nå, og har i løpet av denne tiden opplevd tre spontanaborter. Man føler seg så håpefull når man får beskjeden om at man skal bli foreldre. Man begynner å se for seg hvem denne personen er, og drømmer om hvordan fremtiden kommer til å bli. (...) Folk flest snakker ikke åpent om spontanaborter, for man er redd for at folk vil se annerledes på en. Man kjemper om det på egenhånd».

«I dagens åpne samfunn, som burde ikke slike temaer distansere oss, men heller knytte oss sterkere sammen. Det er med på å opperbeide en forsåelse og toleranse, og det gir oss håp».

«Da vi begynte å snakke med vennene våre om dette, viste det seg at flere hadde gjennomgått det samme som oss. Og flere av dem har siden fått barn. (...) Vi håper at ved å være åpen om temaet, så kan dette være med på å gi andre i samme situasjon som oss det samme håpet som vi fikk, og også bidre til at flere føler seg komfortabel med å dele deres historier også».

Les hele innlegget her (ekstern lenke).

En av verdens yngste milliardærer

En time etter at det sterke innlegget ble lagt ut på Facebook, har det allerede fått 422 000 «likes».

Mark og Pricilla har vært kjærester siden 2003, og giftet seg i 2012. De ble altså sammen et år før Zuckerberg grunnla Facebook. Den populære nettsiden så nemlig dagens lys 4. februar 2004.

UNG MILLIARDÆR: Ifølge magasinet Forbes er Mark Zuckerberg blant verdens yngste milliardærer og har hele 338 milliarder på bok. Han er den 16. rikeste personen i verden, hevder magasinet. Foto: NTB Scanpix
UNG MILLIARDÆR: Ifølge magasinet Forbes er Mark Zuckerberg blant verdens yngste milliardærer og har hele 338 milliarder på bok. Han er den 16. rikeste personen i verden, hevder magasinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Forbes er Zuckerberg nummer 16 på listen over «verdens rikeste personer», med svimlende 338 milliarder på bok. Microsoft-gründer Bill Gates (59) ligger på førsteplass, og kan le hele veien til banken, hvor han, ifølge Forbes, har hele 649 milliarder.

LES OGSÅ: Oppsøker elskere på Facebook

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer